Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verhoogt internetsnelheid onder druk concurrentie: tweede verhoging in 2023

  Hebben Ziggo-klanten plots meer behoefte aan internetsnelheid? Of voert het kabelbedrijf de snelheid op vanwege concurrentiedruk? Feit is dat Ziggo voor de tweede keer dit jaar de internetsnelheid aanpast.
  Jarco Kriek
  4 september 2023
  comments 10
  Ziggo verhoogt internetsnelheid onder druk concurrentie: tweede verhoging in 2023
  Foto Getty Images

  Ziggo krijgt op meer plekken binnen zijn verzorgingsgebied te maken met concurrentie van providers die diensten via glasvezel leveren. Een voordeel van glasvezel is dat providers symmetrische internetsnelheden kunnen leveren. Dit betekent dat de down- en uploadsnelheid gelijk is. Bij een gigabitabonnement is dus zowel down- als upload 1G b/s. Bij een gigabitabonnement bij Ziggo is alleen de downloadsnelheid 1Gbps.. De upload bij dit abonnement blijft op dit moment steken op75 Mbps. Maar over een maand wordt dit voor consumenten verhoogd naar 100 Mb/s. Ziggo heeft namelijk de tweede snelheidsverhoging van dit jaar aangekondigd.

   

  Meer behoefte?

  De verhoging is opmerkelijk. Ziggo heeft namelijk altijd gesteld dat het bedrijf de internetsnelheid wel kan verhogen, maar dat dit niet wordt gedaan omdat de huidige internetsnelheid past bij de gebruikersbehoefte. Is de behoefte van klanten dan zo snel gestegen dat het kabelbedrijf zich binnen een half jaar voor de tweede keer genoodzaakt ziet de internetsnelheid naar boven aan te passen? Of is de concurrentiedruk van glasvezel de voornaamste reden? Feit is dat Ziggo in het tweede kwartaal werd geconfronteerd met het grootste abonneeverlies in de laatste jaren en dat de voortekenen voor de directe toekomst niet gunstig zijn.

   

  ‘Blij’

  De door Ziggo voor oktober aangekondigde snelheidsverhogingen worden in een marketingsausje aangeprezen. Robin Kroes - Executive Director Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo - hierover: “We zijn ontzettend blij met onze klanten, daarom verhogen wij de internetsnelheden dit jaar voor de tweede keer. We blijven investeren voor onze klanten zodat zij de beste ervaring op ons netwerk hebben en soepel blijven videobellen, gamen, online shoppen, TV kijken en streamen.” En zeker wat betreft het geleverde tv-product laat Ziggo heel veel landelijke providers – in sommige gevallen zelfs ver – achter zich.

   

  Gefaseerd

  Niet iedere Ziggo-klant krijgt op hetzelfde moment toegang tot de hogere internetsnelheid. De snelheidsverhoging lijkt regio voor regio uitgerold te worden. Als dit een feit is, krijgt de betreffende klant een notificatie dat de hogere internetsnelheid beschikbaar is. Het advies is om dan handmatig de internetmodem te resetten om de hogere internetsnelheid te verkrijgen,

   

  Nieuwe snelheden

  Dit is een overzicht van de nieuwe internetsnelheden die Ziggo in oktober gaat leveren:

   

  • Basic wordt 100/25 Mb/s is nu 50/25 Mb/s
  • Start wordt 200/30 Mb/s is nu 100/25 Mb/s
  • Start XXL wordt 400/40 Mb/s is nu 200/30 Mb/s
  • Complete wordt 500/50 Mb/s is nu 400/40 Mb/s
  • Max wordt nu 600/60 Mb/s is nu 600/50 Mb/s
  • GIGA wordt nu 1000/100 Mb/s is nu 1000/75 Mb/s
  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidglasvezelconcurrentieconcurrentiedrukconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)