Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verhoogt maximale uploadsnelheid internet toch

  Ziggo biedt op het eigen kabelnetwerk een klein deel van de klanten toch een iets snellere maximale uploadsnelheid.
  Jarco Kriek
  2 juli 2022
  comments 2
  Ziggo verhoogt maximale uploadsnelheid internet toch
  Foto Getty Images

  Een deel van de Ziggo-klanten klaagt al enige tijd over de relatief lage uploadsnelheid. Ze maken hierbij vaak een vergelijking met glasvezelinternet, waar in vrijwel alle gevallen een symmetrische internetsnelheid van maximaal 1000Mbps (1Gbps) beschikbaar is.

   

  Ziggo Zakelijk

  Ziggo levert na de snelheidsverhoging van 1 juli op het eigen netwerk nu een maximale uploadsnelheid van 70Mbps. Dit is 20Mbps meer dan voorheen. De nieuwe, hogere uploadsnelheid is overigens maar voor een beperkt deel van de klanten beschikbaar. Het gaat hierbij om zakelijke klanten die een abonnementsvorm kopen met Internet GIGA. Bij een zakelijk abonnement is de uploadsnelheid van 50 naar 70Mbps verhoogd. De downloadsnelheid blijft 1000Mbps (1Gbps).

   

  Consumenten

  Bij Internet GIGA voor consumenten is op 1 juli geen snelheidsverhoging doorgevoerd. Dit betekent dat voor hen de maximale uploadsnelheid 50Mbps blijft. Ziggo stelde vorig jaar dat 50Mbps upload voor consumenten voldoende is, ook bij intensief thuiswerken door meerdere personen. Toch werkt het kabelbedrijf achter de schermen aan een verhoging van de uploadsnelheid voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Daarbij speelt de omzetting van het netwerk naar de gigabit-techniek DOCSIS 3.1 een belangrijke rol. Zes miljoen aansluitingen zijn al naar DOCSIS 3.1 overgezet. Ziggo hoopt de resterende aansluitingen voor het einde van dit jaar overgezet te hebben. Naar verwachting volgt daarna opnieuw een snelheidsverhoging van internet.

  ZiggoZiggo ZakelijkVodafoneZiggointernetinternetsnelheidsnelheidsverhogingupload

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)