Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verhoogt maximale uploadsnelheid internet toch

  Ziggo biedt op het eigen kabelnetwerk een klein deel van de klanten toch een iets snellere maximale uploadsnelheid.
  Jarco Kriek
  2 juli 2022
  comments 2
  Ziggo verhoogt maximale uploadsnelheid internet toch
  Foto Getty Images

  Een deel van de Ziggo-klanten klaagt al enige tijd over de relatief lage uploadsnelheid. Ze maken hierbij vaak een vergelijking met glasvezelinternet, waar in vrijwel alle gevallen een symmetrische internetsnelheid van maximaal 1000Mbps (1Gbps) beschikbaar is.

   

  Ziggo Zakelijk

  Ziggo levert na de snelheidsverhoging van 1 juli op het eigen netwerk nu een maximale uploadsnelheid van 70Mbps. Dit is 20Mbps meer dan voorheen. De nieuwe, hogere uploadsnelheid is overigens maar voor een beperkt deel van de klanten beschikbaar. Het gaat hierbij om zakelijke klanten die een abonnementsvorm kopen met Internet GIGA. Bij een zakelijk abonnement is de uploadsnelheid van 50 naar 70Mbps verhoogd. De downloadsnelheid blijft 1000Mbps (1Gbps).

   

  Consumenten

  Bij Internet GIGA voor consumenten is op 1 juli geen snelheidsverhoging doorgevoerd. Dit betekent dat voor hen de maximale uploadsnelheid 50Mbps blijft. Ziggo stelde vorig jaar dat 50Mbps upload voor consumenten voldoende is, ook bij intensief thuiswerken door meerdere personen. Toch werkt het kabelbedrijf achter de schermen aan een verhoging van de uploadsnelheid voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Daarbij speelt de omzetting van het netwerk naar de gigabit-techniek DOCSIS 3.1 een belangrijke rol. Zes miljoen aansluitingen zijn al naar DOCSIS 3.1 overgezet. Ziggo hoopt de resterende aansluitingen voor het einde van dit jaar overgezet te hebben. Naar verwachting volgt daarna opnieuw een snelheidsverhoging van internet.

  ZiggoZiggo ZakelijkVodafoneZiggointernetinternetsnelheidsnelheidsverhogingupload

  Reacties

 1. TV-TIP Hoedan

  Hoedan
  NPO 3 om 21:52 uur
  Kwetsbaarheid is een beetje vies en hoort volgens sommigen vooral bij zwak zijn. De 25-jarige Auke vraagt zich daarom af waarom mensen überhaupt kwetsbaar willen zijn. Want wat is daar nou in vredesnaam het nut van? Samen met Doeta, Tarik, Joshua, Bas en Nanook gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij Kamp van Koningsbrugge-commando Dai Carter, die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)