Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo verlegt focus naar minder veeleisende internetgebruiker

    VodafoneZiggo lijkt de eerste wijzigingen in de strategie bij bedrijfsonderdeel Ziggo in gang te hebben gezet. Die conclusie is te trekken uit de aangekondigde snelheidsverhoging van internetabonnementen.
    Jarco Kriek
    4 september 2023
    comments 2
    Ziggo verlegt focus naar minder veeleisende internetgebruiker

    Ziggo voelt de druk van glasvezel. Dit is duidelijk te zien aan de kwartaalcijfers van eigenaar VodafoneZiggo. Al meerdere kwartalen daalt het klantenaantal. Nu VodafoneZiggo definitief gekozen heeft voor de DOCSIS-techniek – en gehele verglazing van het eigen netwerk dus in de ijskast heeft gezet – lijkt het bedrijf te realiseren dat de veeleisende internetgebruiker in vrijwel alle gevallen een voorkeur heeft voor glasvezel. De eerste tekenen dat Ziggo het roer omgooit, zijn dan ook zichtbaar.

     

    Instapabonnement

    Ziggo lijkt zich te gaan richten op Nederlanders die tevreden zijn met minder snel internet. Hogere snelheden bij de instapabonnementen moet de dalende trend in het klantenaantal stoppen. Zo wordt de internetsnelheid van het meest gebruikte instapabonnement Start in oktober naar 200/30 Mb/s opgetrokken. Ruim voldoende voor een groot aantal Nederlandse huishoudens om aan de dagelijkse internetbehoefte te stillen. Dit Start-abonnement kost inclusief het TV Start-abonnement zonder tijdelijke korting €60,50 per maand. Dit abonnement is als internet-only abonnement voor 47 euro verkrijgbaar.

     

    Nog goedkoper

    Overigens wordt het door Ziggo goed verstopte Basic instapabonnement, met vanaf oktober een internetsnelheid van 100/25 Mb/s, voor bepaalde huishoudens een interessante en vooral goedkope optie. Dit abonnement is voor 44 euro per maand als internet-only abonnement beschikbaar. Wie het TV Start-abonnement aan dit goedkoopste instapabonnement wil toevoegen betaalt €13,50 per maand meer. Opvallend is dat Ziggo deze Basic-abonnementsvorm niet toont op de website bij het overzicht van beschikbare abonnementen voor nieuwe klanten.

     

    Glasvezel

    De goedkopere internetabonnementen van Ziggo kunnen voor consumenten een vervangend aanbod zijn als goedkoper DSL-internet voor hen niet meer beschikbaar is. KPN faseert het kopernetwerk voor DSL-diensten uit. In gebieden waar al enige tijd KPN glasvezel actief is, heeft het telecombedrijf het kopernetwerk – en dus ook DSL – inmiddels uitgeschakeld. Dat geldt ook voor budgetproviders, die in deze gebieden alleen nog duurdere glasvezelabonnementen kunnen aanbieden.

     

    Prijs

    De door Ziggo aangekondigde snelheidsverhoging kan worden gezien als de eerste, niet onbelangrijke stap in een mogelijke transitie naar een aanbieder voor minder veeleisende klanten. Het prijsverschil met glasvezelproviders is op dit moment in sommige gevallen nog gering. Zeker als glasvezelinternet via een budgetprovider wordt gekocht. Dat Ziggo de prijs van abonnementen gaat verlagen om een betere concurrentiepositie te verkrijgen, is echter onwaarschijnlijk. Ziggo heeft ten opzichte van andere providers – en zeker budgetproviders – met het eigen tv-platform wel een ijzersterke troef in handen. Het Ziggo tv-platform wordt als een van de beste van Nederland beschouwd.

    ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidconcurrentieconcurrentiestrijdconcurrentiedrukabonnement

    Reacties

  1. TV-TIP Project Rembrandt

    Project Rembrandt
    NPO 1 om 20:55 uur
    De laatste vier kandidaten maken zich op voor de grote finale van Project Rembrandt. De apotheose bestaat uit twee delen. Om te beginnen moeten de deelnemers binnen 24 uur een meesterwerk van Rembrandt zelf namaken. Nadat er één schilder af is gevallen, begint de échte finale-opdracht: de finalisten krijgen drie maanden de tijd om een eigen meesterwerk te produceren. Wie mag uiteindelijk zijn eigen schilderijen exposeren in het Rijksmuseum?

    TV-TIP MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld

    MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld
    NPO 1 om 21:53 uur
    Wim Sonneveld verrijkte de Nederlandse muziek met klassiekers als Het Dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten. De cabaretier had in de jaren 70 plannen om zijn hits met een groot orkest uit te voeren, maar overleed voordat hij de kans kreeg. 50 jaar na zijn overlijden is het alsnog zo ver. Richard Groenendijk, Waylon en Fay Claassen spelen de grootste hits van Wim samen met het Metropole Orkest.

    Interview