Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verliest klanten aan KPN, Odido en Delta: heeft kabelbedrijf gegokt en verloren?

  Ziggo zit in een lastige positie. Eigenaar VodafoneZiggo heeft gekozen voor DOCSIS, maar verliest grote aantallen klanten aan KPN, Odido en Delta Fiber, die diensten via glasvezel leveren.
  Jarco Kriek
  18 september 2023
  comments 13
  Ziggo verliest klanten aan KPN, Odido en Delta: heeft kabelbedrijf gegokt en verloren?
  Foto ProShots

  VodafoneZiggo lijkt aan het kortste eind te gaan trekken in de huidige strijd om klanten die zich op het segment van vaste markt diensten zich aan het afspelen is. Het bedrijf heeft bij bedrijfsonderdeel Ziggo gekozen om vast te houden aan het HFC-netwerk met DOCSIS techniek. Dit terwijl alle andere concurrenten diensten via glasvezel leveren of in de toekomst gaan leveren op adressen waar op dit moment DSL (koperdraad) nog actief is.

   

  Prijs

  Het is niet dat het HFC-netwerk van Ziggo onvoldoende internetsnelheid kan leveren om aan de wensen van het overgrote deel van de klanten te kunnen voldoen. Hoewel de uploadsnelheid op dit moment ver achterblijft bij die van glasvezel is dit niet het struikelpunt voor een deel van de abonnees. Ondanks dat het geleverde internet vergeleken met glasvezel niet premium te noemen is, berekent Ziggo voor de geleverde dienst toch een premiumprijs. Zeker voor bestaande klanten. Om de leegloop enigszins te compenseren stunt het kabelbedrijf met soms heel hoge welkomstbonussen voor nieuwe klanten. Bonussen die bestaande klanten – die toch al relatief hoge maandprijzen betalen – voor het grootste deel financieren.

   

  Concurrentie doet het beter

  Uit onderzoek van de financiële cijfers over het tweede kwartaal blijkt dat Ziggo als enige van de vier grote internetaanbieders klanten verliest. Door het weglopen van klanten – ruim 35.000 consumenten – bij Ziggo ziet zelfs KPN voor het eerst sinds 2017 het aantal internetklanten weer stijgen. De stijgende lijn in klantenaantal bij Odido (voorheen T-Mobile) en Delta Fiber (Delta en Caiway) laat onverminderd de weg naar boven zien.

   

  Belangrijk

  Voor Ziggo wordt het nu lopende derde kwartaal een belangrijk ijkpunt. Het kabelbedrijf verhoogde bij de jaarlijkse prijsverhoging het abonnement fors met tot wel maximaal €7,75 per maand. Ziggo maakte deze prijsverhoging eerder dan gebruikelijk bekend. Bij het kabelbedrijf wordt gehoopt dat de meeste (voormalig) klanten die het abonnement vanwege de prijsverhoging wilde opzeggen dit voor 1 juli hebben gedaan. En dus dat de weglopende klanten al zijn meegerekend bij het hoge klantverlies van het tweede kwartaal. Mocht echter in het derde kwartaal wederom veel klantverlies worden geleden, dan zullen de alarmklokken binnen het VodafoneZiggo hoofdkantoor in Utrecht nog harder gaan luiden.

  ZiggoVodafoneZiggointernetabonnementklantverlieskwartaalcijfersconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)