Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verliest monopolie snelste internet in meer grote steden

  Ziggo voelt in meer grote steden de concurrentie van glasvezel. Dit keer is het Open Dutch Fiber dat in meerdere delen van Amsterdam glasvezel gaat aanleggen.
  Jarco Kriek
  15 december 2022
  comments 1
  Ziggo verliest monopolie snelste internet in meer grote steden
  Foto Getty Images

  Het netwerk van Ziggo mag dan vanaf nu wel volledig geschikt zijn voor gigabit internet, maar dat betekent niet dat het kabelbedrijf op zijn lauweren kan rusten. In steeds meer grote steden verliest Ziggo namelijk het alleenrecht op het leveren van de snelste internetverbinding. Zo gaat Open Dutch Fiber (ODF) in Amsterdam nog eens 60.000 woningen toegang tot glasvezel geven. Net als bij andere ODF-glasvezelnetwerken wordt T-Mobile de hoofdhuurder. In Amsterdam levert Ziggo al enige tijd gigabit internet. Met uitzondering van enkele tienduizenden woningen die toegang tot glasvezel hebben, bestaat de concurrentie voor Ziggo uit het DSL kopernetwerk van KPN, dat veel lagere internetsnelheden biedt.

   

  Diverse wijken

  ODF gaat in de wijken Slotermeer, de Pijp, Rivierenbuurt en Oud-Zuid glasvezel aanleggen. De werkzaamheden beginnen al deze week. ODF kondigde in maart al aan dat 29.000 woningen in Bos en Lommer en Oud-Zuid toegang tot sneller internet via glasvezel krijgen.

  Open Dutch FiberODFT-Mobileglasvezelinternetinternetsnelheidgigabitconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)