Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verliest monopolie snelste internet in meer grote steden

  Ziggo voelt in meer grote steden de concurrentie van glasvezel. Dit keer is het Open Dutch Fiber dat in meerdere delen van Amsterdam glasvezel gaat aanleggen.
  Jarco Kriek
  15 december 2022
  comments 1
  Ziggo verliest monopolie snelste internet in meer grote steden
  Foto Getty Images

  Het netwerk van Ziggo mag dan vanaf nu wel volledig geschikt zijn voor gigabit internet, maar dat betekent niet dat het kabelbedrijf op zijn lauweren kan rusten. In steeds meer grote steden verliest Ziggo namelijk het alleenrecht op het leveren van de snelste internetverbinding. Zo gaat Open Dutch Fiber (ODF) in Amsterdam nog eens 60.000 woningen toegang tot glasvezel geven. Net als bij andere ODF-glasvezelnetwerken wordt T-Mobile de hoofdhuurder. In Amsterdam levert Ziggo al enige tijd gigabit internet. Met uitzondering van enkele tienduizenden woningen die toegang tot glasvezel hebben, bestaat de concurrentie voor Ziggo uit het DSL kopernetwerk van KPN, dat veel lagere internetsnelheden biedt.

   

  Diverse wijken

  ODF gaat in de wijken Slotermeer, de Pijp, Rivierenbuurt en Oud-Zuid glasvezel aanleggen. De werkzaamheden beginnen al deze week. ODF kondigde in maart al aan dat 29.000 woningen in Bos en Lommer en Oud-Zuid toegang tot sneller internet via glasvezel krijgen.

  Open Dutch FiberODFT-Mobileglasvezelinternetinternetsnelheidgigabitconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)