Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo versobert tv-abonnement in Zwolle en Alphen aan den Rijn

  VodafoneZiggo heeft aangekondigd dat analoge tv bij kabelbedrijf Ziggo wordt uitgezet in de regio’s Zwolle en Alphen aan den Rijn.
  Jarco Kriek
  24 november 2020
  comments 4
  Ziggo versobert tv-abonnement in Zwolle en Alphen aan den Rijn

  De uitschakeling van analoge tv in Zwolle en Alphen aan den Rijn staat gepland voor de vroege ochtend van dinsdag 12 januari. In deze regio’s kijken de meeste Ziggo-klanten overigens al digitaal naar tv. Ziggo informeert klanten binnen deze regio’s per persoonlijk schrijven over de aankomende wijziging. Ziggo begon met het uitschakelen van analoge tv in maart 2018. De gefaseerde uitschakeling had rond dit moment beëindigd moeten zijn. De coronacrisis gooide het schema echter in de war. Ziggo liet eerder aan Totaal TV weten dat het kabelbedrijf nu denkt dat analoge tv in het gehele verzorgingsgebied in het eerste deel van 2021 verleden tijd is. Inmiddels is analoge tv in meer dan driekwart van het verzorgingsgebied uitgezet.

   

  Digitaal kijken

  In plaats van het analoge zenderpakket van – afhankelijk van de regio waar wordt gekeken – rond de dertig zenders kunnen voormalig analoge kijkers digitaal naar veel meer tv-zenders kijken. Hiervoor is geen bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next dan wel een CI+ module en/of smartcard nodig. Dit zenderaanbod wordt namelijk ongecodeerd door Ziggo op het kabelnetwerk aangeboden.

   

  Ziggo Sport

  Onder het ongecodeerde digitale zenderaanbod bevindt zich onder meer sportkanaal Ziggo Sport. Op deze zender kan naar buitenlands voetbal en Formule 1 met Max Verstappen gekeken worden. Om te controleren of op dit moment analoog dan wel digitaal naar tv wordt gekeken, kan de televisie op voorkeuzekanaal 14 worden afgestemd. Als Ziggo Sport zichtbaar wordt, is duidelijk dat inmiddels al digitaal naar tv wordt gekeken. In alle andere gevallen dient de tv-ontvangst naar digitaal overgeschakeld te worden. Ziggo benadert alle klanten persoonlijk in de regio’s waar analoge tv wordt uitgezet.

   

  TV en internet

  De bandbreedte die met het uitzetten van analoge tv wordt bespaard, wordt later dit jaar vooral ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’, dat door VodafoneZiggo inmiddels GigaNet wordt genoemd. Ziggo kan met dit netwerk niet alleen sneller internet met een gigabit snelheid tot 1000Mbps (1Gbps) leveren; ook wordt het gehele netwerk stabieler en hierdoor minder storingsgevoelig. Tevens kan Ziggo met de vrijgekomen bandbreedte het digitale tv-aanbod verbeteren. Zo is er niet alleen ruimte voor nieuwe zenders, maar kunnen vooral bestaande zenders van SD naar HD opgewaardeerd worden.

  ZiggoVodafoneZiggoanaloogdigitaaltvtelevisieanaloge tvanaloge uitschakelingbandbreedteinternetinternetsnelheidgigabitGigaNet

  Reacties