Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo vervangt HBO voor ViacomCBS: exclusieve films en series blijven

    Ziggo heeft een nieuwe overeenkomst met ViacomCBS Global Distribution Group gesloten. Dit content geldt als vervanging van exclusieve HBO-content dat vanaf 1 januari bij Ziggo verdwijnt.
    Jarco Kriek
    6 december 2021
    comments 10
    Ziggo vervangt HBO voor ViacomCBS: exclusieve films en series blijven
    Foto Getty Images

    Na vijf jaar komt op 1 januari een einde aan de overeenkomst die Ziggo met Home Box Office (HBO) heeft. Dit zorgde ervoor dat in deze periode films en series van HBO in Nederland exclusief voor Ziggo-klanten beschikbaar waren. Dit content komt in het verdere verloop van 2022 na de marktintroductie van de nieuwe streamingdienst HBO Max voor iedere Nederlander beschikbaar. Het besluit van WarnerMedia om het HBO-content bij Ziggo weg te trekken en bij de eigen streamingdienst HBO Max onder te brengen, is een aderlating voor het kabelbedrijf en de klanten die het Ziggo Movies & Series (X)L-abonnement kopen.

    Niet alles weg

    Overigens komt Ziggo wel een eerder gemaakte belofte na dat het ook in 2022 nog een samenwerkingsverband met HBO heeft. Sommige klanten hadden de hoop dat HBO Max onderdeel van bepaalde abonnementsvormen van Ziggo zou worden. Maar de samenwerking lijkt in eerste instantie vooral te gaan over een zeer beperkt aantal HBO-films en -series die in 2022 bij Ziggo te zien blijven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de titels The Nevers, Mare of Easttown, The White Lotus, Succession seizoen 3 en Insecure seizoen 5. De vraag bij blijvende series is natuurlijk of eventuele vervolgseizoenen ook bij Ziggo zichtbaar zijn of dat hiervoor alsnog een HBO Max-abonnement gekocht moet worden. De komst van HBO Max betekent volgens Ziggo dat ‘een groot aantal HBO-series’ vanaf 1 januari niet meer met een Ziggo Movies & Series (X)L-abonnement te bekijken zijn, waaronder Game of Thrones, The Sopranos, Chernobyl en The Wire.

     

    Pijn verzachten

    Met de nieuwe overeenkomst met ViacomCBS Distribution Group probeert Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo de pijn enigszins te verzachten. Onder de nieuwe overeenkomst vallen onder meer iconische filmklassiekers van Paramount Pictures en populaire series van Showtime en CBS Studios. Een deel hiervan is exclusief bij Ziggo te zien. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om exclusieve seizoenen van de series City on a Hill en Evil. Overige titels zijn in Nederland vooralsnog bij andere streamingdiensten zoals Videoland te bekijken. Ziggo geeft klanten via deze pagina een voorproefje wat in 2022 aan films en series worden aangeboden.

     

    Zwaktebod?

    De vraag is echter of Ziggo met filmklassiekers als The Godfather, Star Trek en Mission Impossible het gevoel kan geven dat het een kwalitatief gelijkwaardig aanbod als HBO kan leveren. Het Ziggo Movies & Series XL-abonnement kost €11,95 per maand. Naast het aanbod van honderden titels films en series kan met dit abonnement ook naar meer dan veertig lineaire tv-zenders gekeken worden. Het abonnement TV Zenders Plus levert alleen het lineaire tv-aanbod van Ziggo Movies & Series XL en kost €9,95 per maand. Voor twee euro extra per maand kan dus naar het video on demand serie- en filmaanbod gekeken worden. En dat is zelfs voor oudere content zoals de Paramount filmklassiekers een zeer aantrekkelijke prijs.

    ZiggoVodafoneZiggoZiggo Movies & Seriesvideo on demandfilmsseriesHBO MaxViacomCBSSky ShowtimeHBO

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Veiligheidsexpert Kendra Malley onderzoekt de ontsporing van een peperdure hightech trein, die meerdere levens eist. De experimentele hoge­snelheidstrein had een paar technische problemen, maar Kendra ontdekt dat het project ook veel tegenstanders kent. De ontwerper van de trein is ontevreden, een lokale politicus is fel tegen de komst van de spoorlijn, en dan is er tijdens het ongeval ook nog een gevaarlijke crimineel ontsnapt. Kendra onderzoekt de crash, terwijl ze de FBI bijstaat in hun jacht op de ontsnapte boef.

    Interview