Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo vervangt HBO voor ViacomCBS: exclusieve films en series blijven

  Ziggo heeft een nieuwe overeenkomst met ViacomCBS Global Distribution Group gesloten. Dit content geldt als vervanging van exclusieve HBO-content dat vanaf 1 januari bij Ziggo verdwijnt.
  Jarco Kriek
  6 december 2021
  comments 10
  Ziggo vervangt HBO voor ViacomCBS: exclusieve films en series blijven
  Foto Getty Images

  Na vijf jaar komt op 1 januari een einde aan de overeenkomst die Ziggo met Home Box Office (HBO) heeft. Dit zorgde ervoor dat in deze periode films en series van HBO in Nederland exclusief voor Ziggo-klanten beschikbaar waren. Dit content komt in het verdere verloop van 2022 na de marktintroductie van de nieuwe streamingdienst HBO Max voor iedere Nederlander beschikbaar. Het besluit van WarnerMedia om het HBO-content bij Ziggo weg te trekken en bij de eigen streamingdienst HBO Max onder te brengen, is een aderlating voor het kabelbedrijf en de klanten die het Ziggo Movies & Series (X)L-abonnement kopen.

  Niet alles weg

  Overigens komt Ziggo wel een eerder gemaakte belofte na dat het ook in 2022 nog een samenwerkingsverband met HBO heeft. Sommige klanten hadden de hoop dat HBO Max onderdeel van bepaalde abonnementsvormen van Ziggo zou worden. Maar de samenwerking lijkt in eerste instantie vooral te gaan over een zeer beperkt aantal HBO-films en -series die in 2022 bij Ziggo te zien blijven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de titels The Nevers, Mare of Easttown, The White Lotus, Succession seizoen 3 en Insecure seizoen 5. De vraag bij blijvende series is natuurlijk of eventuele vervolgseizoenen ook bij Ziggo zichtbaar zijn of dat hiervoor alsnog een HBO Max-abonnement gekocht moet worden. De komst van HBO Max betekent volgens Ziggo dat ‘een groot aantal HBO-series’ vanaf 1 januari niet meer met een Ziggo Movies & Series (X)L-abonnement te bekijken zijn, waaronder Game of Thrones, The Sopranos, Chernobyl en The Wire.

   

  Pijn verzachten

  Met de nieuwe overeenkomst met ViacomCBS Distribution Group probeert Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo de pijn enigszins te verzachten. Onder de nieuwe overeenkomst vallen onder meer iconische filmklassiekers van Paramount Pictures en populaire series van Showtime en CBS Studios. Een deel hiervan is exclusief bij Ziggo te zien. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om exclusieve seizoenen van de series City on a Hill en Evil. Overige titels zijn in Nederland vooralsnog bij andere streamingdiensten zoals Videoland te bekijken. Ziggo geeft klanten via deze pagina een voorproefje wat in 2022 aan films en series worden aangeboden.

   

  Zwaktebod?

  De vraag is echter of Ziggo met filmklassiekers als The Godfather, Star Trek en Mission Impossible het gevoel kan geven dat het een kwalitatief gelijkwaardig aanbod als HBO kan leveren. Het Ziggo Movies & Series XL-abonnement kost €11,95 per maand. Naast het aanbod van honderden titels films en series kan met dit abonnement ook naar meer dan veertig lineaire tv-zenders gekeken worden. Het abonnement TV Zenders Plus levert alleen het lineaire tv-aanbod van Ziggo Movies & Series XL en kost €9,95 per maand. Voor twee euro extra per maand kan dus naar het video on demand serie- en filmaanbod gekeken worden. En dat is zelfs voor oudere content zoals de Paramount filmklassiekers een zeer aantrekkelijke prijs.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo Movies & Seriesvideo on demandfilmsseriesHBO MaxViacomCBSSky ShowtimeHBO

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)