Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: ‘Viaplay Xtra slechts tijdelijk kanaal’

  Kondigt Ziggo het einde van het lineaire kanaal Viaplay Xtra aan? Het kabelbedrijf benadrukt aan eigen abonnees nadrukkelijk dat het een tijdelijk kanaal is.
  Jarco Kriek
  31 januari 2023
  comments 4
  Ziggo: ‘Viaplay Xtra slechts tijdelijk kanaal’
  Foto ProShots

  Wie via de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway een Viaplay-abonnement afsluit, krijgt bij de betreffende provider eveneens toegang tot het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Dit lineaire kanaal is alleen bij deze providers beschikbaar. Wie bijvoorbeeld tv-abonnee is bij Online.nl, Canal Digitaal of Freedom Internet kan met een rechtstreeks bij Viaplay afgesloten abonnement dus niet naar Viaplay Xtra kijken.

   

  Wens providers

  Viaplay Xtra is sinds maart 2022 bij de deelnemende providers beschikbaar. Het kanaal werd dankzij een initiatief van de providers in het leven geroepen. Viaplay betrad het Nederlandse tv-landschap als streamingdienst, met als belangrijkste onderdeel Formule 1. Door de goede prestaties van de Nederlandse coureur Max Verstappen in deze koningsklasse van de autosport waren providers bang dat hun internetnetwerk dusdanig zwaar belast zou worden dat dit tot verbindingsproblemen kon leiden. Met het lineaire kanaal Viaplay Xtra kon tijdens Formule 1-weekenden de druk op eigen netwerken en het servernetwerk van Viaplay deels verminderd worden. Een goede zet, zo bleek al snel. Want zelfs met Viaplay Xtra kon het servernetwerk van Viaplay de toeloop tijdens Formule 1 niet in alle gevallen goed verwerken.

   

  Tijdelijk

  Viaplay Xtra komt ook dit jaar tijdens de Formule 1-weekends terug in het zenderaanbod van de providers. Maar voor hoelang is onduidelijk. KPN maakte als eerste bekend dat het lineaire kanaal in ieder geval tot 1 juni zou terugkeren in het zenderaanbod van Interactieve TV en TV+. Ziggo is in communicatie naar klanten die bij de kabelaar een Viaplay-abonnement hebben lopen iets stelliger over de beschikbaarheid van Viaplay Xtra. Het kabelbedrijf benadrukt dat Viaplay Xtra een tijdelijk kanaal is dat tot 1 juni alleen voor Formule 1 – en dus niet voor films, series en andere sporten zoals darts – op zaterdag en zondagen beschikbaar is vanaf de derde vrije training. VodafoneZiggo laat Totaal TV weten dat het klanten informeert als Viaplay Xtra mogelijk langer beschikbaar blijft.

  ZiggoVodafoneZiggoViaplayViaplay GroupViaplay XtralineaironlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)