Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: ‘Viaplay Xtra slechts tijdelijk kanaal’

  Kondigt Ziggo het einde van het lineaire kanaal Viaplay Xtra aan? Het kabelbedrijf benadrukt aan eigen abonnees nadrukkelijk dat het een tijdelijk kanaal is.
  Jarco Kriek
  31 januari 2023
  comments 4
  Ziggo: ‘Viaplay Xtra slechts tijdelijk kanaal’
  Foto ProShots

  Wie via de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway een Viaplay-abonnement afsluit, krijgt bij de betreffende provider eveneens toegang tot het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Dit lineaire kanaal is alleen bij deze providers beschikbaar. Wie bijvoorbeeld tv-abonnee is bij Online.nl, Canal Digitaal of Freedom Internet kan met een rechtstreeks bij Viaplay afgesloten abonnement dus niet naar Viaplay Xtra kijken.

   

  Wens providers

  Viaplay Xtra is sinds maart 2022 bij de deelnemende providers beschikbaar. Het kanaal werd dankzij een initiatief van de providers in het leven geroepen. Viaplay betrad het Nederlandse tv-landschap als streamingdienst, met als belangrijkste onderdeel Formule 1. Door de goede prestaties van de Nederlandse coureur Max Verstappen in deze koningsklasse van de autosport waren providers bang dat hun internetnetwerk dusdanig zwaar belast zou worden dat dit tot verbindingsproblemen kon leiden. Met het lineaire kanaal Viaplay Xtra kon tijdens Formule 1-weekenden de druk op eigen netwerken en het servernetwerk van Viaplay deels verminderd worden. Een goede zet, zo bleek al snel. Want zelfs met Viaplay Xtra kon het servernetwerk van Viaplay de toeloop tijdens Formule 1 niet in alle gevallen goed verwerken.

   

  Tijdelijk

  Viaplay Xtra komt ook dit jaar tijdens de Formule 1-weekends terug in het zenderaanbod van de providers. Maar voor hoelang is onduidelijk. KPN maakte als eerste bekend dat het lineaire kanaal in ieder geval tot 1 juni zou terugkeren in het zenderaanbod van Interactieve TV en TV+. Ziggo is in communicatie naar klanten die bij de kabelaar een Viaplay-abonnement hebben lopen iets stelliger over de beschikbaarheid van Viaplay Xtra. Het kabelbedrijf benadrukt dat Viaplay Xtra een tijdelijk kanaal is dat tot 1 juni alleen voor Formule 1 – en dus niet voor films, series en andere sporten zoals darts – op zaterdag en zondagen beschikbaar is vanaf de derde vrije training. VodafoneZiggo laat Totaal TV weten dat het klanten informeert als Viaplay Xtra mogelijk langer beschikbaar blijft.

  ZiggoVodafoneZiggoViaplayViaplay GroupViaplay XtralineaironlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)