Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voegt Nickelodeon Global aan aanbod toe

  Ziggo voegt na enkele dagen weer de nieuwe variant van Nickelodeon Ukraine aan het zenderaanbod toe. Het kabelbedrijf moest vorige week de doorgifte staken.
  Jarco Kriek
  4 juli 2023
  comments 0
  Ziggo voegt Nickelodeon Global aan aanbod toe
  Foto Getty Images

  Opvallend was dat KPN Nickelodeon Ukraine bleef aanbieden via Interactieve TV en TV+. Dit ondanks dat Ziggo meldde dat het aanvoersignaal van de kinderzender in de Oekraïense taal voor Nederlandse distributeurs gestaakt was. Na het zwarte beeld op voorkeuzekanaal 313 was sinds gisteren een diabeeld te zien waar in het Engels en Oekraïens een tekst te lezen was dat later deze maand als vervanging het kanaal Nickelodeon Global zou terugkeren met een Oekraïense geluidsstream.

   

  Knutselen

  Dat KPN de afgelopen dagen Nickelodeon Ukraine kon blijven aanbieden, komt omdat het telecombedrijf samen met de eigenaar van de kinderzender Paramount Global een workaround bedacht. In het kort gezegd werd met specifieke apparatuur het beeld van het internationale Nickelodeo- kanaal samengevoegd met een afzonderlijke Oekraïense geluidsaanvoer die bij de beelden past. Dit is de uiteindelijke oplossing gebleken om Nederlandse providers alsnog een Nickelodeon-kanaal met Oekraïens geluid te leveren.

   

  Terug in aanbod

  Naar het nu lijkt, heeft Ziggo in samenwerking met Paramount Global de workaround die KPN direct na 30 juni gebruikte ook toegepast. Hierdoor is Nickelodeon Global in het Oekraïens weer terug in het aanbod van het kabelbedrijf. Ziggo breidde vandaag het kinderaanbod ook uit met het NBCUniversal-kanaal DreamWorks dat op voorkeuzekanaal 301 te vinden is.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNNickelodeonNickelodeon GlobalNickelodeon UkraineOekraïnetvtelevisiezenderaanbodkinderkanaal

  Reacties