Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voelt concurrentie: vijf voordelen van glasvezel

  Glasvezel is een veelgehoord woord op het hoofdkantoor van VodafoneZiggo in Utrecht. Glasvezel zorgt namelijk voor heel wat concurrentiedruk.
  Jarco Kriek
  28 juli 2022
  comments 3
  Ziggo voelt concurrentie: vijf voordelen van glasvezel
  Foto Getty Images

  Is het kabelnetwerk van Ziggo verouderd? Nee, zeker niet. Het HFC- netwerk van Ziggo bestaat voor 97 procent uit glasvezel. Het wordt door Ziggo ook wel glasvezelkabelnetwerk genoemd. Feitelijk is dit tegen het misleidende aan. Het laatste deel van wijkkast naar aansluiting in de woning is namelijk van coax- en niet glasvezelkabel. Hierdoor is het Ziggo-kabelnetwerk – ondanks de huidige transformatie naar de DOCSIS 3.1 techniek – niet het technologisch beste netwerk. Dit is namelijk een netwerk dat volledig van glasvezel is voorzien. Maar verouderd is het Ziggo-netwerk de komende jaren nog niet. De internetsnelheid die Ziggo nu al kan leveren, is voor meer dan negentig procent van de Nederlanders voldoende. Zeker als Ziggo de maximale uploadsnelheid bijvoorbeeld zou verdubbelen.

   

  Vijf voordelen

  Maar ondanks dat het Ziggo-kabelnetwerk niet als verouderd kan worden bestempeld, kiest een groeiend aantal Nederlanders voor glasvezel van exploitanten als KPN NetwerkNL, Delta Fiber, Open Dutch Fiber, E-Fiber en Glaspoort. Wat zijn vijf belangrijke voordelen van glasvezel in het algemeen?

   

  • Glasvezel biedt niet alleen sneller maar ook betrouwbaar internet. Daarbij is het voordeel dat glasvezel een gelijke down- en uploadsnelheid (symmetrisch) met een lage reactiesnelheid (latency) kan leveren.
  • Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst. Het is de technisch meest vooruitstrevend distributiemethode waarbij je onbeperkt naar films en series kunt kijken of bijvoorbeeld thuis kunt werken en/of vergaderen.
  • Voor bezitters van een eigen huis betekent een glasvezelaansluiting in de meterkast een meerwaarde. Dit betekent dat de waarde van het huis positief wordt beïnvloed.
  • Glasvezel is duurzaam. Internetten via glasvezel kan tot wel zestig procent minder energie verbruiken vergeleken met andere verbindingen.
  • Glasvezel zorgt voor betere concurrentie. Omdat glasvezelnetwerken open zijn en dus door meerdere aanbieders van tv en internet gebruikt kunnen worden, kan de consument een abonnement kiezen dat het beste bij de eigen wensen past.
  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLDelta FiberOpen Dutch FiberODFGlaspoortE-Fiberglasvezeltvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview