Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voelt concurrentie: vijf voordelen van glasvezel

  Glasvezel is een veelgehoord woord op het hoofdkantoor van VodafoneZiggo in Utrecht. Glasvezel zorgt namelijk voor heel wat concurrentiedruk.
  Jarco Kriek
  28 juli 2022
  comments 3
  Ziggo voelt concurrentie: vijf voordelen van glasvezel
  Foto Getty Images

  Is het kabelnetwerk van Ziggo verouderd? Nee, zeker niet. Het HFC- netwerk van Ziggo bestaat voor 97 procent uit glasvezel. Het wordt door Ziggo ook wel glasvezelkabelnetwerk genoemd. Feitelijk is dit tegen het misleidende aan. Het laatste deel van wijkkast naar aansluiting in de woning is namelijk van coax- en niet glasvezelkabel. Hierdoor is het Ziggo-kabelnetwerk – ondanks de huidige transformatie naar de DOCSIS 3.1 techniek – niet het technologisch beste netwerk. Dit is namelijk een netwerk dat volledig van glasvezel is voorzien. Maar verouderd is het Ziggo-netwerk de komende jaren nog niet. De internetsnelheid die Ziggo nu al kan leveren, is voor meer dan negentig procent van de Nederlanders voldoende. Zeker als Ziggo de maximale uploadsnelheid bijvoorbeeld zou verdubbelen.

   

  Vijf voordelen

  Maar ondanks dat het Ziggo-kabelnetwerk niet als verouderd kan worden bestempeld, kiest een groeiend aantal Nederlanders voor glasvezel van exploitanten als KPN NetwerkNL, Delta Fiber, Open Dutch Fiber, E-Fiber en Glaspoort. Wat zijn vijf belangrijke voordelen van glasvezel in het algemeen?

   

  • Glasvezel biedt niet alleen sneller maar ook betrouwbaar internet. Daarbij is het voordeel dat glasvezel een gelijke down- en uploadsnelheid (symmetrisch) met een lage reactiesnelheid (latency) kan leveren.
  • Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst. Het is de technisch meest vooruitstrevend distributiemethode waarbij je onbeperkt naar films en series kunt kijken of bijvoorbeeld thuis kunt werken en/of vergaderen.
  • Voor bezitters van een eigen huis betekent een glasvezelaansluiting in de meterkast een meerwaarde. Dit betekent dat de waarde van het huis positief wordt beïnvloed.
  • Glasvezel is duurzaam. Internetten via glasvezel kan tot wel zestig procent minder energie verbruiken vergeleken met andere verbindingen.
  • Glasvezel zorgt voor betere concurrentie. Omdat glasvezelnetwerken open zijn en dus door meerdere aanbieders van tv en internet gebruikt kunnen worden, kan de consument een abonnement kiezen dat het beste bij de eigen wensen past.
  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLDelta FiberOpen Dutch FiberODFGlaspoortE-Fiberglasvezeltvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)