Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voelt druk glasvezel en verlies Formule 1 en HBO

  Het VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo is in zeer woelig water terechtgekomen. Het kabelbedrijf heeft last van toenemende druk van glasvezel.
  Jarco Kriek
  11 mei 2022
  comments 13
  Ziggo voelt druk glasvezel en verlies Formule 1 en HBO

  Het gaat niet goed met Ziggo. Dit blijkt uit de financiële cijfers die moederbedrijf Liberty Global betrekkende het eerste kwartaal heeft gepubliceerd. Sinds het derde kwartaal 2020 heeft Ziggo al met klantverlies te kampen. Daarnaast is het einde nog niet in zicht. Ziggo heeft namelijk te maken met toenemende concurrentie nu binnen het verzorgingsgebied bedrijven als KPN NetwerkNL (KPN), Open Dutch Fiber (T-Mobile en E-Fiber) en Delta Fiber (Delta en Caiway) bezig zijn met grootschalige uitrol van nieuwe glasvezelnetwerken.

   

  Klantverlies

  Ziggo verloor in het eerste kwartaal 24.500 klanten en kwam hierdoor nog maar net boven de grens van 3,7 miljoen (3,705 miljoen) klanten. Het klantverlies op jaarbasis kwam hierdoor op ruim 100.000 (101.200) uit. Het kabelbedrijf verkocht 23.200 minder internetabonnementen aan consumenten. Hier staat wel een stijging van 6.700 op de zakelijke markt tegenover. Het klantverlies kan niet alleen aan concurrentie van glasvezel toegeschreven worden. Het Ziggo-abonnement is onaantrekkelijker geworden na het verdwijnen van live Formule 1 en de films en series van HBO. Ziggo raakte de uitzendrechten van dit content eind vorig jaar kwijt.

  ZiggoVodafoneZiggoklantverlietvtelevisieinternetkwartaalcijfersconcurrentieconcurrentiestrijdglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

  Restaurants at the End of the World
  National Geographic om 17:00 uur
  Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

  TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

  Field Trip with Curtis Stone
  24 Kitchen om 19:30 uur
  Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)