Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voelt druk glasvezel en verlies Formule 1 en HBO

  Het VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo is in zeer woelig water terechtgekomen. Het kabelbedrijf heeft last van toenemende druk van glasvezel.
  Jarco Kriek
  11 mei 2022
  comments 13
  Ziggo voelt druk glasvezel en verlies Formule 1 en HBO

  Het gaat niet goed met Ziggo. Dit blijkt uit de financiële cijfers die moederbedrijf Liberty Global betrekkende het eerste kwartaal heeft gepubliceerd. Sinds het derde kwartaal 2020 heeft Ziggo al met klantverlies te kampen. Daarnaast is het einde nog niet in zicht. Ziggo heeft namelijk te maken met toenemende concurrentie nu binnen het verzorgingsgebied bedrijven als KPN NetwerkNL (KPN), Open Dutch Fiber (T-Mobile en E-Fiber) en Delta Fiber (Delta en Caiway) bezig zijn met grootschalige uitrol van nieuwe glasvezelnetwerken.

   

  Klantverlies

  Ziggo verloor in het eerste kwartaal 24.500 klanten en kwam hierdoor nog maar net boven de grens van 3,7 miljoen (3,705 miljoen) klanten. Het klantverlies op jaarbasis kwam hierdoor op ruim 100.000 (101.200) uit. Het kabelbedrijf verkocht 23.200 minder internetabonnementen aan consumenten. Hier staat wel een stijging van 6.700 op de zakelijke markt tegenover. Het klantverlies kan niet alleen aan concurrentie van glasvezel toegeschreven worden. Het Ziggo-abonnement is onaantrekkelijker geworden na het verdwijnen van live Formule 1 en de films en series van HBO. Ziggo raakte de uitzendrechten van dit content eind vorig jaar kwijt.

  ZiggoVodafoneZiggoklantverlietvtelevisieinternetkwartaalcijfersconcurrentieconcurrentiestrijdglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)