Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voelt druk glasvezel en verlies Formule 1 en HBO

  Het VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo is in zeer woelig water terechtgekomen. Het kabelbedrijf heeft last van toenemende druk van glasvezel.
  Jarco Kriek
  11 may 2022
  comments 13
  Ziggo voelt druk glasvezel en verlies Formule 1 en HBO

  Het gaat niet goed met Ziggo. Dit blijkt uit de financiële cijfers die moederbedrijf Liberty Global betrekkende het eerste kwartaal heeft gepubliceerd. Sinds het derde kwartaal 2020 heeft Ziggo al met klantverlies te kampen. Daarnaast is het einde nog niet in zicht. Ziggo heeft namelijk te maken met toenemende concurrentie nu binnen het verzorgingsgebied bedrijven als KPN NetwerkNL (KPN), Open Dutch Fiber (T-Mobile en E-Fiber) en Delta Fiber (Delta en Caiway) bezig zijn met grootschalige uitrol van nieuwe glasvezelnetwerken.

   

  Klantverlies

  Ziggo verloor in het eerste kwartaal 24.500 klanten en kwam hierdoor nog maar net boven de grens van 3,7 miljoen (3,705 miljoen) klanten. Het klantverlies op jaarbasis kwam hierdoor op ruim 100.000 (101.200) uit. Het kabelbedrijf verkocht 23.200 minder internetabonnementen aan consumenten. Hier staat wel een stijging van 6.700 op de zakelijke markt tegenover. Het klantverlies kan niet alleen aan concurrentie van glasvezel toegeschreven worden. Het Ziggo-abonnement is onaantrekkelijker geworden na het verdwijnen van live Formule 1 en de films en series van HBO. Ziggo raakte de uitzendrechten van dit content eind vorig jaar kwijt.

  ZiggoVodafoneZiggoklantverlietvtelevisieinternetkwartaalcijfersconcurrentieconcurrentiestrijdglasvezel

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)