Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo in hoek waar klappen vallen: concurrentie glasvezel voelbaar

  Ondanks dat de aanleg van glasvezel nog niet op volle stoom is, voelt Ziggo de eerste pijn. Het kabelbedrijf verliest veel klanten.
  Jarco Kriek
  17 augustus 2021
  comments 5
  Ziggo in hoek waar klappen vallen: concurrentie glasvezel voelbaar
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van de kwartaalcijfers van de drie grootste breedbandinternetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile door marktonderzoeker Telecompaper blijkt dat Ziggo in de hoek zit waar de klappen vallen. Het kabelbedrijf leidt in een verzadigde internetmarkt voor het vierde achtereenvolgende kwartaal klantverlies. KPN zag het aantal internetabonnees wel stijgen maar deze stijging wordt door de overname van OXXIO gerealiseerd. Hierdoor verschoven klanten van KPN Wholesale naar de consumentendivisie van KPN. Zonder deze overname zou KPN een klein klantverlies geleden hebben. T-Mobile ziet ook in het tweede kwartaal 2021 het aantal internetklanten stijgen.

   

  Glasvezel

  Kijkend naar de kwartaalcijfers van de afgelopen twaalf maanden wordt duidelijk dat Ziggo meer last krijgt van de uitbreiding van glasvezel in Nederland. Zo zag het kabelbedrijf een jaar geleden aan het eind van het tweede kwartaal het aantal internetklanten nog met 6.000 stijgen. Op hetzelfde tijdstip een jaar later was de winst omgezet in een klantverlies van 6.500. De komst van een glasvezelaansluiting in de meterkast naast de Ziggo-kabelaansluiting is de oorzaak van het verlies van klanten.

   

  Gigabit

  Ziggo rolt op dit moment het gigabit internet gefaseerd tot en met medio 2022 uit. Dit betekent dat het kabelbedrijf wel een gelijke downloadsnelheid van 1000Mbps in vergelijking met glasvezel aan klanten kan leveren. De uploadsnelheid blijft echter met maximaal 50Mbps ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die concurrenten via het KPN NetwerkNL glasvezelnetwerk kunnen leveren.

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Car wars

  Car wars
  SBS6 om 20:30 uur
  In de finale nemen de overgebleven coureurs het met hun radiografisch bestuurbare auto's tegen elkaar op voor de prijzenpot.

  TV-TIP Hotel Mumbai

  Hotel Mumbai
  Net5 om 20:30 uur
  Een groep zwaar bewapende Pakistaanse militanten opent de aanval op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)