Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo in hoek waar klappen vallen: concurrentie glasvezel voelbaar

  Ondanks dat de aanleg van glasvezel nog niet op volle stoom is, voelt Ziggo de eerste pijn. Het kabelbedrijf verliest veel klanten.
  Jarco Kriek
  17 august 2021
  comments 5
  Ziggo in hoek waar klappen vallen: concurrentie glasvezel voelbaar
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van de kwartaalcijfers van de drie grootste breedbandinternetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile door marktonderzoeker Telecompaper blijkt dat Ziggo in de hoek zit waar de klappen vallen. Het kabelbedrijf leidt in een verzadigde internetmarkt voor het vierde achtereenvolgende kwartaal klantverlies. KPN zag het aantal internetabonnees wel stijgen maar deze stijging wordt door de overname van OXXIO gerealiseerd. Hierdoor verschoven klanten van KPN Wholesale naar de consumentendivisie van KPN. Zonder deze overname zou KPN een klein klantverlies geleden hebben. T-Mobile ziet ook in het tweede kwartaal 2021 het aantal internetklanten stijgen.

   

  Glasvezel

  Kijkend naar de kwartaalcijfers van de afgelopen twaalf maanden wordt duidelijk dat Ziggo meer last krijgt van de uitbreiding van glasvezel in Nederland. Zo zag het kabelbedrijf een jaar geleden aan het eind van het tweede kwartaal het aantal internetklanten nog met 6.000 stijgen. Op hetzelfde tijdstip een jaar later was de winst omgezet in een klantverlies van 6.500. De komst van een glasvezelaansluiting in de meterkast naast de Ziggo-kabelaansluiting is de oorzaak van het verlies van klanten.

   

  Gigabit

  Ziggo rolt op dit moment het gigabit internet gefaseerd tot en met medio 2022 uit. Dit betekent dat het kabelbedrijf wel een gelijke downloadsnelheid van 1000Mbps in vergelijking met glasvezel aan klanten kan leveren. De uploadsnelheid blijft echter met maximaal 50Mbps ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die concurrenten via het KPN NetwerkNL glasvezelnetwerk kunnen leveren.

  Reacties

 1. TV-TIP WK-Kwalificatie Voetbal (v): Nederland - Belarus

  WK-Kwalificatie Voetbal (v): Nederland - Belarus
  NPO 1 om 20:24 uur
  Vier dagen na de oefenpot tegen de Britten en een week voor de start van het EK kruist Oranje de degens met de dames van Belarus.

  TV-TIP Zwarte Zwanen

  Zwarte Zwanen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Ook in het achtste deel van Zwarte Zwanen duikt Cees Grimbergen in de wereld van oude sokken, niet behaalde rendementen en indexeringen.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)