Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo voert onduidelijk beleid Mediabox Next

    Is het willekeur? Of krijgen klanten die dreigen met opstappen uiteindelijk toch de Mediabox Next waarom werd gevraagd? Er is onduidelijkheid bij Ziggo-klanten.
    Jarco Kriek
    13 maart 2021
    comments 8
    Ziggo voert onduidelijk beleid  Mediabox Next

    De vraag naar Mediabox Next onder Ziggo-klanten is sinds twee weken groter dan voorheen. De reden: Formule 1 in 4K Ultra HD (UHD) heeft Nederland dan uiteindelijk bereikt. Maar het kijken van de snelle racebolides is niet voor iedereen weggelegd. Ben je klant bij KPN, Canal Digitaal, T-Mobile of andere distributeurs, dan kun je Formule 1 alleen in HD volgen. Ziggo heeft namelijk exclusief toegang tot Ziggo Sport 4K. Niet opvallend overigens. VodafoneZiggo is de rechthebbende van Formule 1 in Nederland. Ziggo en Ziggo Sport (Totaal) zijn bedrijfsonderdeel van VodafoneZiggo.

     

    Mediabox Next

    Maar ook binnen de klantengroep van Ziggo wordt een deling gemaakt wie wel en niet naar Formule 1 in 4K kan kijken. Alleen voor gebruikers van Mediabox Next is dit voorrecht weggelegd. Ondanks dat Formule 1 in 4K in DVB-C via het Ziggo-kabelnetwerk wordt gedistribueerd op het gratis digitaal basiskanaal Ziggo Sport kan niet direct via de tuner van een 4K Ultra HD-televisie gekeken worden. En dus is de vraag naar Mediabox Next groter. Het enige nadeel is dat deze premium bruikleendecoder alleen bij de twee duurste abonnementsvormen MAX en GIGA wordt geleverd. Wie bij Ziggo het Complete-abonnement koopt, krijgt Mediabox XL in bruikleen geleverd. En daarmee kan niet in 4K UHD gekeken worden.

     

    De aanhouder wint

    Er zijn overigens wel Ziggo-klanten die het Complete-abonnement kopen die de beschikking over een Mediabox Next hebben. Toen deze decoder op de markt werd gebracht, leverde Ziggo het ook aan klanten met een Complete abonnement. Maar de belangstelling voor deze bruikleendecoder werd zo groot dat dit werd teruggedraaid tot alleen de twee duurste abonnementsvormen. Maar ook nu is het met een beetje overredingskracht voor Ziggo-klanten met een Complete-abonnement mogelijk om de huidige Mediabox XL voor Mediabox Next om te ruilen. Soms tref je een Ziggo-medewerker die geen zin heeft in een moeilijk spel en direct toezegt dat de decoder wordt omgeruild. Een andere keer moet het spel harder gespeeld worden en helpt dreigen met opzeggen om Mediabox Next in huis te krijgen. En als het in de enkele gevallen helemaal niet lukt dan is er altijd nog een mogelijkheid die dan wel wat geld kost. Enkele Ziggo-klanten waarderen het huidige Complete-abonnement naar MAX op. Wanneer Mediabox Next is bezorgd, wordt het abonnement weer naar Complete teruggezet. Het blijkt dat Ziggo klanten de Mediabox Next laten behouden.

     

    Onduidelijk

    Op vragen van Totaal TV hoe het nu zit met de mogelijkheid om Mediabox Next bij een Complete abonnement geleverd te krijgen, zorgt het antwoord niet voor echte duidelijkheid. "Ziggo heeft de ambitie zoveel mogelijk klanten de best mogelijke tv-ervaring te bieden. De Mediabox Next speelt een belangrijke rol bij het invullen van deze ambitie. Ziggo doet echter geen uitspraken over de invulling van haar portfoliostrategie vanuit vertrouwelijke overwegingen", laat woordvoerster Farisa El Moussaoui weten.

    ZiggoVodafoneZiggoMediabox NexttvtelevisieFormule 1F1

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview