Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voert zenderwijzigingen door

  Ziggo heeft enkele zenderwijzigingen doorgevoerd. Het gaat vooral om het aanpassen van zendernamen en opwaarderen van SD naar HD.
  Jarco Kriek
  4 april 2023
  comments 2
  Ziggo voert zenderwijzigingen door
  Foto Getty Images

  Ziggo is al enige tijd bezig met de omzetting van lokale tv-zenders van SD- naar HD-beeldkwaliteit. Dat nog niet alle lokale tv-zenders in HD beschikbaar zijn, komt mede doordat lokale omroepen zelf moeten zorgen dat het aanvoersignaal in HD bij het kabelbedrijf aangeleverd wordt, en dat is nogal kostbaar. Mede uit kostenoverweging zijn de meeste lokale omroepen in HD 720p-beeldkwaliteit beschikbaar in het aanbod van Ziggo. Sinds vandaag is dit ook het geval voor Omroep PIM (gemeente Waterland) en Omroep Tilburg.

   

  Zendernamen

  Daarnaast heeft Ziggo enkele namen van tv-zenders in de zenderlijst aangepast. Zo is de naam van tekenfilmzender Boomerang eindelijk veranderd in Cartoonito. De eigenaar van de zender had dit zelf medio maart al gedaan, maar de naamswijziging was door Ziggo nog niet doorgevoerd. Ook heeft Ziggo de naam van nieuwszender BBC World News gewijzigd in BBC News.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiezenderaanbodzenderaanpassing

  Reacties

 1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

  Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
  RTL 5 om 20:30 uur
  Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

  TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

  Corsokoorts in Sint Jansklooster
  SBS6 om 20:30 uur
  Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

  Interview