Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] Ziggo volledig naar IPTV? Test met kleine IP-only decoder

  Ziggo test een nieuwe kleine zwarte decoder die volledig IPTV is. Het gaat om een test onder een beperkte groep klanten.
  Jarco Kriek
  13 january 2022
  comments 12
  [UPDATE] Ziggo volledig naar IPTV? Test met kleine IP-only decoder
  Foto Totaal TV

  De test met de nieuwe decoder is door techsite Tweakers gemeld. Ook Totaal TV ontving gisteren meldingen over de gesloten test onder Ziggo-klanten van een nieuwe IP-only ontvanger. VodafoneZiggo heeft tegenover Tweakers bevestigd dat met de nieuwe decoder een test wordt uitgevoerd. "Daarbij bouwen wij voort op de bestaande succesvolle functionaliteiten en gebruikersvriendelijkheid van de Mediaboxen. De Mediabox die op dit moment getest wordt, biedt een vergelijkende tv-ervaring als de Mediabox Next", aldus VodafoneZiggo-woordvoerster Vera Linke tegen Tweakers.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Foto Totaal TV 

   

  Geen DVB-C

  De nu door Ziggo-klanten geteste 'nieuwe Mediabox Next' werd al enige tijd intern bij het kabelbedrijf getest. Dit melden bronnen aan Totaal TV. De decoder ondersteunt DVB-C niet en er zijn dus geen aansluitmogelijkheden voor een coaxkabel. Het apparaat werkt hierdoor volledig met IP-streams. Liberty Global – joint-venture aandeelhouder van VodafoneZiggo – heeft een dergelijke kleine IP-only ontvanger eerder in Polen uitgebracht. De door Ziggo geteste nieuwe Mediabox heeft een gelijk uiterlijk als de decoder die nu al meer dan een jaar in Polen wordt gebruikt. Het kabelbedrijf bevestigt dat het om een IP-only decoder gaat. "De Mediabox die getest wordt, is kleiner, duurzamer en levert tv over IP. Het gaat om een test in een verkennende fase en er is daarom nog weinig concrete informatie beschikbaar", is de verdere duiding van het kabelbedrijf tegen Tweakers.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Foto Totaal TV

   

  Speldenprikjes

  Het testen van een IP-only decoder is een volgende aanwijzing dat VodafoneZiggo-aandeelhouder Liberty Global van DVB-C en wellicht wel coax in het laatste deel van de verbinding van wijkkast naar fysieke aansluiting in de meterkast in woningen en bedrijven af wil. Eerder werd onder de noemer marktonderzoek in Nederland en België de interesse in het leveren van diensten via glasvezel gepeild. Nu komt daar een veldtest van de nieuwe IP-only Mediabox bij Ziggo bij. Het kabelnetwerk van Ziggo is overigens geschikt om IP-only diensten aan klanten te leveren. VodafoneZiggo staat echter voor een belangrijke keuze voor de toekomst. Hierbij kan gekozen worden om de huidige techniek verder op te waarderen naar DOCSIS 4 of te kiezen voor het volledig verglazen van het huidige Ziggo-netwerk. Daarbij speelt een belangrijke rol dat de overstap van het onlangs geïntroduceerde DOCSIS 3.1 naar het nieuwe DOCSIS 4 relatief prijzig is.

   

  Foto Totaal TV

  Foto Totaal TV

   

   

  ZiggoVodafoneZiggoMediaboxMediabox NextIPTVIP-onlytvtelevisie

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP De Verraders

  De Verraders
  RTL 4 om 20:00 uur
  Het leven van een getrouwe gaat niet over rozen. De kans om de finish te halen is klein, maar soms moet je een gokje wagen.

  TV-TIP Louis Therou: Dark States

  Louis Therou: Dark States
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het aantal mensen dat naar z’n grootje is geschoten in District 5, een niet al te gezellig stadsdeel van Milwaukee, is de afgelopen jaren fors gestegen.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)