Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] Ziggo volledig naar IPTV? Test met kleine IP-only decoder

  Ziggo test een nieuwe kleine zwarte decoder die volledig IPTV is. Het gaat om een test onder een beperkte groep klanten.
  Jarco Kriek
  13 januari 2022
  comments 12
  [UPDATE] Ziggo volledig naar IPTV? Test met kleine IP-only decoder
  Foto Totaal TV

  De test met de nieuwe decoder is door techsite Tweakers gemeld. Ook Totaal TV ontving gisteren meldingen over de gesloten test onder Ziggo-klanten van een nieuwe IP-only ontvanger. VodafoneZiggo heeft tegenover Tweakers bevestigd dat met de nieuwe decoder een test wordt uitgevoerd. "Daarbij bouwen wij voort op de bestaande succesvolle functionaliteiten en gebruikersvriendelijkheid van de Mediaboxen. De Mediabox die op dit moment getest wordt, biedt een vergelijkende tv-ervaring als de Mediabox Next", aldus VodafoneZiggo-woordvoerster Vera Linke tegen Tweakers.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Foto Totaal TV 

   

  Geen DVB-C

  De nu door Ziggo-klanten geteste 'nieuwe Mediabox Next' werd al enige tijd intern bij het kabelbedrijf getest. Dit melden bronnen aan Totaal TV. De decoder ondersteunt DVB-C niet en er zijn dus geen aansluitmogelijkheden voor een coaxkabel. Het apparaat werkt hierdoor volledig met IP-streams. Liberty Global – joint-venture aandeelhouder van VodafoneZiggo – heeft een dergelijke kleine IP-only ontvanger eerder in Polen uitgebracht. De door Ziggo geteste nieuwe Mediabox heeft een gelijk uiterlijk als de decoder die nu al meer dan een jaar in Polen wordt gebruikt. Het kabelbedrijf bevestigt dat het om een IP-only decoder gaat. "De Mediabox die getest wordt, is kleiner, duurzamer en levert tv over IP. Het gaat om een test in een verkennende fase en er is daarom nog weinig concrete informatie beschikbaar", is de verdere duiding van het kabelbedrijf tegen Tweakers.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Foto Totaal TV

   

  Speldenprikjes

  Het testen van een IP-only decoder is een volgende aanwijzing dat VodafoneZiggo-aandeelhouder Liberty Global van DVB-C en wellicht wel coax in het laatste deel van de verbinding van wijkkast naar fysieke aansluiting in de meterkast in woningen en bedrijven af wil. Eerder werd onder de noemer marktonderzoek in Nederland en België de interesse in het leveren van diensten via glasvezel gepeild. Nu komt daar een veldtest van de nieuwe IP-only Mediabox bij Ziggo bij. Het kabelnetwerk van Ziggo is overigens geschikt om IP-only diensten aan klanten te leveren. VodafoneZiggo staat echter voor een belangrijke keuze voor de toekomst. Hierbij kan gekozen worden om de huidige techniek verder op te waarderen naar DOCSIS 4 of te kiezen voor het volledig verglazen van het huidige Ziggo-netwerk. Daarbij speelt een belangrijke rol dat de overstap van het onlangs geïntroduceerde DOCSIS 3.1 naar het nieuwe DOCSIS 4 relatief prijzig is.

   

  Foto Totaal TV

  Foto Totaal TV

   

   

  ZiggoVodafoneZiggoMediaboxMediabox NextIPTVIP-onlytvtelevisie

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview