Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] Ziggo volledig naar IPTV? Test met kleine IP-only decoder

  Ziggo test een nieuwe kleine zwarte decoder die volledig IPTV is. Het gaat om een test onder een beperkte groep klanten.
  Jarco Kriek
  13 januari 2022
  comments 12
  [UPDATE] Ziggo volledig naar IPTV? Test met kleine IP-only decoder
  Foto Totaal TV

  De test met de nieuwe decoder is door techsite Tweakers gemeld. Ook Totaal TV ontving gisteren meldingen over de gesloten test onder Ziggo-klanten van een nieuwe IP-only ontvanger. VodafoneZiggo heeft tegenover Tweakers bevestigd dat met de nieuwe decoder een test wordt uitgevoerd. "Daarbij bouwen wij voort op de bestaande succesvolle functionaliteiten en gebruikersvriendelijkheid van de Mediaboxen. De Mediabox die op dit moment getest wordt, biedt een vergelijkende tv-ervaring als de Mediabox Next", aldus VodafoneZiggo-woordvoerster Vera Linke tegen Tweakers.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Foto Totaal TV 

   

  Geen DVB-C

  De nu door Ziggo-klanten geteste 'nieuwe Mediabox Next' werd al enige tijd intern bij het kabelbedrijf getest. Dit melden bronnen aan Totaal TV. De decoder ondersteunt DVB-C niet en er zijn dus geen aansluitmogelijkheden voor een coaxkabel. Het apparaat werkt hierdoor volledig met IP-streams. Liberty Global – joint-venture aandeelhouder van VodafoneZiggo – heeft een dergelijke kleine IP-only ontvanger eerder in Polen uitgebracht. De door Ziggo geteste nieuwe Mediabox heeft een gelijk uiterlijk als de decoder die nu al meer dan een jaar in Polen wordt gebruikt. Het kabelbedrijf bevestigt dat het om een IP-only decoder gaat. "De Mediabox die getest wordt, is kleiner, duurzamer en levert tv over IP. Het gaat om een test in een verkennende fase en er is daarom nog weinig concrete informatie beschikbaar", is de verdere duiding van het kabelbedrijf tegen Tweakers.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  Foto Totaal TV

   

  Speldenprikjes

  Het testen van een IP-only decoder is een volgende aanwijzing dat VodafoneZiggo-aandeelhouder Liberty Global van DVB-C en wellicht wel coax in het laatste deel van de verbinding van wijkkast naar fysieke aansluiting in de meterkast in woningen en bedrijven af wil. Eerder werd onder de noemer marktonderzoek in Nederland en België de interesse in het leveren van diensten via glasvezel gepeild. Nu komt daar een veldtest van de nieuwe IP-only Mediabox bij Ziggo bij. Het kabelnetwerk van Ziggo is overigens geschikt om IP-only diensten aan klanten te leveren. VodafoneZiggo staat echter voor een belangrijke keuze voor de toekomst. Hierbij kan gekozen worden om de huidige techniek verder op te waarderen naar DOCSIS 4 of te kiezen voor het volledig verglazen van het huidige Ziggo-netwerk. Daarbij speelt een belangrijke rol dat de overstap van het onlangs geïntroduceerde DOCSIS 3.1 naar het nieuwe DOCSIS 4 relatief prijzig is.

   

  Foto Totaal TV

  Foto Totaal TV

   

   

  ZiggoVodafoneZiggoMediaboxMediabox NextIPTVIP-onlytvtelevisie

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)