Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo volledige overstap naar glasvezel weer stap dichterbij

  Er komen steeds meer aanwijzingen dat Ziggo op langere termijn de overstap van coax (DVB-C en DOCSIS 3.1) naar glasvezel met IPTV gaat maken.
  Jarco Kriek
  28 january 2022
  comments 6
  Ziggo volledige overstap naar glasvezel weer stap dichterbij
  Foto ProShots

  Al enige tijd zijn geluiden te horen dat een overstap naar DOCSIS 4 dermate veel investering vereist dat het volledig verglazen van het huidige kabelnetwerk voor Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo aantrekkelijker en meer toekomstzeker is. Op dit moment gaat een signaal dat via het Ziggo-kabelnetwerk wordt gedistribueerd al voor 97 procent door glasvezel. Alleen het laatste deel van wijkkast en fysieke aansluiting in de woning of het bedrijf loopt via een coaxverbinding.

   

  Mediabox Next Mini

  Een publiekelijk testproject met enkele duizenden klanten met een nieuwe decoder Mediabox Next Mini bevestigt dat Ziggo plannen heeft om voor het leveren van lineaire tv- en radio over te stappen van DVB-C naar IP. De nieuwe – zeer kleine – Mediabox is afkomstig van fabrikant Arris en bezit geen DVB-C tuner. Alle tv-, video- en radio-content wordt via internet (IP) naar Mediabox Next Mini aangevoerd. Deze Mediabox Next Mini wordt door Liberty Global – dit bedrijf is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo en technisch verantwoordelijk voor het Ziggo-kabelnetwerk – al gebruikt in Polen en Zwitserland.

   

  Lees verder onder foto

   

  Liberty Global

  Dat Mediabox Next Mini volledig IP is, betekent niet direct dat Ziggo hierdoor de overstap naar glasvezel maakt. Het gebruik van een IP-decoder is technisch ook mogelijk via het huidige kabelnetwerk van Ziggo. Liberty Global CEO maakt er namelijk geen geheim van dat de overstap van DVB-C naar All-IP serieus door het bedrijf wordt onderzocht. In Nederland en België liet Liberty Global onder meerdere (schuil-)namen door een marktonderzoeker enquêtes uitvoeren om het animo van de consument voor glasvezel te meten.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetDVB-CDOCSIS 3.1DOCSIS 4IPIPTVInteractieve TVglasvezelcoax

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Bean

  Bean
  SBS 9 om 22:15 uur
  De sullige Mr. Bean werkt als bewaker in de Royal National Gallery. Zijn bazen willen hem ontslaan, omdat hij altijd slaapt.

  TV-TIP De Roze Supporters

  De Roze Supporters
  NPO 3 om 22:17 uur
  Homoseksualiteit en voetbal, dat blijft een ingewikkelde combinatie. Toch lijkt er langzaam iets te veranderen, mede door de inzet van LHBTIQ+ supporters zelf.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)