Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo volledige overstap naar glasvezel weer stap dichterbij

  Er komen steeds meer aanwijzingen dat Ziggo op langere termijn de overstap van coax (DVB-C en DOCSIS 3.1) naar glasvezel met IPTV gaat maken.
  Jarco Kriek
  28 januari 2022
  comments 6
  Ziggo volledige overstap naar glasvezel weer stap dichterbij
  Foto ProShots

  Al enige tijd zijn geluiden te horen dat een overstap naar DOCSIS 4 dermate veel investering vereist dat het volledig verglazen van het huidige kabelnetwerk voor Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo aantrekkelijker en meer toekomstzeker is. Op dit moment gaat een signaal dat via het Ziggo-kabelnetwerk wordt gedistribueerd al voor 97 procent door glasvezel. Alleen het laatste deel van wijkkast en fysieke aansluiting in de woning of het bedrijf loopt via een coaxverbinding.

   

  Mediabox Next Mini

  Een publiekelijk testproject met enkele duizenden klanten met een nieuwe decoder Mediabox Next Mini bevestigt dat Ziggo plannen heeft om voor het leveren van lineaire tv- en radio over te stappen van DVB-C naar IP. De nieuwe – zeer kleine – Mediabox is afkomstig van fabrikant Arris en bezit geen DVB-C tuner. Alle tv-, video- en radio-content wordt via internet (IP) naar Mediabox Next Mini aangevoerd. Deze Mediabox Next Mini wordt door Liberty Global – dit bedrijf is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo en technisch verantwoordelijk voor het Ziggo-kabelnetwerk – al gebruikt in Polen en Zwitserland.

   

  Lees verder onder foto

   

  Liberty Global

  Dat Mediabox Next Mini volledig IP is, betekent niet direct dat Ziggo hierdoor de overstap naar glasvezel maakt. Het gebruik van een IP-decoder is technisch ook mogelijk via het huidige kabelnetwerk van Ziggo. Liberty Global CEO maakt er namelijk geen geheim van dat de overstap van DVB-C naar All-IP serieus door het bedrijf wordt onderzocht. In Nederland en België liet Liberty Global onder meerdere (schuil-)namen door een marktonderzoeker enquêtes uitvoeren om het animo van de consument voor glasvezel te meten.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetDVB-CDOCSIS 3.1DOCSIS 4IPIPTVInteractieve TVglasvezelcoax

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)