Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo volledige overstap naar glasvezel weer stap dichterbij

  Er komen steeds meer aanwijzingen dat Ziggo op langere termijn de overstap van coax (DVB-C en DOCSIS 3.1) naar glasvezel met IPTV gaat maken.
  Jarco Kriek
  28 january 2022
  comments 6
  Ziggo volledige overstap naar glasvezel weer stap dichterbij
  Foto ProShots

  Al enige tijd zijn geluiden te horen dat een overstap naar DOCSIS 4 dermate veel investering vereist dat het volledig verglazen van het huidige kabelnetwerk voor Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo aantrekkelijker en meer toekomstzeker is. Op dit moment gaat een signaal dat via het Ziggo-kabelnetwerk wordt gedistribueerd al voor 97 procent door glasvezel. Alleen het laatste deel van wijkkast en fysieke aansluiting in de woning of het bedrijf loopt via een coaxverbinding.

   

  Mediabox Next Mini

  Een publiekelijk testproject met enkele duizenden klanten met een nieuwe decoder Mediabox Next Mini bevestigt dat Ziggo plannen heeft om voor het leveren van lineaire tv- en radio over te stappen van DVB-C naar IP. De nieuwe – zeer kleine – Mediabox is afkomstig van fabrikant Arris en bezit geen DVB-C tuner. Alle tv-, video- en radio-content wordt via internet (IP) naar Mediabox Next Mini aangevoerd. Deze Mediabox Next Mini wordt door Liberty Global – dit bedrijf is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo en technisch verantwoordelijk voor het Ziggo-kabelnetwerk – al gebruikt in Polen en Zwitserland.

   

  Lees verder onder foto

   

  Liberty Global

  Dat Mediabox Next Mini volledig IP is, betekent niet direct dat Ziggo hierdoor de overstap naar glasvezel maakt. Het gebruik van een IP-decoder is technisch ook mogelijk via het huidige kabelnetwerk van Ziggo. Liberty Global CEO maakt er namelijk geen geheim van dat de overstap van DVB-C naar All-IP serieus door het bedrijf wordt onderzocht. In Nederland en België liet Liberty Global onder meerdere (schuil-)namen door een marktonderzoeker enquêtes uitvoeren om het animo van de consument voor glasvezel te meten.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetDVB-CDOCSIS 3.1DOCSIS 4IPIPTVInteractieve TVglasvezelcoax

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview