Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo volledige overstap naar glasvezel weer stap dichterbij

  Er komen steeds meer aanwijzingen dat Ziggo op langere termijn de overstap van coax (DVB-C en DOCSIS 3.1) naar glasvezel met IPTV gaat maken.
  Jarco Kriek
  28 januari 2022
  comments 6
  Ziggo volledige overstap naar glasvezel weer stap dichterbij
  Foto ProShots

  Al enige tijd zijn geluiden te horen dat een overstap naar DOCSIS 4 dermate veel investering vereist dat het volledig verglazen van het huidige kabelnetwerk voor Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo aantrekkelijker en meer toekomstzeker is. Op dit moment gaat een signaal dat via het Ziggo-kabelnetwerk wordt gedistribueerd al voor 97 procent door glasvezel. Alleen het laatste deel van wijkkast en fysieke aansluiting in de woning of het bedrijf loopt via een coaxverbinding.

   

  Mediabox Next Mini

  Een publiekelijk testproject met enkele duizenden klanten met een nieuwe decoder Mediabox Next Mini bevestigt dat Ziggo plannen heeft om voor het leveren van lineaire tv- en radio over te stappen van DVB-C naar IP. De nieuwe – zeer kleine – Mediabox is afkomstig van fabrikant Arris en bezit geen DVB-C tuner. Alle tv-, video- en radio-content wordt via internet (IP) naar Mediabox Next Mini aangevoerd. Deze Mediabox Next Mini wordt door Liberty Global – dit bedrijf is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo en technisch verantwoordelijk voor het Ziggo-kabelnetwerk – al gebruikt in Polen en Zwitserland.

   

  Lees verder onder foto

   

  Liberty Global

  Dat Mediabox Next Mini volledig IP is, betekent niet direct dat Ziggo hierdoor de overstap naar glasvezel maakt. Het gebruik van een IP-decoder is technisch ook mogelijk via het huidige kabelnetwerk van Ziggo. Liberty Global CEO maakt er namelijk geen geheim van dat de overstap van DVB-C naar All-IP serieus door het bedrijf wordt onderzocht. In Nederland en België liet Liberty Global onder meerdere (schuil-)namen door een marktonderzoeker enquêtes uitvoeren om het animo van de consument voor glasvezel te meten.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetDVB-CDOCSIS 3.1DOCSIS 4IPIPTVInteractieve TVglasvezelcoax

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)