Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voordeel DVB-C deels gepareerd door KPN en T-Mobile

  Het voordeel dat Ziggo biedt met de mogelijkheid om zonder extra huurdecoder te kijken op meerdere tv’s met DVB-C wordt met de dag kleiner.
  Jarco Kriek
  15 juli 2022
  comments 3
  Ziggo voordeel DVB-C deels gepareerd door KPN en T-Mobile
  Foto Getty Images

  Een groot voordeel van een tv-abonnement bij Ziggo is dat het volledige zenderaanbod bij het abonnement op meerdere televisies kan worden bekeken zonder een extra decoder te huren. Dit komt doordat Ziggo gebruikmaakt van de DVB-C uitzendtechniek. In alle moderne televisies is namelijk een geschikte digitale kabeltuner aanwezig. Omdat Ziggo een vijftigtal belangrijkste en meest bekeken zenders ongecodeerd aanbiedt, kunnen deze zenders direct via de televisie worden bekeken, zonder gebruik van extra decoder.

   

  Uitzondering HD

  Om de belangrijkste zenders van onder meer RTL en Talpa in HD te bekijken is minimaal het TV Start/TV Standaard-abonnement nodig. Omdat deze zenders gecodeerd worden uitgezonden, zijn deze alleen met een smartcard – eventueel in combinatie met een CI+ module – of huurdecoder te bekijken. Vooral oude klanten van het voormalig zelfstandige kabelbedrijf Ziggo beschikken nog over smartcards – tot maximaal vijf per abonnement – waarmee zonder extra betaling op meerdere televisie naar gecodeerde zenders kan worden gekeken. Alle klanten die niet binnen deze groep vallen, moeten betalen voor een smartcard met CI+ module of een decoder on deze lineaire kabelkanalen te kunnen zien.

   

  Concurrenten

  Het grote voordeel dat Ziggo de afgelopen jaren had ten opzichte van providers die zenders via Interactieve TV aanbieden – zoals KPN, T-Mobile en Canal Digitaal – wordt door de huidige technologische ontwikkelingen deels tenietgedaan. Voorheen moesten tv-klanten van providers met Interactieve TV voor iedere extra televisie een decoder te huren. Dit is nu niet altijd meer noodzakelijk.

   

  Apps

  Wie een geschikte Smart TV heeft of gebruikmaakt van een Apple TV, Android TV mediaspeler of Amazon Fire Stick kan via een app zonder gebruik van een tv-decoder op meerdere televisies tegelijk van het Interactieve TV-abonnement gebruikmaken. Dit zonder extra te betalen. Een mogelijkheid die Ziggo overigens ook zonder extra kosten aanbiedt. Wel geldt bij alle providers een maximum voor het aantal apparaten dat per abonnement kan worden aangemeld. Iedere provider beslist zelf over dit maximum. Bij gebruik van een app kunnen alle zenders - mits beschikbaar - in HD-kwaliteit bekeken worden. Veel providers bieden via apps HD-zenders wel in een andere beeldresolutie aan. Waar HD-zenders via de decoder meestal in 1080i beschikbaar zijn, is dit bij een app veelal in 720p.

   

  Kabel

  Met apps pareren providers als KPN en T-Mobile dus deels het grote voordeel dat Ziggo – en andere kabelbedrijven – met kabeltelevisie heeft. De kabelbedrijven houden echter wel een voordeel wanneer ze een ongecodeerd zenderpakket aanbieden. Bij ongecodeerde distributie via een gesloten kabelnetwerk blijft het namelijk mogelijk om zonder limiet televisies aan te sluiten. Of je in een woning nu twee, drie, vijf of tien televisies gebruikt, het ongecodeerde zenderpakket is op alle televisie zonder extra betaling te bekijken. Zeker voor grote gezinnen met meerdere kinderen, in studentenhuizen of verpleeghuizen kan dit blijvende voordeel een belangrijk argument zijn om voor Ziggo te kiezen.

   

  Internet

  Het mes snijdt bij de keuze voor Ziggo voor eigenaar VodafoneZiggo dan direct aan twee kanten. Als namelijk voor tv Ziggo wordt gekozen, is de stap klein ook Ziggo ook als leverancier voor internetdiensten te kiezen. Een iets grotere stap, maar zeker veel genomen, is dan ook de keuze voor Vodafone voor gebruik van mobiele diensten. VodafoneZiggo biedt abonnees die op hetzelfde adres vaste diensten van Ziggo met mobiele diensten van Vodafone combineren namelijk diverse extra voordelen. Zo wordt in dit geval vijf euro korting op het mobiele abonnement gegeven, wordt de databundel van het mobiele abonnement verdubbeld en kan bij het tv-abonnement een extra aanvullend pakket gratis worden gekozen. Overigens strooien ook KPN en T-Mobile met cadeautjes als een abonnee zowel een vast als mobiel abonnement afsluit.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobiletvtelevisieInteractieve TVDVB-Czenderaanbodabonnementbruikleendecodersmartcard

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)