Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo voordelen ten opzichte van glasvezel

  Glasvezel wordt door velen een technisch superieur netwerk genoemd. Toch biedt het Ziggo kabelnetwerk de consument enkele interessante extra mogelijkheden.
  Jarco Kriek
  31 juli 2022
  comments 7
  Ziggo voordelen ten opzichte van glasvezel

  Het Ziggo-kabelnetwerk bestaat voor het overgrote deel uit glasvezel. Het is een zogenaamde hybride netwerk, ook HFC genoemd. Het signaal gaat bij Ziggo voor 97 procent door glasvezel. Alleen bij het laatste deel van wijkkast naar aansluiting bij de klant – de zogenoemde last mile – wordt door Ziggo een coaxkabelverbinding geleverd. Bij KPN NetwerkNL, Delta Fiber, Open Dutch Fiber, Glaspoort en E-Fiber bestaat het hele netwerk uit glasvezel.

   

  Goed genoeg

  Voor het overgrote deel van de Nederlanders zijn de diensten die Ziggo kan leveren via het eigen kabelnetwerk ruim voldoende om aan hun behoefte te voldoen. Wellicht dat alleen bij de huidige uploadsnelheid kritische kanttekeningen geplaatst kunnen worden. Maar het Ziggo kabelnetwerk biedt ten opzichte van glasvezel ook een belangrijk voordeel, en dat is de manier waarop naar tv gekeken en radio geluisterd kan worden.

   

  DVB-C

  Dit kan bij Ziggo namelijk direct via de televisie of een digitale kabeltuner. Ziggo biedt ruim honderd tv- en radiozenders ongecodeerd aan via het kabelnetwerk. Waar je bij een provider die gebruikmaakt van een glasvezelnetwerk voor het kijken naar tv en het luisteren naar radio altijd een bruikleendecoder nodig hebt, kan dit bij Ziggo ook met zelf gekozen – en gekochte – hardware. Het maakt tv kijken niet onnodig duurder, zoals bij KPN en T-Mobile waar je vaak maandelijks meer moet betalen voor een extra decoder. Al is het bij deze providers wel mogelijk om – niet onbeperkt – via apps voor online mediaspeler en Smart TV te kijken.

   

  Geen meerkosten

  Bij Ziggo is het ongecodeerde zenderpakket voor iedere abonnee zonder extra kosten te gebruiken. Ook als alleen een internet-only abonnement wordt gekocht. Bij de toegang tot het netwerk hoort dit ongecodeerde aanbod er namelijk gewoon bij. Bij een internet-only abonnement gaat het alleen om lineair kijken via DVB-C. Bij alle abonnementen met tv en internet hoort ook toegang tot online tv-dienst Ziggo GO. En Ziggo GO is niet alleen beschikbaar via de website, tablet en smartphone maar ook op de online mediaspeler en Smart TV.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetDVB-CglasvezelconcurrentieconcurrentiedrukKPNKPN NetwerkNLOpen Dutch FiberDelta FiberGlaspoortE-Fiber

  Reacties

 1. TV-TIP De beentjes van Sint-Hildegard

  De beentjes van Sint-Hildegard
  NPO 1 om 21:18 uur
  In 35 jaar huwelijk met Gedda heeft Jan eigenlijk nooit iets zelf beslist. Na de dood van zijn schoonvader begint dat steeds meer te knagen: hij wil vrijheid. Jan maakt rare sprongen om dat te bereiken. Ondertussen voelt ook hun dochter Liesbeth zich gevangen in haar relatie.

  TV-TIP Bezorgd

  Bezorgd
  NPO 3 om 21:46 uur
  Iedereen die in de bezorgindustrie werkt probeert een goede toekomst veilig te stellen. Maar lukt dit ook met alle tekortkomingen van deze nieuwe economie?

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)