Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo waarschuwt klanten voor internetcriminelen

    VodafoneZiggo heeft klanten van de bedrijfsonderdelen Vodafone en Ziggo gewaarschuwd voor cybercrime door internetcriminelen.
    Jarco Kriek
    20 april 2020
    comments 3
    Ziggo en Vodafone waarschuwen voor fraude
    Foto ProShots

    De waarschuwing voor cybercrime van VodafoneZiggo geldt hoofdzakelijk voor zogenaamde phishingmails. Deze nep e-mailberichten worden steeds minder makkelijk te onderscheiden van echte communicatie vanuit bedrijven als Vodafone en Ziggo. Door bijvoorbeeld het versturen van een nepmail dat nog een relatief klein factuurbedrag openstaat, proberen internetcriminelen niet alleen direct geld te stelen. Op een slinkse wijze wordt ook gepoogd om persoonlijke gegevens van mensen te achterhalen en misbruiken. Het doel is om links- of rechtsom mensen geld afhandig te maken.

     

    VodafoneZiggo

    VodafoneZiggo informeert klanten via de internetsites www.ziggo.nl/phishing en www.vodafone.nl/phishing doorlopend over de manieren die internetcriminelen gebruiken voor hun cybercrime. VodafoneZiggo steunt tevens de overheidscampagne Veilig Internetten. Het bedrijf wijst er tevens op dat tijdens de huidige coronacrisis veel phishingmails met betrekking tot het coronavirus in omloop zijn. VodafoneZiggo adviseert klanten dan ook eerst te checken alvorens op een link te klikken.

    ZiggoVodafoneVodafoneZiggointernetinternetcriminelenphishingfraudecorona

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview