Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wacht moeilijke tijd: consument wil goedkoper tv-kijken

  Nederlanders willen op een goedkopere manier tv- en videocontent kijken. Daarbij wordt vaker overwogen om lineaire tv in te ruilen voor OTT.
  Jarco Kriek
  16 juli 2022
  comments 7
  Ziggo wacht moeilijke tijd: consument wil goedkoper tv-kijken
  Foto Getty Images

  Ziggo krijgt het van de Nederlandse providers wellicht het hardst voor de kiezen. Abonnees van dit kabelbedrijf betalen namelijk gemiddeld het hoogste maandbedrag aan abonnementsgeld voor de diensten tv, internet en telefonie. Maar ook andere ‘dure’ aanbieders als KPN en Freedom Internet wachten misschien moeilijke tijden door het voornemen van een groter wordende groep Nederlandse kijkers.

   

  OTT

  Uit een recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat veertig procent van de ondervraagden zelfs lineaire tv voor OTT wil inruilen als deze vorm van online tv-kijken goedkoper is. Een goedkoper online tv-abonnement is vooral aanlokkelijk voor Nederlanders die al vaker hebben nagedacht lineaire tv vaarwel te zeggen. De zogenaamde cordcutters dus. Voor hen is over-the-top kijken (OTT) een goed alternatief.

   

  Abonnement

  OTT is ook populair onder Nederlanders die op dit moment helemaal geen betaald tv-abonnement hebben. De huidige ontwikkeling is terug te zien in de huidige manier van tv-consumptie. OTT-diensten als NLZIET en Canal Digitaal OTT, waarmee onder meer online live naar tv kan worden gekeken, zien het aantal abonnees toenemen. Beide abonnementen zijn goedkoper dan veel tv-abonnementen van reguliere providers. Bij KPN en andere aanbieders van IPTV is het lineaire tv-abonnement op papier wel goedkoper dan bijvoorbeeld bij Ziggo. Alleen wordt bij providers die Interactieve TV leveren een deel van de distributiekosten richting abonnees verrekend via het voor Interactieve TV verplichte internetabonnement.

  OTTonlineTelecompaperonderzoekcordcuttingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)