Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wacht moeilijke tijd: consument wil goedkoper tv-kijken

  Nederlanders willen op een goedkopere manier tv- en videocontent kijken. Daarbij wordt vaker overwogen om lineaire tv in te ruilen voor OTT.
  Jarco Kriek
  16 july 2022
  comments 7
  Ziggo wacht moeilijke tijd: consument wil goedkoper tv-kijken
  Foto Getty Images

  Ziggo krijgt het van de Nederlandse providers wellicht het hardst voor de kiezen. Abonnees van dit kabelbedrijf betalen namelijk gemiddeld het hoogste maandbedrag aan abonnementsgeld voor de diensten tv, internet en telefonie. Maar ook andere ‘dure’ aanbieders als KPN en Freedom Internet wachten misschien moeilijke tijden door het voornemen van een groter wordende groep Nederlandse kijkers.

   

  OTT

  Uit een recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat veertig procent van de ondervraagden zelfs lineaire tv voor OTT wil inruilen als deze vorm van online tv-kijken goedkoper is. Een goedkoper online tv-abonnement is vooral aanlokkelijk voor Nederlanders die al vaker hebben nagedacht lineaire tv vaarwel te zeggen. De zogenaamde cordcutters dus. Voor hen is over-the-top kijken (OTT) een goed alternatief.

   

  Abonnement

  OTT is ook populair onder Nederlanders die op dit moment helemaal geen betaald tv-abonnement hebben. De huidige ontwikkeling is terug te zien in de huidige manier van tv-consumptie. OTT-diensten als NLZIET en Canal Digitaal OTT, waarmee onder meer online live naar tv kan worden gekeken, zien het aantal abonnees toenemen. Beide abonnementen zijn goedkoper dan veel tv-abonnementen van reguliere providers. Bij KPN en andere aanbieders van IPTV is het lineaire tv-abonnement op papier wel goedkoper dan bijvoorbeeld bij Ziggo. Alleen wordt bij providers die Interactieve TV leveren een deel van de distributiekosten richting abonnees verrekend via het voor Interactieve TV verplichte internetabonnement.

  OTTonlineTelecompaperonderzoekcordcuttingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP De beentjes van Sint-Hildegard

  De beentjes van Sint-Hildegard
  NPO 1 om 21:18 uur
  In 35 jaar huwelijk met Gedda heeft Jan eigenlijk nooit iets zelf beslist. Na de dood van zijn schoonvader begint dat steeds meer te knagen: hij wil vrijheid. Jan maakt rare sprongen om dat te bereiken. Ondertussen voelt ook hun dochter Liesbeth zich gevangen in haar relatie.

  TV-TIP Bezorgd

  Bezorgd
  NPO 3 om 21:46 uur
  Iedereen die in de bezorgindustrie werkt probeert een goede toekomst veilig te stellen. Maar lukt dit ook met alle tekortkomingen van deze nieuwe economie?

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)