Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wacht moeilijke tijd: consument wil goedkoper tv-kijken

  Nederlanders willen op een goedkopere manier tv- en videocontent kijken. Daarbij wordt vaker overwogen om lineaire tv in te ruilen voor OTT.
  Jarco Kriek
  16 juli 2022
  comments 7
  Ziggo wacht moeilijke tijd: consument wil goedkoper tv-kijken
  Foto Getty Images

  Ziggo krijgt het van de Nederlandse providers wellicht het hardst voor de kiezen. Abonnees van dit kabelbedrijf betalen namelijk gemiddeld het hoogste maandbedrag aan abonnementsgeld voor de diensten tv, internet en telefonie. Maar ook andere ‘dure’ aanbieders als KPN en Freedom Internet wachten misschien moeilijke tijden door het voornemen van een groter wordende groep Nederlandse kijkers.

   

  OTT

  Uit een recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat veertig procent van de ondervraagden zelfs lineaire tv voor OTT wil inruilen als deze vorm van online tv-kijken goedkoper is. Een goedkoper online tv-abonnement is vooral aanlokkelijk voor Nederlanders die al vaker hebben nagedacht lineaire tv vaarwel te zeggen. De zogenaamde cordcutters dus. Voor hen is over-the-top kijken (OTT) een goed alternatief.

   

  Abonnement

  OTT is ook populair onder Nederlanders die op dit moment helemaal geen betaald tv-abonnement hebben. De huidige ontwikkeling is terug te zien in de huidige manier van tv-consumptie. OTT-diensten als NLZIET en Canal Digitaal OTT, waarmee onder meer online live naar tv kan worden gekeken, zien het aantal abonnees toenemen. Beide abonnementen zijn goedkoper dan veel tv-abonnementen van reguliere providers. Bij KPN en andere aanbieders van IPTV is het lineaire tv-abonnement op papier wel goedkoper dan bijvoorbeeld bij Ziggo. Alleen wordt bij providers die Interactieve TV leveren een deel van de distributiekosten richting abonnees verrekend via het voor Interactieve TV verplichte internetabonnement.

  OTTonlineTelecompaperonderzoekcordcuttingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview