Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo wacht moeilijke tijd: consument wil goedkoper tv-kijken

    Nederlanders willen op een goedkopere manier tv- en videocontent kijken. Daarbij wordt vaker overwogen om lineaire tv in te ruilen voor OTT.
    Jarco Kriek
    16 juli 2022
    comments 7
    Ziggo wacht moeilijke tijd: consument wil goedkoper tv-kijken
    Foto Getty Images

    Ziggo krijgt het van de Nederlandse providers wellicht het hardst voor de kiezen. Abonnees van dit kabelbedrijf betalen namelijk gemiddeld het hoogste maandbedrag aan abonnementsgeld voor de diensten tv, internet en telefonie. Maar ook andere ‘dure’ aanbieders als KPN en Freedom Internet wachten misschien moeilijke tijden door het voornemen van een groter wordende groep Nederlandse kijkers.

     

    OTT

    Uit een recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat veertig procent van de ondervraagden zelfs lineaire tv voor OTT wil inruilen als deze vorm van online tv-kijken goedkoper is. Een goedkoper online tv-abonnement is vooral aanlokkelijk voor Nederlanders die al vaker hebben nagedacht lineaire tv vaarwel te zeggen. De zogenaamde cordcutters dus. Voor hen is over-the-top kijken (OTT) een goed alternatief.

     

    Abonnement

    OTT is ook populair onder Nederlanders die op dit moment helemaal geen betaald tv-abonnement hebben. De huidige ontwikkeling is terug te zien in de huidige manier van tv-consumptie. OTT-diensten als NLZIET en Canal Digitaal OTT, waarmee onder meer online live naar tv kan worden gekeken, zien het aantal abonnees toenemen. Beide abonnementen zijn goedkoper dan veel tv-abonnementen van reguliere providers. Bij KPN en andere aanbieders van IPTV is het lineaire tv-abonnement op papier wel goedkoper dan bijvoorbeeld bij Ziggo. Alleen wordt bij providers die Interactieve TV leveren een deel van de distributiekosten richting abonnees verrekend via het voor Interactieve TV verplichte internetabonnement.

    OTTonlineTelecompaperonderzoekcordcuttingabonnement

    Reacties

  1. Win stapels
    dvd's en Blu-ray's

    Stapel's dvd's en Blu-rays

    Interview

    • *

      Janny van der Heijden

      Heel Holland Bakt

      Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
      Reacties0 reactie(s)