Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: weer meer aansluitingen opgewaardeerd naar gigabit

  Ongeveer vier van de vijf Ziggo-aansluitingen in woningen en bedrijven is opgewaardeerd naar op DOCSIS 3.1 gebaseerd gigabit.
  Jarco Kriek
  17 mei 2022
  comments 0
  Ziggo: weer meer aansluitingen opgewaardeerd naar gigabit
  Foto Getty Images

  Ziggo gigabit internet is op dit moment deels te vergelijken met de diensten die internetaanbieders als KPN en T-Mobile via glasvezel leveren aan consumenten en zakelijke klanten. De maximale downloadsnelheid is namelijk 1000Mbps (1Gbps). De uploadsnelheid blijft met het huidige 50Mbps wel achter bij de symmetrische snelheden die via glasvezel worden geleverd. Ook is de prijs van het Ziggo GIGA-abonnement hoger en blijft de reactiesnelheid (latency) van kabelinternet achter in vergelijking met internet via glasvezel. Overigens zijn de door Ziggo geleverde internetsnelheden voor het gros van de Nederlanders ruim voldoende, al zou het fijn zijn als Ziggo de upload zou kunnen verhogen nu thuiswerken voor veel meer mensen de norm is geworden.

   

  Sneller internet

  Ziggo heeft ruim 25.000 aansluitingen in de regio Hoogeveen omgezet naar het nieuwe gigabit netwerk. In deze plaatsen kunnen Ziggo-klanten vanaf vandaag het GIGA-abonnement bij het kabelbedrijf bestellen. Dit kan overigens niet direct gebruikt worden, omdat het internetmodem moet worden vervangen om toegang te krijgen tot het DOCSIS 3.1 netwerk. Ziggo heeft inmiddels bijna vijf miljoen adressen naar het nieuwe gigabit netwerk gemigreerd. Het kabelbedrijf wil gigabit medio 2022 in het gehele verzorgingsgebied uitgerold hebben.

  ZiggoVodafoneZiggointernetgigabitglasvezel
 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview