Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: weer meer aansluitingen opgewaardeerd naar gigabit

  Ongeveer vier van de vijf Ziggo-aansluitingen in woningen en bedrijven is opgewaardeerd naar op DOCSIS 3.1 gebaseerd gigabit.
  Jarco Kriek
  17 mei 2022
  comments 0
  Ziggo: weer meer aansluitingen opgewaardeerd naar gigabit
  Foto Getty Images

  Ziggo gigabit internet is op dit moment deels te vergelijken met de diensten die internetaanbieders als KPN en T-Mobile via glasvezel leveren aan consumenten en zakelijke klanten. De maximale downloadsnelheid is namelijk 1000Mbps (1Gbps). De uploadsnelheid blijft met het huidige 50Mbps wel achter bij de symmetrische snelheden die via glasvezel worden geleverd. Ook is de prijs van het Ziggo GIGA-abonnement hoger en blijft de reactiesnelheid (latency) van kabelinternet achter in vergelijking met internet via glasvezel. Overigens zijn de door Ziggo geleverde internetsnelheden voor het gros van de Nederlanders ruim voldoende, al zou het fijn zijn als Ziggo de upload zou kunnen verhogen nu thuiswerken voor veel meer mensen de norm is geworden.

   

  Sneller internet

  Ziggo heeft ruim 25.000 aansluitingen in de regio Hoogeveen omgezet naar het nieuwe gigabit netwerk. In deze plaatsen kunnen Ziggo-klanten vanaf vandaag het GIGA-abonnement bij het kabelbedrijf bestellen. Dit kan overigens niet direct gebruikt worden, omdat het internetmodem moet worden vervangen om toegang te krijgen tot het DOCSIS 3.1 netwerk. Ziggo heeft inmiddels bijna vijf miljoen adressen naar het nieuwe gigabit netwerk gemigreerd. Het kabelbedrijf wil gigabit medio 2022 in het gehele verzorgingsgebied uitgerold hebben.

  ZiggoVodafoneZiggointernetgigabitglasvezel
 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)