Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: wij bezuinigen niet bij omruil decoders

  Ziggo laat in een officiële verklaring weten dat bezuiniging geen rol speelt bij het nieuwe beleid waarin het omruilen van decoders aan banden is gelegd.
  Jarco Kriek
  2 augustus 2023
  comments 0
  Ziggo: wij bezuinigen niet bij omruil decoders

  Het is bij Ziggo niet meer mogelijk om een Mediabox Next om te ruilen voor een Next Mini of andersom. Dit werd vorige week duidelijk op het forum van Ziggo. Een medewerker moest een kort daarvoor toegezegde omruil terugdraaien omdat dit niet meer mogelijk was. Een andere Ziggo-medewerker in de rol van moderator op dit forum kwam kort daarna met een nadere uitleg waarin wordt gesteld dat het omruilen van decoders teveel zou kosten voor het kabelbedrijf. Onder meer Totaal TV en Hardware.info berichtten daarna over deze bezuiniging. Immers: een dienst stoppen omdat het een hoop geld kost, staat gelijk aan kostenbesparing.

   

  Geen bezuiniging

  In een reactie aan Hardware.info weerspreekt VodafoneZiggo-woordvoerder Ton Boon echter dat er sprake van een bezuiniging is. “Dit is geen nieuws en zeker geen bezuiniging.” De woordvoerder onderbouwt dit als volgt: “Al geruime tijd is ons beleid om niet “zomaar” de Mediabox Next van de klant om te ruilen voor een Next Mini. Dit kan bijvoorbeeld wél als de klant verhuist en in de nieuwe woning de coax-aansluiting van de Mediabox Next niet meer kan gebruiken. De Mediabox Next en Next Mini verschillen weinig van elkaar en de User Interface is hetzelfde. Beide zijn ook gewoon actueel in ons assortiment.” Waarom een Ziggo-medewerker in eerste instantie dan wel – inclusief betaling van €19,95 eenmalige kosten – instemde met een omruil van de decoder is niet duidelijk.

   

  Omruil oudere decoders

  Boon maakt duidelijk dat het omruilen van oudere decoders naar Mediabox Next of Next Mini wel mogelijk is. “We bieden beide boxen wel gewoon aan bij klanten die nog beschikken over een 'legacy box', zodat klanten die van een oudere box overschakelen naar de Mediabox Next of Mediabox Next Mini wel kunnen genieten van onze tv-ervaring (bijvoorbeeld door de recente toevoeging van Pathé Thuis en SkyShowtime aan het aanbod). De overstap van zo’n legacy box naar één van deze twee actuele boxen is en blijft zonder kosten voor de klant. Dat was al zo, en is nog steeds zo.” Dat laatste is goed nieuws voor Ziggo-klanten. Ziggo berekende vorig jaar in de periode dat energieprijzen tot recordhoogte stegen nog bij een deel van de klanten een eenmalige kostentoeslag bij omruil van een ouderere meer energie verbruikende decoder naar een Mediabox Next of Next Mini.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox NextNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview