Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wijst op voorhand op mogelijke beeldproblemen NPO 1 UHD

  Ziggo wijst er voor het begin van de doorgifte van het tijdelijke kanaal NPO 1 UHD op dat er bij een deel van de kijkers beeldproblemen kunnen ontstaan.
  Jarco Kriek
  4 juni 2024
  comments 8
  Ziggo wijst op voorhand op mogelijke beeldproblemen NPO 1 UHD
  Foto Getty Images

  Bij doorgifte van tijdelijke 4K- en UHD-kanalen van onder meer NPO en Eurosportbleek in het verleden dat diverse Ziggo-klanten problemen ervaarden bij het kijken van de zenders. Die problemen zijn te herleiden naar het gebruik van de beeldtechnieken HDR en HLG. Ziggo heeft in de afgelopen jaren – net als bijvoorbeeld KPN en SKV – ruime ervaring opgedaan met de distributie van tijdelijke zenders als NPO 1 UHD via het eigen netwerk en bruikleendecoders Mediabox Next en Next Mini.

   

  Televisie

  Vanaf dat punt kan Ziggo weinig tot niets doen om beeldproblemen te voorkomen. Deze worden veelal veroorzaakt door de gebruikte televisie. Dit dient een model te zijn dat HDR ondersteunt. Als HDR niet wordt ondersteund moet de televisie wel goed met HLG overweg kunnen. Met deze techniek wordt, als HDR niet voorhanden is, de automatische schakeling naar SDR in gang gezet. Als instellingen binnen het beeldmenu van de televisie niet goed staan of HDR en HLG niet goed werken uit zich dat meestal in een donker en onnatuurlijk beeld. Als dit het geval is en de beeldproblemen kunnen niet met het wijzigen van de beeldinstellingen verholpen worden, raadt Ziggo aan om het EK voetbal in normale HD-beeldkwaliteit te bekijken via het reguliere kanaal NPO 1.

  ZiggoVodafoneZiggoNPONPO 1 UHDbeeldkwaliteitUHDbeeldproblemenEK voetbalvoetbal

  Reacties