1. Nieuws

  Ziggo wijzigt alle radiopakketten

  Kabelbedrijf Ziggo heeft in vrijwel alle regio's de zenderpakketten voor kabelradio iets aangepast of is daar nog mee bezig. Dit heeft onder meer te maken met het verdwijnen van Kink FM. Kabelradio via FM wordt standaard geleverd bij televisie.
  Jan-Hein Visser
  9 november 2011
  comments 0
  Ziggo wijzigt alle radiopakketten
  Kabelbedrijf Ziggo heeft in vrijwel alle regio's de zenderpakketten voor kabelradio iets aangepast of is daar nog mee bezig. Dit heeft onder meer te maken met het verdwijnen van Kink FM. Kabelradio via FM wordt standaard geleverd bij televisie.

  In tegenstelling tot het tv-pakket wordt dit analoge radio-aanbod echter niet afgebouwd. Ziggo geeft landelijk tussen de 35 en 37 FM zenders door met een per regio wisselend zenderaanbod. Alhoewel Ziggo veel zenders ook digitaal doorgeeft wordt dit FM pakket niet net als het analoog tv-aanbod afgebouwd. Dit zou overigens ook amper winst aan bandbreedte opleveren.

  Bovendien zijn vrijwel alle losse radio's maar ook versterker sets uitsluitend van een FM-tuner voorzien. Lang niet alle kabelabonnees gebruiken deze dienst maar via de FM-aansluiting - die zit op standaard wandcontactdozen naast de tv-uitgang- is zo een groot pakket van publieke en commerciële lokale, regionale, nationale en ook buitenlandse stations te ontvangen. De kwaliteit daarvan is (vermits met goede kwaliteit kabels en connectoren aangesloten om interferentie vanuit de ether te voorkomen) over het algemeen van hoge kwaliteit.

  Ziggo heeft na het wegvallen van TMF Radio eerder dit jaar en Kink FM vorige maand, in veel gebieden het FM pakket nu aangevuld met voornamelijk Vlaamse en Britse zenders en soms met het Franstalige FiP. Er waren simpelweg geen nieuwe Nederlandse aanbieders meer beschikbaar om de kanalen op te vullen. In de regio Breda en Omstreken zijn nu daarom BBC Radio 2 en 3 evenals FiP aan het pakket toegevoegd. Op veel plekken in het midden en westen van het land is VRT Radio MNM aan het aanbod toegevoegd. In de regio Leiden-Bollenstreek zijn de signalen van de internationale VRT zenders (die een zeer lage geluidskwaliteit kenden) verdwenen en via dit net worden nu de vijf nationale VRT zenders in full-stereo doorgegeven.  ZiggoKabelradioKink FMMNMBBC

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.