Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wijzigt betalen factuur via MijnZiggo: diverse klanten dachten aan hack

  VodafoneZiggo heeft zonder enige melding vooraf het betalen van facturen via de persoonlijke MijnZiggo-omgeving gewijzigd. Dit zorgt voor verwarring bij klanten.
  Jarco Kriek
  26 juli 2023
  comments 2
  Ziggo wijzigt betalen factuur via MijnZiggo: diverse klanten dachten aan hack
  Foto Getty Images

  Wie via MijnZiggo en de iDeal betaalmogelijkheid een factuur betaalt, doet dit sinds kort niet meer direct aan Ziggo. Het kabelbedrijf heeft een tussenpersoon tussen de betaling geplaatst. Hierdoor komt op het bankafschrift als ontvanger van het betaalde bedrag niet Ziggo of VodafoneZiggo te staan, maar Vesta Payment Solution. Nergens bij de omschrijving van de betaling wordt duidelijk dat het om een betaling aan Ziggo gaat. Dit heeft ertoe geleid dat diverse Ziggo-klanten dachten dat ze slachtoffer van cybercriminaliteit waren geworden.

   

  Zelf vragen

  De ongeruste klanten moesten er zelf via de klantenservice van Ziggo achter komen dat Ziggo sinds kort gebruik maakt van een financiële tussenpersoon bij de iDeal-betalingen via de MijnZiggo-omgeving. Sommigen klagen erover dat Ziggo niet voorafgaand aan de betaling duidelijk heeft gemaakt dat op het bankafschrift een andere ontvangende partij genoemd zou worden. Ziggo wijzigde onlangs ook het computersysteem, waardoor een deel van de klanten een hoger maandbedrag betaalde. Het kabelbedrijf zegt het te veel betaalde bedrag te crediteren en in mindering te brengen bij de eerstkomende maandfactuur.

  ZiggoVodafoneZiggoMijnZiggotvtelevisieinternetabonnementfactuurinternetcriminelencybercriminaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  TV-TIP De Rijdende Rechter

  De Rijdende Rechter
  NPO 1 om 21:27 uur
  Sinds de gemeente de straat van de 88-jarige mevrouw Groenewold op de schop nam, is het bal in het Zuid-Limburgse Brunssum. Want waar de inrit van de bejaarde dame eerst nog aan een groenstrook grensde, dendert ze met haar autootje nu rechtstreeks het fietspad op. Levensgevaarlijk, ook omdat de hoge heg van de buren haar zicht nog eens extra belemmert. Mocht er ooit een fietser onder haar auto belanden, dan is de gemeente daarvoor verantwoordelijk. Onzin, volgens de lokale wethouder. En is ze destijds ook niet zelf akkoord gegaan met de herinrichting?

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)