Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wijzigt levering diensten in enkele regio’s

  Ziggo zet een nieuwe stap in het gefaseerde traject van het uitschakelen van analoge FM-kabelradio. Hierdoor wordt de dienstverlening aan een deel van de klanten gewijzigd.
  Jarco Kriek
  29 november 2021
  comments 0
  Ziggo wijzigt levering diensten in enkele regio’s
  Foto Getty Images

  Ziggo zet 30 november in het grootste deel van Limburg analoge radio op het kabelnetwerk uit. Dit gebeurt in de regio’s Roermond en Schoonbron. Het kabelbedrijf stelt dat het stoppen met analoge radio gerechtvaardigd is omdat nog slechts vijf procent van 3,8 miljoen klanten van deze dienst gebruikmaakte. Door het schrappen van analoge FM-kabelradio wijzigt Ziggo aan klanten in vrijwel heel Limburg het aantal geleverde kabeldiensten.

   

  In welke plaatsen stopt analoge radio?

  Ziggo stopt analoge radio in de regio Roermond. Naast deze gemeente vallen onder meer de plaatsen Reuven, Roggel, Weert, Stramproy, Maasbracht, Herkenbosch, Vlodrop en Echt onder deze regio. De regio Schoonbron is uitgestrekter met de Limburgse hoofdstad Maastricht. Maar ook plaatsen als Sittard, Geleen, Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Kerkrade, Valkenburg en Vaals zijn onderdeel van deze regio.

  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelimganaloge radioanaloge FM-kabelradio