Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo wil beeldkwaliteit Ziggo GO Full HD 1080p opwaarderen’

  Ziggo lijkt achter de schermen bezig te zijn met het opwaarderen van de beeldkwaliteit van online tv-dienst Ziggo GO van 720p naar 1080p.
  Jarco Kriek
  6 oktober 2022
  comments 4
  ‘Ziggo wil beeldkwaliteit Ziggo GO Full HD 1080p opwaarderen’
  Foto Getty Images

  Ziggo GO is de online tv-dienst van Ziggo waarmee bijvoorbeeld online naar tv-zenders, eerder in de cloud zelf opgenomen programma’s en video on demand-diensten kan worden gekeken. De dienst is beschikbaar op pc/laptop, tablet en smartphone en op diverse online mediaspelers zoals Apple TV en apparaten die functioneren op Android TV OS/Google TV waaronder Smart TV's, de nieuwste versie van Google Chromecast en Nvidia Shield streamers. Omdat de beeldkwaliteit van Ziggo GO op dit moment minder goed is dan Ziggo levert op de eigen bruikleendecoders is de dienst geen volwaardige vervanging van de Mediabox.

   

  Testen

  Uit meldingen van de forumleiding bij monde van moderators op het klant-helpt-klant community forum blijkt dat Ziggo achter de schermen bezig is met het opwaarderen van Ziggo GO van 720p naar 1080p beeldresolutie. De kans lijkt overigens klein dat live tv-zenders na een eventuele upgrade van Ziggo GO ook daadwerkelijk in 1080p geleverd gaan worden. Ziggo levert HD-zenders via de eigen bruikleendecoders op dit moment in de HD-beeldresolutie 1080i.

   

  Onzeker

  Een woordvoerder van Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo wil aan Totaal TV het gerucht over het opwaarderen van de beeldkwaliteit van Ziggo GO bevestigen noch ontkennen. “Ziggo houdt de klantbehoefte in de gaten en we kijken continu naar mogelijkheden om onze producten en services te optimaliseren. Het verbeteren van de beeldkwaliteit is hier vanzelfsprekend onderdeel van en zal dit ook in de toekomst blijven. Zodra er nieuws is over de resolutie van Ziggo GO zullen we dat onze klanten laten weten”, aldus Tabitha Laurey.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieonlineZiggo GObeeldkwaliteitHDFull HD

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview