Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wil meer sportabonnementen verkopen met speciale tv-gids

  Aan het begin van het nieuwe sportseizoen zet Ziggo in op de verkoop van meer abonnementen op sportbetaalzenders zoals Ziggo Sport Totaal en ESPN.
  Jarco Kriek
  1 august 2022
  comments 1
  Ziggo wil meer sportabonnementen verkopen met speciale tv-gids
  Foto Getty Images

  Ziggo is onderdeel van VodafoneZiggo. Nu er sprake is van een blijvende daling van het aantal abonnees is dit bedrijf op zoek naar manieren om de omzet te verhogen. Minder abonnees betekent gewoonlijk minder omzet, maar door de blijvende abonnees meer diensten af te laten nemen – wat zorgt voor een hoger gemiddeld maandelijks bestedingspatroon per abonnee (ARPU) – probeert VodafoneZiggo de omzet van Ziggo op peil te houden. De verkoop van dure abonnementen op sportbetaalzenders is hierbij een belangrijk onderdeel.

   

  Sportwegwijzer

  Om abonnees te prikkelen om zich te abonneren op sportbetaalzenders heeft Ziggo op de eigen website de Sportwegwijzer geïntroduceerd. Dit is een tv-gids die de content in categorieën toont, en niet op zenderniveau. Op dit moment behandelt de Sportwegwijzer de sporten voetbal, racing, tennis, golf, volleybal, atletiek, wielrennen en enkele overige sporten. Niet toevallig zijn dit allemaal takken van sport die voorbijkomen op Ziggo Sport Totaal of een van de andere betaalzenders waarvan Ziggo abonnementen verkoopt.

   

  Viaplay

  Zo komt in het overzicht van Sportwegwijzer ook content voor die te zien is op Viaplay. Ziggo heeft een samenwerkingsovereenkomst met Viaplay Group waardoor het abonnementen van de streamingdienst kan verkopen aan zijn klanten. De kwalificaties en races van de Formule 1 zijn in ieder geval tot het einde van dit jaar lineair te zien op Ziggo kanaal 200. Dit geldt alleen voor kijkers die hun Viaplay-abonnement via Ziggo hebben afgesloten.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalESPNViaplaySportwegwijzersport

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)