Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wil meer sportabonnementen verkopen met speciale tv-gids

  Aan het begin van het nieuwe sportseizoen zet Ziggo in op de verkoop van meer abonnementen op sportbetaalzenders zoals Ziggo Sport Totaal en ESPN.
  Jarco Kriek
  1 augustus 2022
  comments 1
  Ziggo wil meer sportabonnementen verkopen met speciale tv-gids
  Foto Getty Images

  Ziggo is onderdeel van VodafoneZiggo. Nu er sprake is van een blijvende daling van het aantal abonnees is dit bedrijf op zoek naar manieren om de omzet te verhogen. Minder abonnees betekent gewoonlijk minder omzet, maar door de blijvende abonnees meer diensten af te laten nemen – wat zorgt voor een hoger gemiddeld maandelijks bestedingspatroon per abonnee (ARPU) – probeert VodafoneZiggo de omzet van Ziggo op peil te houden. De verkoop van dure abonnementen op sportbetaalzenders is hierbij een belangrijk onderdeel.

   

  Sportwegwijzer

  Om abonnees te prikkelen om zich te abonneren op sportbetaalzenders heeft Ziggo op de eigen website de Sportwegwijzer geïntroduceerd. Dit is een tv-gids die de content in categorieën toont, en niet op zenderniveau. Op dit moment behandelt de Sportwegwijzer de sporten voetbal, racing, tennis, golf, volleybal, atletiek, wielrennen en enkele overige sporten. Niet toevallig zijn dit allemaal takken van sport die voorbijkomen op Ziggo Sport Totaal of een van de andere betaalzenders waarvan Ziggo abonnementen verkoopt.

   

  Viaplay

  Zo komt in het overzicht van Sportwegwijzer ook content voor die te zien is op Viaplay. Ziggo heeft een samenwerkingsovereenkomst met Viaplay Group waardoor het abonnementen van de streamingdienst kan verkopen aan zijn klanten. De kwalificaties en races van de Formule 1 zijn in ieder geval tot het einde van dit jaar lineair te zien op Ziggo kanaal 200. Dit geldt alleen voor kijkers die hun Viaplay-abonnement via Ziggo hebben afgesloten.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalESPNViaplaySportwegwijzersport

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)