Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo wil meer sportabonnementen verkopen met speciale tv-gids

  Aan het begin van het nieuwe sportseizoen zet Ziggo in op de verkoop van meer abonnementen op sportbetaalzenders zoals Ziggo Sport Totaal en ESPN.
  Jarco Kriek
  1 augustus 2022
  comments 1
  Ziggo wil meer sportabonnementen verkopen met speciale tv-gids
  Foto Getty Images

  Ziggo is onderdeel van VodafoneZiggo. Nu er sprake is van een blijvende daling van het aantal abonnees is dit bedrijf op zoek naar manieren om de omzet te verhogen. Minder abonnees betekent gewoonlijk minder omzet, maar door de blijvende abonnees meer diensten af te laten nemen – wat zorgt voor een hoger gemiddeld maandelijks bestedingspatroon per abonnee (ARPU) – probeert VodafoneZiggo de omzet van Ziggo op peil te houden. De verkoop van dure abonnementen op sportbetaalzenders is hierbij een belangrijk onderdeel.

   

  Sportwegwijzer

  Om abonnees te prikkelen om zich te abonneren op sportbetaalzenders heeft Ziggo op de eigen website de Sportwegwijzer geïntroduceerd. Dit is een tv-gids die de content in categorieën toont, en niet op zenderniveau. Op dit moment behandelt de Sportwegwijzer de sporten voetbal, racing, tennis, golf, volleybal, atletiek, wielrennen en enkele overige sporten. Niet toevallig zijn dit allemaal takken van sport die voorbijkomen op Ziggo Sport Totaal of een van de andere betaalzenders waarvan Ziggo abonnementen verkoopt.

   

  Viaplay

  Zo komt in het overzicht van Sportwegwijzer ook content voor die te zien is op Viaplay. Ziggo heeft een samenwerkingsovereenkomst met Viaplay Group waardoor het abonnementen van de streamingdienst kan verkopen aan zijn klanten. De kwalificaties en races van de Formule 1 zijn in ieder geval tot het einde van dit jaar lineair te zien op Ziggo kanaal 200. Dit geldt alleen voor kijkers die hun Viaplay-abonnement via Ziggo hebben afgesloten.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalESPNViaplaySportwegwijzersport

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview