Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo zaait tweespalt onder klanten’: verdeling in twee kampen

  Met ongeloof wordt door een deel van de Ziggo-klanten gereageerd op de aankondiging dat ESPN Ultra HD alleen op Mediabox Next beschikbaar komt.
  Jarco Kriek
  20 juli 2021
  comments 6
  ‘Ziggo zaait tweespalt onder klanten’: verdeling in twee kampen

  Ziggo maakte vandaag bekend dat het kwalitatief betere kanaal ESPN Ultra HD – waar minimaal twee wedstrijden per speelronde van de Eredivisie op worden uitgezonden – alleen beschikbaar komt voor klanten die Mediabox Next gebruiken. Eerder was dit ook het geval met Ziggo Sport 4K waar de Formule 1 en de vurige strijd om het wereldkampioenschap tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton live in 4K op te volgen is.

   

  ‘Ben ik te min’

  Direct na de publicatie van dit nieuws op Totaal TV kwamen enkele verontwaardigde reacties op de redactie binnen. In omschrijvingen als ‘ben ik te min als klant’ en ‘Ziggo zaait tweespalt’ maakten klanten van het kabelbedrijf hun ongenoegen kenbaar dat Ziggo sport in 4K alleen levert aan klanten die de bruikleendecoder Mediabox Next gebruiken. Nu is nog niet duidelijk hoe Ziggo het naar eigen zeggen pop-up kanaal ESPN Ultra HD aan klanten wil gaan leveren. Dit kan via IPTV of DVB-C. Als het in DVB-C is dan kan Ziggo er ook voor kiezen om het kanaal open te schakelen voor gebruikers van een CI+ module die met een 4K-televisie naar tv kijken. Bij levering via IPTV kan dit alleen via Mediabox Next. In het geval van Ziggo Sport 4K geschiedt de levering (distributie) aan klanten in DVB-C. Maar Ziggo schakelt dit 4K-kanaal niet op CI+ vrij.

   

  Kijkervaring

  Het kabelbedrijf geeft hiervoor als reden dat via CI+ de optimale kijkervaring ontbreekt. "Ziggo biedt klanten toegang tot de beste content waarbij gemak en de beste kijkervaring voorop staan. Om de meest optimale kijkervaring te waarborgen, bieden wij meer functionaliteiten dan alleen de beste beeldkwaliteit. Met de Mediabox Next wordt de kijkervaring compleet gemaakt met mogelijkheden als terugkijken, pauzeren, opnemen en voice control via je afstandsbediening. Functionaliteiten die de CI+ module niet kan bieden. Zo halen klanten het meeste kijkplezier uit hun favoriete 4K programma’s, films en series", liet VodafoneZiggo eerder via perswoordvoerster Nina Moers aan Totaal TV weten.

   

  Bruikleendecoder

  Dat Ziggo 4K-content alleen via Mediabox Next aan klanten wil leveren, zorgt niet voor de meest gefronste wenkbrauwen bij de klagende klanten. Het gaat meer om het uitleverbeleid van deze bruikleendecoder. Ziggo maakte onlangs bekend dat meer klanten de mogelijkheid krijgen om een Mediabox Next geleverd te krijgen. Voorheen werd de decoder alleen geleverd bij alle abonnementen met tv en internet waarvan TV Max onderdeel is. Levering is nu ook mogelijk als naast internet een TV Compleet abonnement wordt gekocht. Maar het gaat dan nog steeds om de duurdere abonnementsvormen van het kabelbedrijf. Als TV Standaard (TV Start) wordt gekocht dan wordt Mediabox XL geleverd. En hiermee kan niet naar 4K-content en ESPN Ultra HD gekeken worden.

   

  Extra decoder

  Wat daarnaast bij de klagende klanten steekt, is dat bij een voor Mediabox Next geschikt abonnement als consument geen tweede Mediabox Next kan worden gehuurd. Gek genoeg biedt Ziggo bij gelijkwaardige zakelijke abonnementen deze mogelijkheid wel. "Mijn vrouw en kinderen kijken liever niet de hele dag naar voetbal. Ik kijk daarom vaak via de tweede televisie naar ESPN. Maar op die tweede televisie mag ik dus van Ziggo niet naar ESPN in de nieuwe Ultra HD standaard kijken. Dat is toch vreemd voor iemand die maandelijks meer dan honderd euro aan Ziggo betaalt", zo reageert een verontwaardigde klant van het kabelbedrijf.

   

  Minderwaardig

  Een andere klant laat weten bijna niet meer lineair naar tv-zenders te kijken. Omdat ESPN geen OTT-abonnement verkoopt, wordt nog een traditioneel tv-abonnement bij Ziggo gekocht om toch live naar Eredivisie te kijken. "Ben ik nu voor Ziggo te min omdat ik geen duur tv-abonnement wens te kopen", doelend op het feit dat hij vanaf 1 augustus niet naar ESPN in de best mogelijke beeldkwaliteit kan kijken via het nieuwe Ultra HD-kanaal.

   

  KPN

  Ziggo’s grootste concurrent voert een heel ander beleid met 4K-bruikleendecoders. Nieuwe klanten krijgen bij KPN minimaal één 4K-decoder geleverd ongeacht welk abonnement wordt gekocht, Om naar 4K-zenders te kunnen kijken, dient in enkele gevallen wel extra betaald te worden. Bestaande klanten die het optionele 4K-abonnement kopen, krijgen eveneens zonder extra kosten een 4K-decoder in bruikleen geleverd. Ook al wordt als basis het basispakket als tv-abonnement gekocht.

  ZiggoVodafoneZiggoESPNZiggo SportvoetbalEredivisieESPN Ultra HDFormule 1Ziggo Sport 4K4KUltra HDUHDbruikleendecoderMediabox Next

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)