Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zaait verwarring onder eigen klanten

  VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo gaat dinsdag 6 juli analoge FM-kabelradio in de regio Rotterdam uitzetten. Maar hoe groot is deze regio eigenlijk?
  Jarco Kriek
  5 july 2021
  comments 11
  Ziggo zaait verwarring onder eigen klanten

  Dat Ziggo stopt met analoge radio via het eigen kabelnetwerk is al enige tijd bekend. Maar met betrekking tot het uitzetten van analoge FM-kabelradio in de regio Rotterdam is toch enige onduidelijkheid ontstaan. Bij het persbericht dat Ziggo hierover openbaar maakte staat een foto waarop de regio Rotterdam staat aangeduid. Hieruit blijkt dat het gaat om het gebied dat ligt van Rotterdam tot Hoek van Holland. Nu blijkt echter uit een lijst met gemeenten die VodafoneZiggo op de eigen website heeft geplaatst dat het gebied veel groter is.

   

  Veel groter gebied

  Onder meer ook in de Hoeksche Waard en de volledige Drechtsteden inclusief de meer dan 100.000 inwoners tellende stad Dordrecht wordt analoge FM-kabelradio uitgezet. Dit geldt ook voor een groot gebied tussen Dordrecht en Gorinchem waarin onder meer de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam en Lexmond zijn gevestigd. Ook vanuit Rotterdam richting Zeeland in plaatsen als Brielle, Rockanje, Stellendam en Den Bommel zet Ziggo analoge FM-kabelradio uit. Kortom een veel groter gebied dan de geografische afbeelding die Ziggo bij het persbericht plaatste.

   

  Geen informatie

  Opvallend is echter dat niet alle Ziggo-klanten in dit grote gebied wat door Ziggo Regio Rotterdam wordt genoemd informatie via brief of e-mail over de uitschakeling van analoge FM-kabelradio hebben gehad. Hierdoor bestaat de kans dat als morgenochtend bij het ontbijt de op het kabelnetwerk aangesloten radiotuner wordt aangezet alleen maar ruis hoorbaar is. Radioluisteren in dit grote gebied via het kabelnetwerk van Ziggo is dan immers alleen nog digitaal mogelijk.

   

  • Bekijk hier de lijst met alle gemeenten die bij Ziggo onder de regio Rotterdam vallen
  • Bekijk hier de mogelijkheden om digitaal naar radio te luisteren
  • Bekijk hier het persbericht inclusief de gepubliceerde geografische kaart
  • Bekijk hier het zenderoverzicht van digitale radio bij Ziggo
  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge FM-kabelradio

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Around the world in 80 days

  Around the world in 80 days
  BBC one om 19:10 uur
  Het klassieke verhaal van Jules Verne is al vaak verfilmd en in deze serie wordt de hoofdrol gespeeld door topacteur David Tenant.

  TV-TIP Air Force One

  Air Force One
  Veronica om 20:00 uur
  Voor de verandering hoeft de Amerikaanse president niet gered te worden en rekent hij zelf af met een groepje foute schurken.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)