Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zaait verwarring onder eigen klanten

  VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo gaat dinsdag 6 juli analoge FM-kabelradio in de regio Rotterdam uitzetten. Maar hoe groot is deze regio eigenlijk?
  Jarco Kriek
  5 july 2021
  comments 11
  Ziggo zaait verwarring onder eigen klanten

  Dat Ziggo stopt met analoge radio via het eigen kabelnetwerk is al enige tijd bekend. Maar met betrekking tot het uitzetten van analoge FM-kabelradio in de regio Rotterdam is toch enige onduidelijkheid ontstaan. Bij het persbericht dat Ziggo hierover openbaar maakte staat een foto waarop de regio Rotterdam staat aangeduid. Hieruit blijkt dat het gaat om het gebied dat ligt van Rotterdam tot Hoek van Holland. Nu blijkt echter uit een lijst met gemeenten die VodafoneZiggo op de eigen website heeft geplaatst dat het gebied veel groter is.

   

  Veel groter gebied

  Onder meer ook in de Hoeksche Waard en de volledige Drechtsteden inclusief de meer dan 100.000 inwoners tellende stad Dordrecht wordt analoge FM-kabelradio uitgezet. Dit geldt ook voor een groot gebied tussen Dordrecht en Gorinchem waarin onder meer de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam en Lexmond zijn gevestigd. Ook vanuit Rotterdam richting Zeeland in plaatsen als Brielle, Rockanje, Stellendam en Den Bommel zet Ziggo analoge FM-kabelradio uit. Kortom een veel groter gebied dan de geografische afbeelding die Ziggo bij het persbericht plaatste.

   

  Geen informatie

  Opvallend is echter dat niet alle Ziggo-klanten in dit grote gebied wat door Ziggo Regio Rotterdam wordt genoemd informatie via brief of e-mail over de uitschakeling van analoge FM-kabelradio hebben gehad. Hierdoor bestaat de kans dat als morgenochtend bij het ontbijt de op het kabelnetwerk aangesloten radiotuner wordt aangezet alleen maar ruis hoorbaar is. Radioluisteren in dit grote gebied via het kabelnetwerk van Ziggo is dan immers alleen nog digitaal mogelijk.

   

  • Bekijk hier de lijst met alle gemeenten die bij Ziggo onder de regio Rotterdam vallen
  • Bekijk hier de mogelijkheden om digitaal naar radio te luisteren
  • Bekijk hier het persbericht inclusief de gepubliceerde geografische kaart
  • Bekijk hier het zenderoverzicht van digitale radio bij Ziggo
  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge FM-kabelradio

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview