Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zaait verwarring onder eigen klanten

  VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo gaat dinsdag 6 juli analoge FM-kabelradio in de regio Rotterdam uitzetten. Maar hoe groot is deze regio eigenlijk?
  Jarco Kriek
  5 juli 2021
  comments 11
  Ziggo zaait verwarring onder eigen klanten

  Dat Ziggo stopt met analoge radio via het eigen kabelnetwerk is al enige tijd bekend. Maar met betrekking tot het uitzetten van analoge FM-kabelradio in de regio Rotterdam is toch enige onduidelijkheid ontstaan. Bij het persbericht dat Ziggo hierover openbaar maakte staat een foto waarop de regio Rotterdam staat aangeduid. Hieruit blijkt dat het gaat om het gebied dat ligt van Rotterdam tot Hoek van Holland. Nu blijkt echter uit een lijst met gemeenten die VodafoneZiggo op de eigen website heeft geplaatst dat het gebied veel groter is.

   

  Veel groter gebied

  Onder meer ook in de Hoeksche Waard en de volledige Drechtsteden inclusief de meer dan 100.000 inwoners tellende stad Dordrecht wordt analoge FM-kabelradio uitgezet. Dit geldt ook voor een groot gebied tussen Dordrecht en Gorinchem waarin onder meer de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam en Lexmond zijn gevestigd. Ook vanuit Rotterdam richting Zeeland in plaatsen als Brielle, Rockanje, Stellendam en Den Bommel zet Ziggo analoge FM-kabelradio uit. Kortom een veel groter gebied dan de geografische afbeelding die Ziggo bij het persbericht plaatste.

   

  Geen informatie

  Opvallend is echter dat niet alle Ziggo-klanten in dit grote gebied wat door Ziggo Regio Rotterdam wordt genoemd informatie via brief of e-mail over de uitschakeling van analoge FM-kabelradio hebben gehad. Hierdoor bestaat de kans dat als morgenochtend bij het ontbijt de op het kabelnetwerk aangesloten radiotuner wordt aangezet alleen maar ruis hoorbaar is. Radioluisteren in dit grote gebied via het kabelnetwerk van Ziggo is dan immers alleen nog digitaal mogelijk.

   

  • Bekijk hier de lijst met alle gemeenten die bij Ziggo onder de regio Rotterdam vallen
  • Bekijk hier de mogelijkheden om digitaal naar radio te luisteren
  • Bekijk hier het persbericht inclusief de gepubliceerde geografische kaart
  • Bekijk hier het zenderoverzicht van digitale radio bij Ziggo
  ZiggoVodafoneZiggoradioanaloogdigitaalanaloge uitschakelinganaloge FM-kabelradio

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)