Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk

  De druk op Ziggo wordt iedere maand groter en groter. Nu KPN in een versneld tempo nieuw glasvezel uitrolt, wordt dit ook door meer Nederlanders gebruikt.
  Jarco Kriek
  29 april 2022
  comments 2
  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk
  Foto Getty Images

  Uit het financieel verslag van KPN over de eerste drie maanden van dit jaar blijkt dat het telecombedrijf de vruchten plukt van het eigen besluit om het eigen vaste netwerk – zowel koper als glasvezel – voor het leveren van de diensten tv en internet open te stellen. Hierdoor kunnen serviceproviders als T-Mobile, Online.nl en Freedom Internet via de KPN-netwerken deze vaste diensten aan Nederlanders leveren.

   

  Goedkoper

  KPN heeft de prijs voor toegang tot de eigen netwerken voor serviceproviders in de afgelopen maanden verlaagd. Dit zorgt ervoor dat op prijsniveau op KPN-netwerken nu ook beter door serviceproviders geconcurreerd kan worden. KPN zet hierbij het leveren van vaste diensten via de eigen merknaam dan wel meer onder druk, maar ziet het eventuele inkomstenverlies voor een groot deel weer in de cijfers van bedrijfsonderdeel KPN Wholesale terug.

   

  De cijfers

  KPN presteert op de consumentenmarkt voor vaste diensten. Het verlies bij de eigen merknamen KPN en XS4All is in het eerste kwartaal tot slechts 2.000 gereduceerd. Hierdoor is totaal aantal verkochte internetabonnementen op 2,782 miljoen uitgekomen.

   

  Meer gebruikers

  Maar tegen de daling bij de eigen merknamen staat een stijging van 14.000 internetlijnen die door KPN Wholesale via serviceproviders zijn geactiveerd. Dit betekent feitelijk dat in de eerste drie maanden van dit jaar in 12.000 'nieuwe' woningen internet via een KPN-netwerk actief is.

  KPNkwartaalcijferstvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)