Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk

  De druk op Ziggo wordt iedere maand groter en groter. Nu KPN in een versneld tempo nieuw glasvezel uitrolt, wordt dit ook door meer Nederlanders gebruikt.
  Jarco Kriek
  29 april 2022
  comments 2
  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk
  Foto Getty Images

  Uit het financieel verslag van KPN over de eerste drie maanden van dit jaar blijkt dat het telecombedrijf de vruchten plukt van het eigen besluit om het eigen vaste netwerk – zowel koper als glasvezel – voor het leveren van de diensten tv en internet open te stellen. Hierdoor kunnen serviceproviders als T-Mobile, Online.nl en Freedom Internet via de KPN-netwerken deze vaste diensten aan Nederlanders leveren.

   

  Goedkoper

  KPN heeft de prijs voor toegang tot de eigen netwerken voor serviceproviders in de afgelopen maanden verlaagd. Dit zorgt ervoor dat op prijsniveau op KPN-netwerken nu ook beter door serviceproviders geconcurreerd kan worden. KPN zet hierbij het leveren van vaste diensten via de eigen merknaam dan wel meer onder druk, maar ziet het eventuele inkomstenverlies voor een groot deel weer in de cijfers van bedrijfsonderdeel KPN Wholesale terug.

   

  De cijfers

  KPN presteert op de consumentenmarkt voor vaste diensten. Het verlies bij de eigen merknamen KPN en XS4All is in het eerste kwartaal tot slechts 2.000 gereduceerd. Hierdoor is totaal aantal verkochte internetabonnementen op 2,782 miljoen uitgekomen.

   

  Meer gebruikers

  Maar tegen de daling bij de eigen merknamen staat een stijging van 14.000 internetlijnen die door KPN Wholesale via serviceproviders zijn geactiveerd. Dit betekent feitelijk dat in de eerste drie maanden van dit jaar in 12.000 'nieuwe' woningen internet via een KPN-netwerk actief is.

  KPNkwartaalcijferstvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview