Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk

  De druk op Ziggo wordt iedere maand groter en groter. Nu KPN in een versneld tempo nieuw glasvezel uitrolt, wordt dit ook door meer Nederlanders gebruikt.
  Jarco Kriek
  29 april 2022
  comments 2
  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk
  Foto Getty Images

  Uit het financieel verslag van KPN over de eerste drie maanden van dit jaar blijkt dat het telecombedrijf de vruchten plukt van het eigen besluit om het eigen vaste netwerk – zowel koper als glasvezel – voor het leveren van de diensten tv en internet open te stellen. Hierdoor kunnen serviceproviders als T-Mobile, Online.nl en Freedom Internet via de KPN-netwerken deze vaste diensten aan Nederlanders leveren.

   

  Goedkoper

  KPN heeft de prijs voor toegang tot de eigen netwerken voor serviceproviders in de afgelopen maanden verlaagd. Dit zorgt ervoor dat op prijsniveau op KPN-netwerken nu ook beter door serviceproviders geconcurreerd kan worden. KPN zet hierbij het leveren van vaste diensten via de eigen merknaam dan wel meer onder druk, maar ziet het eventuele inkomstenverlies voor een groot deel weer in de cijfers van bedrijfsonderdeel KPN Wholesale terug.

   

  De cijfers

  KPN presteert op de consumentenmarkt voor vaste diensten. Het verlies bij de eigen merknamen KPN en XS4All is in het eerste kwartaal tot slechts 2.000 gereduceerd. Hierdoor is totaal aantal verkochte internetabonnementen op 2,782 miljoen uitgekomen.

   

  Meer gebruikers

  Maar tegen de daling bij de eigen merknamen staat een stijging van 14.000 internetlijnen die door KPN Wholesale via serviceproviders zijn geactiveerd. Dit betekent feitelijk dat in de eerste drie maanden van dit jaar in 12.000 'nieuwe' woningen internet via een KPN-netwerk actief is.

  KPNkwartaalcijferstvtelevisieinternet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)