Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk

  De druk op Ziggo wordt iedere maand groter en groter. Nu KPN in een versneld tempo nieuw glasvezel uitrolt, wordt dit ook door meer Nederlanders gebruikt.
  Jarco Kriek
  29 april 2022
  comments 2
  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk
  Foto Getty Images

  Uit het financieel verslag van KPN over de eerste drie maanden van dit jaar blijkt dat het telecombedrijf de vruchten plukt van het eigen besluit om het eigen vaste netwerk – zowel koper als glasvezel – voor het leveren van de diensten tv en internet open te stellen. Hierdoor kunnen serviceproviders als T-Mobile, Online.nl en Freedom Internet via de KPN-netwerken deze vaste diensten aan Nederlanders leveren.

   

  Goedkoper

  KPN heeft de prijs voor toegang tot de eigen netwerken voor serviceproviders in de afgelopen maanden verlaagd. Dit zorgt ervoor dat op prijsniveau op KPN-netwerken nu ook beter door serviceproviders geconcurreerd kan worden. KPN zet hierbij het leveren van vaste diensten via de eigen merknaam dan wel meer onder druk, maar ziet het eventuele inkomstenverlies voor een groot deel weer in de cijfers van bedrijfsonderdeel KPN Wholesale terug.

   

  De cijfers

  KPN presteert op de consumentenmarkt voor vaste diensten. Het verlies bij de eigen merknamen KPN en XS4All is in het eerste kwartaal tot slechts 2.000 gereduceerd. Hierdoor is totaal aantal verkochte internetabonnementen op 2,782 miljoen uitgekomen.

   

  Meer gebruikers

  Maar tegen de daling bij de eigen merknamen staat een stijging van 14.000 internetlijnen die door KPN Wholesale via serviceproviders zijn geactiveerd. Dit betekent feitelijk dat in de eerste drie maanden van dit jaar in 12.000 'nieuwe' woningen internet via een KPN-netwerk actief is.

  KPNkwartaalcijferstvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)