Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk

  De druk op Ziggo wordt iedere maand groter en groter. Nu KPN in een versneld tempo nieuw glasvezel uitrolt, wordt dit ook door meer Nederlanders gebruikt.
  Jarco Kriek
  29 april 2022
  comments 2
  Ziggo zakt verder weg: meer Nederlanders gebruiken internet via een KPN-netwerk
  Foto Getty Images

  Uit het financieel verslag van KPN over de eerste drie maanden van dit jaar blijkt dat het telecombedrijf de vruchten plukt van het eigen besluit om het eigen vaste netwerk – zowel koper als glasvezel – voor het leveren van de diensten tv en internet open te stellen. Hierdoor kunnen serviceproviders als T-Mobile, Online.nl en Freedom Internet via de KPN-netwerken deze vaste diensten aan Nederlanders leveren.

   

  Goedkoper

  KPN heeft de prijs voor toegang tot de eigen netwerken voor serviceproviders in de afgelopen maanden verlaagd. Dit zorgt ervoor dat op prijsniveau op KPN-netwerken nu ook beter door serviceproviders geconcurreerd kan worden. KPN zet hierbij het leveren van vaste diensten via de eigen merknaam dan wel meer onder druk, maar ziet het eventuele inkomstenverlies voor een groot deel weer in de cijfers van bedrijfsonderdeel KPN Wholesale terug.

   

  De cijfers

  KPN presteert op de consumentenmarkt voor vaste diensten. Het verlies bij de eigen merknamen KPN en XS4All is in het eerste kwartaal tot slechts 2.000 gereduceerd. Hierdoor is totaal aantal verkochte internetabonnementen op 2,782 miljoen uitgekomen.

   

  Meer gebruikers

  Maar tegen de daling bij de eigen merknamen staat een stijging van 14.000 internetlijnen die door KPN Wholesale via serviceproviders zijn geactiveerd. Dit betekent feitelijk dat in de eerste drie maanden van dit jaar in 12.000 'nieuwe' woningen internet via een KPN-netwerk actief is.

  KPNkwartaalcijferstvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview