Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo zet analoge tv in sneltreinvaart uit: Zuid-Limburg op 7 april

    VodafoneZiggo voert het tempo van het uitschakelen van analoge tv bij kabelbedrijf Ziggo op.
    Jarco Kriek
    18 februari 2020
    comments 0
    Ziggo zet analoog in Maastricht uit
    Foto Brunopress

    In de komende weken zet Ziggo in meerdere regio’s en provincies analoge tv uit. Het analoge zenderaanbod wordt als eerste op 25 februari in de regio’s Nijmegen-Tiel en Ermelo uitgezet. Daarna volgt op 10 maart de provincie Friesland. De kop van Noord-Holland – het gebied tussen Alkmaar en Den Helder – en het gebied rondom Velsen, Heemstede en Badhoevedorp volgt op 25 maart. En vandaag heeft Ziggo aangekondigd dat analoge tv in de provincie Zuid-Limburg op 7 april wordt uitgeschakeld. Hierdoor kan in gemeenten als Maastricht, Sittard, Geleen, Brunssum, Heerlen, Valkenburg en Eijsden vanaf 7 april alleen nog digitaal via het kabelnetwerk van Ziggo naar tv gekeken worden.

     

    Digitaal kijken

    In meer dan driekwart van het verzorgingsgebied van Ziggo kan op dit moment niet meer analoog naar tv-zenders gekeken worden. In plaats van het analoge zenderpakket van – afhankelijk van de regio waar wordt gekeken – rond de dertig zenders kunnen voormalig analoge kijkers digitaal naar veel meer tv-zenders kijken. Hiervoor is geen bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next dan wel een CI+ module en/of smartcard nodig. Dit zenderaanbod wordt namelijk ongecodeerd door Ziggo op het kabelnetwerk aangeboden.

     

    Ziggo Sport

    Onder het ongecodeerde digitale zenderaanbod bevindt zich onder meer sportkanaal Ziggo Sport. Op deze zender kan naar buitenlands voetbal en Formule 1 met Max Verstappen gekeken worden. Om te controleren of op dit moment analoog dan wel digitaal naar tv wordt gekeken, kan het beste de televisie op voorkeuzekanaal 14 worden afgestemd. Als Ziggo Sport zichtbaar wordt dan is duidelijk dat inmiddels al digitaal naar tv wordt gekeken. In alle andere gevallen dient de tv-ontvangst naar digitaal overgeschakeld te worden. Ziggo benadert alle klanten persoonlijk in de regio’s waar analoge tv wordt uitgezet.

     

    Netwerk van de toekomst

    De bandbreedte die met het uitzetten van analoge tv wordt bespaard, wordt later dit jaar vooral ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’, dat door VodafoneZiggo inmiddels GigaNet wordt genoemd. Ziggo kan met dit netwerk niet alleen sneller internet met een gigabit snelheid tot 1000Mbps (1Gbps) leveren; ook wordt het gehele netwerk stabieler en hierdoor minder storingsgevoelig.

    ZiggoVodafoneZiggoanaloogdigitaaltvtelevisieZiggo SportinternetinternetsnelheidGigaNetGigabitnetwerk van de toekomstbandbreedtezenderaanbod

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview