Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet BREIN voor schut

  Auteursrechtenbehartiger BREIN lijdt voor de tweede keer in korte tijd een nederlaag in een rechtszaak tegen Ziggo
  Jarco Kriek
  11 juni 2022
  comments 6
  Ziggo zet BREIN voor schut
  Foto Getty Images

  BREIN eiste dat Ziggo de NAW-gegevens van abonnees zou overdragen op basis van door BREIN aangereikte IP-adressen. Van de voorzieningsrechter van de rechtbank Midden-Nederland hoeft Ziggo echter geen gehoor te geven aan die eis. BREIN wilde een Ziggo-klant die illegaal meerdere e-books had gedownload een waarschuwingsbrief sturen. BREIN verzocht Ziggo deze waarschuwingsbrief naar de abonnee door te zenden. Het kabelbedrijf weigerde dit. Daarna besloot BREIN de rechter te verzoeken om Ziggo te dwingen de NAW-gegevens van de abonnee aan BREIN te overhandigen, maar dat was dus tevergeefs.

   

  Privacy

  De voorzieningsrechter wees het verzoek van BREIN om meerdere redenen af. Ziggo heeft bijvoorbeeld geen vergunning van Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en daardoor zou het afdragen van NAW-gegevens in strijd zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is voor de tweede keer in korte tijd dat BREIN bij de rechter bot vangt in een rechtszaak tegen Ziggo over dit onderwerp. In februari legde de rechter om dezelfde redenen een verzoek van BREIN naast zich neer in een onderzoek naar illegaal up- en downloaden via BitTorrent.

  ZiggoVodafoneZiggoStichting BREINBREINrechtszaakillegaal downloadeninternet

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)