Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet BREIN voor schut

  Auteursrechtenbehartiger BREIN lijdt voor de tweede keer in korte tijd een nederlaag in een rechtszaak tegen Ziggo
  Jarco Kriek
  11 juni 2022
  comments 6
  Ziggo zet BREIN voor schut
  Foto Getty Images

  BREIN eiste dat Ziggo de NAW-gegevens van abonnees zou overdragen op basis van door BREIN aangereikte IP-adressen. Van de voorzieningsrechter van de rechtbank Midden-Nederland hoeft Ziggo echter geen gehoor te geven aan die eis. BREIN wilde een Ziggo-klant die illegaal meerdere e-books had gedownload een waarschuwingsbrief sturen. BREIN verzocht Ziggo deze waarschuwingsbrief naar de abonnee door te zenden. Het kabelbedrijf weigerde dit. Daarna besloot BREIN de rechter te verzoeken om Ziggo te dwingen de NAW-gegevens van de abonnee aan BREIN te overhandigen, maar dat was dus tevergeefs.

   

  Privacy

  De voorzieningsrechter wees het verzoek van BREIN om meerdere redenen af. Ziggo heeft bijvoorbeeld geen vergunning van Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en daardoor zou het afdragen van NAW-gegevens in strijd zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is voor de tweede keer in korte tijd dat BREIN bij de rechter bot vangt in een rechtszaak tegen Ziggo over dit onderwerp. In februari legde de rechter om dezelfde redenen een verzoek van BREIN naast zich neer in een onderzoek naar illegaal up- en downloaden via BitTorrent.

  ZiggoVodafoneZiggoStichting BREINBREINrechtszaakillegaal downloadeninternet

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)