Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet BREIN voor schut

  Auteursrechtenbehartiger BREIN lijdt voor de tweede keer in korte tijd een nederlaag in een rechtszaak tegen Ziggo
  Jarco Kriek
  11 june 2022
  comments 6
  Ziggo zet BREIN voor schut
  Foto Getty Images

  BREIN eiste dat Ziggo de NAW-gegevens van abonnees zou overdragen op basis van door BREIN aangereikte IP-adressen. Van de voorzieningsrechter van de rechtbank Midden-Nederland hoeft Ziggo echter geen gehoor te geven aan die eis. BREIN wilde een Ziggo-klant die illegaal meerdere e-books had gedownload een waarschuwingsbrief sturen. BREIN verzocht Ziggo deze waarschuwingsbrief naar de abonnee door te zenden. Het kabelbedrijf weigerde dit. Daarna besloot BREIN de rechter te verzoeken om Ziggo te dwingen de NAW-gegevens van de abonnee aan BREIN te overhandigen, maar dat was dus tevergeefs.

   

  Privacy

  De voorzieningsrechter wees het verzoek van BREIN om meerdere redenen af. Ziggo heeft bijvoorbeeld geen vergunning van Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en daardoor zou het afdragen van NAW-gegevens in strijd zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is voor de tweede keer in korte tijd dat BREIN bij de rechter bot vangt in een rechtszaak tegen Ziggo over dit onderwerp. In februari legde de rechter om dezelfde redenen een verzoek van BREIN naast zich neer in een onderzoek naar illegaal up- en downloaden via BitTorrent.

  ZiggoVodafoneZiggoStichting BREINBREINrechtszaakillegaal downloadeninternet

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:19 uur
  Maxim Hartman en Hanneke Groenteman komen helpen op de boerderij. Ze gaan flink aan het werk zodat het land klaar is voor de zomer.

  TV-TIP Floortje naar het einde van de wereld

  Floortje naar het einde van de wereld
  NPO 1 om 20:23 uur
  Floortje Dessing vaart een paar dagen mee op het vlot van de Oostenrijkse televisie-editor Jojo en zijn vriendin Norah in het Zweedse Dalsland.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)