Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet internetmodem open voor aansluiten eigen hardware

  Ziggo gaat in december gebruikers van twee veel door het kabelbedrijf geleverde modellen internetmodems meer vrijheden geven om eigen aanvullende hardware te gebruiken.
  Jarco Kriek
  18 november 2021
  comments 1
  Ziggo zet internetmodem open voor aansluiten eigen hardware

  Ziggo gaat klanten die het in bruikleen geleverde internetmodem in zogenaamde bridge-modus gebruiken, meer technische mogelijkheden geven om via een eigen router nieuwe of aanvullende technieken te gebruiken. Zo gaan de twee meest gebruikte modellen bruikleenmodems Connectbox en Ubee 1318 in brigde-modus IPv6 ondersteunen. Ziggo heeft klanten waarvan bekend is dat het internetmodem in bridge-modus wordt gebruikt per mail geïnformeerd over de toekomstige ondersteuning van IPv6. Om de uitbreiding van de functionaliteit effectief te laten worden, dient begin december het internetmodem gereset te worden.

   

  ACM

  Mogelijk dat Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten met de huidige ontwikkeling bij Ziggo te maken heeft. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze beleidsregel op 27 juli gepubliceerd. De beleidsregel wordt hierdoor op 28 januari van kracht. Internetaanbieders worden door de beleidsregel verplicht om klanten in staat te stellen om een eigen internetmodem te gebruiken. Hoewel de wijziging bij Ziggo voor veel abonnees voldoende extra mogelijkheden met zich meebrengt, wordt volgens de letter van de wet de beleidsregel nog niet nageleefd.

   

  Voor- en nadelen

  Het gebruiken van de door Ziggo geleverde internetmodem in bridge-modus heeft diverse gevolgen. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen.

   

  • Alle wifi-opties van het modem gaan uit.
  • De DHCP-server en NAT-instellingen vervallen.
  • De firewall schakelt uit.
  • Je kunt Wifispots niet meer gebruiken.
  • De LAN-aansluitingen 2 t/m 4 gaan uit.
  • IPv6 voor de SmartWifi modems (Connectbox) en de Ubee 1318.
  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetmodemConnectboxSmartwifi PodsAutoriteit Consument & MarktACMBeleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview