Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet internetmodem open voor aansluiten eigen hardware

  Ziggo gaat in december gebruikers van twee veel door het kabelbedrijf geleverde modellen internetmodems meer vrijheden geven om eigen aanvullende hardware te gebruiken.
  Jarco Kriek
  18 november 2021
  comments 1
  Ziggo zet internetmodem open voor aansluiten eigen hardware

  Ziggo gaat klanten die het in bruikleen geleverde internetmodem in zogenaamde bridge-modus gebruiken, meer technische mogelijkheden geven om via een eigen router nieuwe of aanvullende technieken te gebruiken. Zo gaan de twee meest gebruikte modellen bruikleenmodems Connectbox en Ubee 1318 in brigde-modus IPv6 ondersteunen. Ziggo heeft klanten waarvan bekend is dat het internetmodem in bridge-modus wordt gebruikt per mail geïnformeerd over de toekomstige ondersteuning van IPv6. Om de uitbreiding van de functionaliteit effectief te laten worden, dient begin december het internetmodem gereset te worden.

   

  ACM

  Mogelijk dat Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten met de huidige ontwikkeling bij Ziggo te maken heeft. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze beleidsregel op 27 juli gepubliceerd. De beleidsregel wordt hierdoor op 28 januari van kracht. Internetaanbieders worden door de beleidsregel verplicht om klanten in staat te stellen om een eigen internetmodem te gebruiken. Hoewel de wijziging bij Ziggo voor veel abonnees voldoende extra mogelijkheden met zich meebrengt, wordt volgens de letter van de wet de beleidsregel nog niet nageleefd.

   

  Voor- en nadelen

  Het gebruiken van de door Ziggo geleverde internetmodem in bridge-modus heeft diverse gevolgen. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen.

   

  • Alle wifi-opties van het modem gaan uit.
  • De DHCP-server en NAT-instellingen vervallen.
  • De firewall schakelt uit.
  • Je kunt Wifispots niet meer gebruiken.
  • De LAN-aansluitingen 2 t/m 4 gaan uit.
  • IPv6 voor de SmartWifi modems (Connectbox) en de Ubee 1318.
  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetmodemConnectboxSmartwifi PodsAutoriteit Consument & MarktACMBeleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Freeks wilde wereld

  Freeks wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Freek Vonk reist naar Nepal om de Bengaalse tijger in het echt te zien. Dit indrukwekkende dier is met uitsterven bedreigd.

  TV-TIP Christmas in Evergreen

  Christmas in Evergreen
  RTL 8 om 20:28 uur
  Allie is dierenarts in Evergreen. Ze ontmoet weduwnaar Ryan en zijn dochtertje Zoe, die vast zitten vanwege een sneeuwstorm.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)