Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet ‘superklanten’ prominent in schijnwerper

  In een mail aan abonnees heeft Ziggo de zogenaamde ‘superklanten’ prominent voorgesteld als helpende hand bij veelvoorkomende klachten.
  Jarco Kriek
  24 november 2022
  comments 5
  Ziggo zet ‘superklanten’ prominent in schijnwerper
  Foto Getty Images

  Op het klant-helpt-klant community forum van kabelbedrijf Ziggo zijn superexperts actief die diverse voordelen genieten ten opzichte van andere gebruikers, voornamelijk Ziggo-abonnees. Het gaat hierbij om direct contact met moderators, snellere en meer inhoudelijke informatie over (nieuwe) diensten van het kabelbedrijf, een besloten ruimte op het forum en periodiek onderlinge bijeenkomsten met moderators en community managers van het forum.

   

  Voetlicht

  De belangrijkste ‘superklanten’ van het community forum worden op een al langer bestaande pagina - op het forum geplaatst in juli 2018 - aan de gebruikers voorgesteld. In een mail aan gebruikers van het forum die vandaag is verstuurd, wordt nogmaals op dit topic gewezen. De ‘superklanten’ worden inclusief hun expertises voorgesteld. Ook wordt een uitleg gegeven hoe gebruikers op een makkelijke manier met de ‘superklanten’ in contact kunnen treden voor het oplossen van problemen.

   

  Omstreden

  Het gebruik van termen als superexpert en superuser voor de ‘superklanten’ op de community fora van Ziggo, KPN en T-Mobile is menig gebruiker een doorn in het oog, omdat het een vorm van superioriteit uitstraalt. Dit ondanks dat ‘superklanten’ net als andere klanten gewoon abonnees van de betreffende provider zijn. Ook valt overduidelijk op dat sommige 'superklanten' het beleid van de providers verdedigen op punten die negatief zijn voor de klanten. Voor providers zijn de ‘superklanten’ door hun expertise een goedkope vorm van klantenservice, zeker in deze tijd van personeelstekort.

   

  Wat is een community forum eigenlijk? Lees hier een uitgebreide uitleg.

  ZiggoVodafoneZiggowebcareklantenservicesuperklantentvtelevisieinternetcommunity forum

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)