Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet zenders op zwart: gratis kijken Ziggo Sport en Formule 1 aangepakt

  In de afgelopen jaren was Ziggo laks met het afsluiten van het tv- en radiosignaal bij Nederlanders die het kabelbedrijf de rug toekeerden. Dit is nu anders.
  Jarco Kriek
  31 januari 2021
  comments 4
  Ziggo zet zenders op zwart: gratis kijken Ziggo Sport en Formule 1 aangepakt
  Foto ProShots

  Steeds meer voormalig Ziggo-klanten kunnen niet meer genieten van het ongecodeerde zenderpakket dat door het kabelbedrijf wordt aangeboden. Naast de HD-versie van de publieke zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 worden daarnaast nog ruim dertig tv-zenders ongecodeerd via het Ziggo-kabelnetwerk aangeboden. Dit geldt ook voor het gehele analoge alsmede het ongecodeerde digitale radio-aanbod.

   

  Ziggo is laks

  Ziggo moet bij Nederlandse woningen waarvan de bewoners Ziggo de rug hebben toegekeerd handmatig in de straatkast het kabelsignaal uitzetten. In het verleden werd bij zowel de zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC – die samen het huidige Ziggo vormen – de keuze gemaakt om het kabelsignaal van voormalig klanten niet direct of in het geheel niet te blokkeren. Deze afweging werd omwille van meerdere redenen genomen. Voorheen was het aantal ongecodeerde tv-zenders veel minder dan nu was. Ook uit het oogpunt van kosten werd vaak besloten om het kabelsignaal niet te blokkeren.

   

  Ziggo Sport

  De noodzaak van het kabelsignaal op huisadressen waar geen Ziggo-abonnement wordt gekocht, is vanwege concurrentie op dit moment urgenter. Dit heeft vooral met Ziggo Sport te maken. Dit digitaal basiskanaal wordt door Ziggo ongecodeerd aan klanten aangeboden. En kan dus op huisadressen waar niet via Ziggo naar tv wordt gekeken en waar het kabelsignaal niet is afgesloten dus zonder abonnement worden bekeken.

   

  Formule 1

  Naast onder meer buitenlandse voetbalcompetities als Premier League, La Liga en Champions League wordt op digitaal basiskanaal Ziggo Sport ook Formule 1 met Max Verstappen uitgezonden. Het komende raceseizoen is niet meer live via RTL Deutschland te volgen. Abonnees van bijvoorbeeld KPN en T-Mobile konden in de voorgaande jaren met het goedkoopste tv-abonnement via deze Duitse zender naar Formule 1 kijken. Dit is in Nederland vanaf dit jaar alleen mogelijk via Ziggo Sport. Abonnees van alle Nederlandse aanbieders moeten een aanvullend Ziggo Sport Totaal-abonnement nemen – kosten afhankelijk van de aanbieder rond 15 euro – om live naar Formule 1 te kijken.

   

  Uitzetten kabelsignaal

  Ziggo heeft in de afgelopen het kabelsignaal op meer huisadressen waar geen Ziggo-abonnement wordt gekocht uitgezet. Dit komt onder meer door het uitschakelen van analoge tv. Bij deze werkzaamheden zijn wijzigingen in de straatkast nodig. Bij deze werkzaamheden werd – of wordt in gevallen dat analoge tv nog beschikbaar is – in veel gevallen nagelopen welke huisadressen toegang tot het kabelsignaal dienen te hebben. Het zorgt ervoor dat toegang tot het ongecodeerde tv- en radiopakket voor niet Ziggo-klanten wordt geblokkeerd.

  ZiggoVodafoneZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalFormule 1Max Verstappenvoetbal

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)