Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ziet concurrentie groeien: T-Mobile zet glasvezel in Den Haag open

  Ziggo levert op alle adressen in Den Haag die op het kabelnetwerk zijn aangesloten gigabit internet. De concurrentie van T-Mobile en andere aanbieders wordt echter groter.
  Jarco Kriek
  15 oktober 2020
  comments 8
  Ziggo ziet concurrentie groeien: T-Mobile zet glasvezel in Den Haag open

  T-Mobile is begonnen met het voor concurrenten openstellen van het glasvezelnetwerk in de wijk Loosduinen in Den Haag. T-Mobile legde dit glasvezelnetwerk samen met investeerder Primevest Capital Partners aan. Concurrenten kunnen tegen scherpe voorwaarden van dit netwerk gebruik gaan maken. Op deze manier kunnen zij in Loosduinen aan consumenten en zakelijke klanten diensten via glasvezel leveren. Tot dit moment was dit alleen mogelijk via het kopernetwerk van KPN. Dit is echter geen volwaardig alternatief voor diensten die Ziggo via de kabel levert. Ziggo levert een maximale internetsnelheid die meer dan tien keer hoger dan koperdraad in deze Haagse wijk ligt.

   

  Sneer richting KPN

  T-Mobile stelt dat de tarieven voor toegang en wholesalediensten voor serviceproviders die van het glasvezelnetwerk in Loosduinen gebruik willen maken lager dan bij andere glasvezelexploitanten liggen. "Gebruikers betalen aanzienlijk minder dan het bedrag dat de grootste aanbieder van glasvezel in Nederland in vergelijkbare situaties in rekening brengt", aldus T-Mobile. Zonder de naam van deze aanbieder te noemen, geeft T-Mobile een sneer richting KPN. T-Mobile en KPN botsen al enige tijd over glasvezel in Den Haag. Zo heeft T-Mobile onlangs aan de gemeente Den Haag gevraagd om de toestemming die is verleend aan KPN om glasvezel in Regentessekwartier in te trekken. Dit is tegen het zere been van KPN. T-Mobile gebruikt overigens vrijwel in alle gevallen de koper- en glasvezelnetwerken van KPN om in heel Nederland vaste diensten zoals tv en internet aan consumenten en bedrijven te leveren.

   

  Meer concurrentie Ziggo

  Het openstellen van het glasvezelnetwerk van T-Mobile/Primevest in Loosduinen betekent in deze wijk groter wordende concurrentie voor Ziggo. Het kabelbedrijf levert in deze wijk wel een downloadsnelheid die met 1000Mbps (1Gbps) gelijk is aan de glasvezelsnelheid van T-Mobile. De uploadsnelheid is met op dit moment 50Mbps een factor twintig lager dan glasvezel. Ziggo krijgt door het openstellen van het glasvezelnetwerk niet alleen concurrentie van T-Mobile maar in ieder geval ook van Freedom Internet. Deze serviceprovider heeft inmiddels overeenstemming betreffende het leveren van diensten die het glasvezelnetwerk in Loosduinen.

   

  Freedom Internet

  Ook Freedom Internet CEO Anco Scholte ter Horst geeft KPN in het openbaar een sneer. "Het wholesale aanbod van T-Mobile is uniek in Nederland. T-Mobile biedt met haar innovatieve glasvezelnetwerk een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande infrastructuren. Kleinere partijen kunnen hierdoor beter concurreren en sneller groeien. Het model van T-Mobile geeft ons de vrijheid onze dienstverlening hoogwaardig en naar eigen wens in te richten. Een grote speler als KPN zou hier een voorbeeld aan mogen nemen." Freedom Internet is een initiatief van verontwaardigde oud-klanten van XS4All die het niet eens waren dat KPN de merknaam XS4All op termijn wil laten opgaan in de eigen merknaam KPN.

  T-MobilePrimevestPrimevest Capital PartnersglasvezelDen HaagtvtelevisieinternetinternetsnelheidwholesaleFreedom InternetKPNKPN NetwerkNLZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)