1. Nieuws

  Ziggo ziet concurrentie groeien: T-Mobile zet glasvezel in Den Haag open

  Ziggo levert op alle adressen in Den Haag die op het kabelnetwerk zijn aangesloten gigabit internet. De concurrentie van T-Mobile en andere aanbieders wordt echter groter.
  Jarco Kriek
  15 october 2020
  comments 8
  Ziggo ziet concurrentie groeien: T-Mobile zet glasvezel in Den Haag open

  T-Mobile is begonnen met het voor concurrenten openstellen van het glasvezelnetwerk in de wijk Loosduinen in Den Haag. T-Mobile legde dit glasvezelnetwerk samen met investeerder Primevest Capital Partners aan. Concurrenten kunnen tegen scherpe voorwaarden van dit netwerk gebruik gaan maken. Op deze manier kunnen zij in Loosduinen aan consumenten en zakelijke klanten diensten via glasvezel leveren. Tot dit moment was dit alleen mogelijk via het kopernetwerk van KPN. Dit is echter geen volwaardig alternatief voor diensten die Ziggo via de kabel levert. Ziggo levert een maximale internetsnelheid die meer dan tien keer hoger dan koperdraad in deze Haagse wijk ligt.

   

  Sneer richting KPN

  T-Mobile stelt dat de tarieven voor toegang en wholesalediensten voor serviceproviders die van het glasvezelnetwerk in Loosduinen gebruik willen maken lager dan bij andere glasvezelexploitanten liggen. "Gebruikers betalen aanzienlijk minder dan het bedrag dat de grootste aanbieder van glasvezel in Nederland in vergelijkbare situaties in rekening brengt", aldus T-Mobile. Zonder de naam van deze aanbieder te noemen, geeft T-Mobile een sneer richting KPN. T-Mobile en KPN botsen al enige tijd over glasvezel in Den Haag. Zo heeft T-Mobile onlangs aan de gemeente Den Haag gevraagd om de toestemming die is verleend aan KPN om glasvezel in Regentessekwartier in te trekken. Dit is tegen het zere been van KPN. T-Mobile gebruikt overigens vrijwel in alle gevallen de koper- en glasvezelnetwerken van KPN om in heel Nederland vaste diensten zoals tv en internet aan consumenten en bedrijven te leveren.

   

  Meer concurrentie Ziggo

  Het openstellen van het glasvezelnetwerk van T-Mobile/Primevest in Loosduinen betekent in deze wijk groter wordende concurrentie voor Ziggo. Het kabelbedrijf levert in deze wijk wel een downloadsnelheid die met 1000Mbps (1Gbps) gelijk is aan de glasvezelsnelheid van T-Mobile. De uploadsnelheid is met op dit moment 50Mbps een factor twintig lager dan glasvezel. Ziggo krijgt door het openstellen van het glasvezelnetwerk niet alleen concurrentie van T-Mobile maar in ieder geval ook van Freedom Internet. Deze serviceprovider heeft inmiddels overeenstemming betreffende het leveren van diensten die het glasvezelnetwerk in Loosduinen.

   

  Freedom Internet

  Ook Freedom Internet CEO Anco Scholte ter Horst geeft KPN in het openbaar een sneer. "Het wholesale aanbod van T-Mobile is uniek in Nederland. T-Mobile biedt met haar innovatieve glasvezelnetwerk een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande infrastructuren. Kleinere partijen kunnen hierdoor beter concurreren en sneller groeien. Het model van T-Mobile geeft ons de vrijheid onze dienstverlening hoogwaardig en naar eigen wens in te richten. Een grote speler als KPN zou hier een voorbeeld aan mogen nemen." Freedom Internet is een initiatief van verontwaardigde oud-klanten van XS4All die het niet eens waren dat KPN de merknaam XS4All op termijn wil laten opgaan in de eigen merknaam KPN.

  T-MobilePrimevestPrimevest Capital PartnersglasvezelDen HaagtvtelevisieinternetinternetsnelheidwholesaleFreedom InternetKPNKPN NetwerkNLZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • The Lawyer

   Win het eerste en tweede seizoen The Lawyer

   Wanneer advocaat Frank Nordling de waarheid achter de dood van zijn adoptieouders ontdekt, stort zijn wereld in. Na een tumultueus eerste seizoen lacht het leven Frank weer toe. Maar erg lang duurt dat niet… Totaal TV geeft vijf keer de streamstart voor het eerste én tweede seizoen weg.

  TV-TIP I can see your voice

  I can see your voice
  RTL 4 om 20:30 uur
  Kun je aan iemand zien of hij of zij kan zingen? Zes kandidaten moeten een panel en gastartiest overtuigen van hun zangtalent, zonder een noot te zingen.

  TV-TIP Mr. & Mrs. Smith

  Mr. & Mrs. Smith
  Net5 om 20:30 uur
  John en Jane Smith zijn een gewoon koppel met een gewoon huwelijk, waar de pit een beetje uit is. Beiden hebben echter een groot geheim: ze behoren, zonder dat de ander het weet, tot de beruchtste en meest gevraagde huurmoordenaars ter wereld, en zijn bovendien in dienst bij concurrerende bedrijven.

  Interview

  • Alle hens aan dek Victor Reinier

   Victor Reinier

   Alle hens aan dek

   Vijf BN-ers zeilen de Noordelijke Oceaan route, onder leiding van voormalig Volvo Ocean Race-schipper Hans Bouscholte.
   Reacties0 reactie(s)