Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ziet concurrentie Open Dutch Fiber groeien: Heerlen krijgt glasvezel

  Open Dutch Fiber met T-Mobile als hoofdhuurder gaat glasvezel in Limburg verder uitbreiden. De glasvezelexploitant gaat aanleggen in Heerlen. Daar levert Ziggo via het kabelnetwerk vaste diensten.
  Jarco Kriek
  10 juli 2023
  comments 0
  Ziggo ziet concurrentie Open Dutch Fiber groeien: Heerlen krijgt glasvezel

  In Heerlen Noord krijgen 18.000 adressen toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste adressen - bestaande uit huishoudens en ondernemers - vanaf januari 2024 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gb/s. Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. De in totaal 18.000 adressen zijn verdeeld over Vrieheide, de Stack, Heerlerheide, Passart, Heksenberg, Rennemig, Beersdal, Zeswegerf, Nieuw Husken, Schanelen, Grasbroek, Meezenbroek en Schaesbergerveld. De werkzaamheden beginnen in september 2023 en bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden.

   

  Meerdere netwerken

  Wanneer mogelijk en betaalbaar maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. "T-Mobile is trots op haar positie als de grootste aanbieder van 100% glasvezel in Nederland. Inmiddels zijn onze internet en tv-diensten via glasvezel voor bijna 6 miljoen huishoudens bereikbaar en we blijven doorgaan zodat zoveel mogelijk Nederlanders kunnen profiteren van betaalbaar en snel internet. Met Open Dutch Fiber hebben we inmiddels de grens van 1 miljoen aangekondigde adressen bereikt en we gaan samen verder door nu ook in Heerlen Noord glasvezel aan te bieden." zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. "Met Heerlen Noord hebben we er weer een groot gebied bij en daar ben ik trots op. We stoppen pas wanneer zo veel mogelijk Nederlanders kunnen profiteren van betaalbaar en snel internet."

   

  Meer concurrentie Ziggo

  "Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand", zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. "Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. "Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel."

  Open Dutch FiberODFT-Mobileglasvezeluitrolconcurrentieconcurrentiestrijdtvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)