Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ziet concurrentie van glasvezel verder groeien

  In de grootste stad van Nederland wordt de concurrentie van glasvezel voor Ziggo opnieuw een stuk groter. Open Dutch Fiber breidt het netwerk in Amsterdam namelijk uit.
  Jarco Kriek
  30 maart 2023
  comments 6
  Ziggo ziet concurrentie van glasvezel verder groeien

  De aanleg van glasvezel in Amsterdam verloopt traag. Het duurt nog jaren voordat in het grootste deel van de woningen naast een toegangspunt tot het kabelnetwerk van VodafoneZiggo (Ziggo) ook toegang is tot een glasvezelnetwerk. KPN-dochterbedrijf KPN NetwerkNL en Open Dutch Fiber met T-Mobile als hoofdhuurder hebben aangekondigd Amsterdam te willen verglazen. Vooral de aanleg in de historische en drukke binnenstad van Amsterdam is complex.

   

  Open Dutch Fiber

  De nu door Open Dutch Fiber en T-Mobile aangekondigde nieuwe adressen waar de komende maanden toegang tot glasvezel wordt gerealiseerd bevinden zich dan ook buiten het centrum. Het gaat om in totaal 18.000 woningen in de wijken Transvaalbuurt, Frankendael, Middenmeer en Betondorp. De eerste werkzaamheden beginnen in juli. Na de aanleg van glasvezel kunnen bewoners van de woningen kiezen voor tv en internet via glasvezel van T-Mobile en enkele andere aanbieders die gebruikmaken van het open glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber.

  Open Dutch FiberODFT-MobileglasvezeltvtelevisieinternetaanlegAmsterdamconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)