Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ziet klanten met bosjes weglopen

  Het is al langer bekend dat Ziggo door de toenemende concurrentie van glasvezel in een moeilijke fase zit. Een einde aan deze situatie is nog niet in zicht.
  Jarco Kriek
  6 juni 2022
  comments 19
  Ziggo ziet klanten met bosjes weglopen

  Uit een periodiek onderzoek van de Nederlandse breedbandinternetmarkt door Telecompaper blijkt dat glasvezel in de lift zit. Glasvezelaanbieders snoepen aandeel – en dus ook klanten – weg bij aanbieders van kabel- en DSL-internet. Telecompaper becijferde op basis van kwartaalcijfers van de grootste internetaanbieders dat het marktaandeel van kabelinternet is geslonken tot 43,2 procent. Glasvezel is in opkomst en ziet het marktaandeel naar 30,6 procent stijgen. Iets meer dan een kwart van de consumenten (26,2 procent) gebruikt internet via een DSL-kopernetwerk.

   

  Meer omzet

  Ziggo is in Nederland het grootste kabelbedrijf, met toegang tot 95 procent van de huishoudens. Het verlies van klanten betekent voor Ziggo echter niet dat de omzet uit de breedbandinternetmarkt is ingestort. Telecompaper berekende namelijk dat de omzet van verkochte internetabonnementen in twaalf maanden tijd juist met zes procent is gestegen. Een verdere omzetstijging is aanstaande, nu de drie grote internetaanbieders Ziggo, KPN en Delta Fiber volgende maand hun prijzen van de meeste internetabonnementen gaan verhogen.

   

  Concurrentie

  Omdat in Nederland de concurrentie onder aanbieders van internet via glasvezelnetwerken toeneemt, blijft hun omzet enigszins achter bij de stijging van het aantal aansluitingen. De glasvezelnetwerken in Nederland zijn open voor serviceproviders, en in delen van Nederland zijn er zelfs meerdere glasvezelaansluitpunten in de meterkast beschikbaar. Nu bedrijven als Glaspoort (KPN), Open Dutch Fiber (T-Mobile) en Delta Fiber aangeven dat ze in de komende jaren miljoenen extra glasvezelaansluitpunten willen realiseren, zal het aantal woningen met meerdere toegangspunten tot gigabit-internet blijven toenemen. Dit vergroot de druk op Ziggo nog verder, omdat een internetabonnement bij een glasvezelaanbieder vaak goedkoper is dan een internetabonnement bij Ziggo.

  TelecompaperinternetkabelglasvezelabonnementZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortT-MobileOpen Dutch FiberDelta FiberDeltaCaiwayconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

  Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
  RTL 5 om 20:30 uur
  Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

  TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

  Corsokoorts in Sint Jansklooster
  SBS6 om 20:30 uur
  Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

  Interview