Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ziet klanten met bosjes weglopen

  Het is al langer bekend dat Ziggo door de toenemende concurrentie van glasvezel in een moeilijke fase zit. Een einde aan deze situatie is nog niet in zicht.
  Jarco Kriek
  6 juni 2022
  comments 19
  Ziggo ziet klanten met bosjes weglopen

  Uit een periodiek onderzoek van de Nederlandse breedbandinternetmarkt door Telecompaper blijkt dat glasvezel in de lift zit. Glasvezelaanbieders snoepen aandeel – en dus ook klanten – weg bij aanbieders van kabel- en DSL-internet. Telecompaper becijferde op basis van kwartaalcijfers van de grootste internetaanbieders dat het marktaandeel van kabelinternet is geslonken tot 43,2 procent. Glasvezel is in opkomst en ziet het marktaandeel naar 30,6 procent stijgen. Iets meer dan een kwart van de consumenten (26,2 procent) gebruikt internet via een DSL-kopernetwerk.

   

  Meer omzet

  Ziggo is in Nederland het grootste kabelbedrijf, met toegang tot 95 procent van de huishoudens. Het verlies van klanten betekent voor Ziggo echter niet dat de omzet uit de breedbandinternetmarkt is ingestort. Telecompaper berekende namelijk dat de omzet van verkochte internetabonnementen in twaalf maanden tijd juist met zes procent is gestegen. Een verdere omzetstijging is aanstaande, nu de drie grote internetaanbieders Ziggo, KPN en Delta Fiber volgende maand hun prijzen van de meeste internetabonnementen gaan verhogen.

   

  Concurrentie

  Omdat in Nederland de concurrentie onder aanbieders van internet via glasvezelnetwerken toeneemt, blijft hun omzet enigszins achter bij de stijging van het aantal aansluitingen. De glasvezelnetwerken in Nederland zijn open voor serviceproviders, en in delen van Nederland zijn er zelfs meerdere glasvezelaansluitpunten in de meterkast beschikbaar. Nu bedrijven als Glaspoort (KPN), Open Dutch Fiber (T-Mobile) en Delta Fiber aangeven dat ze in de komende jaren miljoenen extra glasvezelaansluitpunten willen realiseren, zal het aantal woningen met meerdere toegangspunten tot gigabit-internet blijven toenemen. Dit vergroot de druk op Ziggo nog verder, omdat een internetabonnement bij een glasvezelaanbieder vaak goedkoper is dan een internetabonnement bij Ziggo.

  TelecompaperinternetkabelglasvezelabonnementZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortT-MobileOpen Dutch FiberDelta FiberDeltaCaiwayconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview