Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ziet klanten met bosjes weglopen

  Het is al langer bekend dat Ziggo door de toenemende concurrentie van glasvezel in een moeilijke fase zit. Een einde aan deze situatie is nog niet in zicht.
  Jarco Kriek
  6 juni 2022
  comments 19
  Ziggo ziet klanten met bosjes weglopen

  Uit een periodiek onderzoek van de Nederlandse breedbandinternetmarkt door Telecompaper blijkt dat glasvezel in de lift zit. Glasvezelaanbieders snoepen aandeel – en dus ook klanten – weg bij aanbieders van kabel- en DSL-internet. Telecompaper becijferde op basis van kwartaalcijfers van de grootste internetaanbieders dat het marktaandeel van kabelinternet is geslonken tot 43,2 procent. Glasvezel is in opkomst en ziet het marktaandeel naar 30,6 procent stijgen. Iets meer dan een kwart van de consumenten (26,2 procent) gebruikt internet via een DSL-kopernetwerk.

   

  Meer omzet

  Ziggo is in Nederland het grootste kabelbedrijf, met toegang tot 95 procent van de huishoudens. Het verlies van klanten betekent voor Ziggo echter niet dat de omzet uit de breedbandinternetmarkt is ingestort. Telecompaper berekende namelijk dat de omzet van verkochte internetabonnementen in twaalf maanden tijd juist met zes procent is gestegen. Een verdere omzetstijging is aanstaande, nu de drie grote internetaanbieders Ziggo, KPN en Delta Fiber volgende maand hun prijzen van de meeste internetabonnementen gaan verhogen.

   

  Concurrentie

  Omdat in Nederland de concurrentie onder aanbieders van internet via glasvezelnetwerken toeneemt, blijft hun omzet enigszins achter bij de stijging van het aantal aansluitingen. De glasvezelnetwerken in Nederland zijn open voor serviceproviders, en in delen van Nederland zijn er zelfs meerdere glasvezelaansluitpunten in de meterkast beschikbaar. Nu bedrijven als Glaspoort (KPN), Open Dutch Fiber (T-Mobile) en Delta Fiber aangeven dat ze in de komende jaren miljoenen extra glasvezelaansluitpunten willen realiseren, zal het aantal woningen met meerdere toegangspunten tot gigabit-internet blijven toenemen. Dit vergroot de druk op Ziggo nog verder, omdat een internetabonnement bij een glasvezelaanbieder vaak goedkoper is dan een internetabonnement bij Ziggo.

  TelecompaperinternetkabelglasvezelabonnementZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortT-MobileOpen Dutch FiberDelta FiberDeltaCaiwayconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone
  Paramount Network om 20:30 uur
  De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

  TV-TIP Grey's Anatomy

  Grey's Anatomy
  Net 5 om 20:30 uur
  Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)