Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo ziet klanten met bosjes weglopen

  Het is al langer bekend dat Ziggo door de toenemende concurrentie van glasvezel in een moeilijke fase zit. Een einde aan deze situatie is nog niet in zicht.
  Jarco Kriek
  6 juni 2022
  comments 19
  Ziggo ziet klanten met bosjes weglopen

  Uit een periodiek onderzoek van de Nederlandse breedbandinternetmarkt door Telecompaper blijkt dat glasvezel in de lift zit. Glasvezelaanbieders snoepen aandeel – en dus ook klanten – weg bij aanbieders van kabel- en DSL-internet. Telecompaper becijferde op basis van kwartaalcijfers van de grootste internetaanbieders dat het marktaandeel van kabelinternet is geslonken tot 43,2 procent. Glasvezel is in opkomst en ziet het marktaandeel naar 30,6 procent stijgen. Iets meer dan een kwart van de consumenten (26,2 procent) gebruikt internet via een DSL-kopernetwerk.

   

  Meer omzet

  Ziggo is in Nederland het grootste kabelbedrijf, met toegang tot 95 procent van de huishoudens. Het verlies van klanten betekent voor Ziggo echter niet dat de omzet uit de breedbandinternetmarkt is ingestort. Telecompaper berekende namelijk dat de omzet van verkochte internetabonnementen in twaalf maanden tijd juist met zes procent is gestegen. Een verdere omzetstijging is aanstaande, nu de drie grote internetaanbieders Ziggo, KPN en Delta Fiber volgende maand hun prijzen van de meeste internetabonnementen gaan verhogen.

   

  Concurrentie

  Omdat in Nederland de concurrentie onder aanbieders van internet via glasvezelnetwerken toeneemt, blijft hun omzet enigszins achter bij de stijging van het aantal aansluitingen. De glasvezelnetwerken in Nederland zijn open voor serviceproviders, en in delen van Nederland zijn er zelfs meerdere glasvezelaansluitpunten in de meterkast beschikbaar. Nu bedrijven als Glaspoort (KPN), Open Dutch Fiber (T-Mobile) en Delta Fiber aangeven dat ze in de komende jaren miljoenen extra glasvezelaansluitpunten willen realiseren, zal het aantal woningen met meerdere toegangspunten tot gigabit-internet blijven toenemen. Dit vergroot de druk op Ziggo nog verder, omdat een internetabonnement bij een glasvezelaanbieder vaak goedkoper is dan een internetabonnement bij Ziggo.

  TelecompaperinternetkabelglasvezelabonnementZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortT-MobileOpen Dutch FiberDelta FiberDeltaCaiwayconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)