Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

  Voor de tweede keer zinspeelt Ziggo dat het aantal HD-zenders wordt uitgebreid. Wanneer en welke zenders wil eigenaar VodafoneZiggo echter niet verklappen.
  Jarco Kriek
  9 september 2021
  comments 11
  Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

  Uitbreiding van het HD-aanbod is een al maanden slepende materie die de gemoederen van een deel van de Ziggo-klanten bezig blijft houden. Een discussie over dit onderwerp op het eigen gebruikersforum van het kabelbedrijf liep onlangs zelfs zo ver uit de hand dat het tijdelijk werd gesloten om door leden geplaatste reacties te verwijderen of aan te passen. Ook werd een gebruiker tijdelijk de toegang tot het forum ontzegd. Ziggo zegt de vraag naar meer HD te begrijpen.

   

  Ziggo vs KPN

  Feit is dat Ziggo op dit moment van de grotere distributeurs in Nederland het minste aantal zenders in HD aan klanten levert. Het percentage HD-zenders ligt bij Ziggo onder de 50 procent, terwijl grootste concurrent KPN drie van de vier zenders – 75 procent dus – in HD aan klanten levert. Overigens wel met een bandbreedte (7,1Mbps) die in de meeste gevallen lager ligt dan bij Ziggo. KPN levert wel de tien belangrijkste Nederlandse zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa aan glasvezelklanten met een bandbreedte van meer dan 12Mbps dat weer hoger ligt dan bij Ziggo.

   

  Analoge tv

  Ziggo was tot vier jaar geleden een van de distributeurs met het grootste aantal HD-zenders in het zenderaanbod. Vanaf het moment dat Ziggo met het jarenlange durende gefaseerde afschakelingstraject van analoge tv begon, kwam de klad in de verdere uitbreiding van het HD-aanbod. Juist op dat moment zette KPN de versnelling bij het opwaarderen van kanalen van SD naar HD in. Dit heeft gezorgd voor de grote achterstand die Ziggo nu bij het leveren van zenders in HD heeft.

   

  Beste kijkervaring

  Maar Ziggo lijkt zich voor te bereiden op een inhaalslag. VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan: "De beste kijkervaring voor onze klanten staat bij ons voorop. Wij zijn daarom aan het kijken naar hoe wij ons HD-zenderaanbod het beste kunnen inrichten." De woordvoerder belooft dat Ziggo-klanten tijdig worden ingelicht zodra concrete details bekend zijn. Ziggo laat met dit antwoord een ander geluid horen dan enkele maanden geleden. Toen stelde het kabelbedrijf nog dat eerst de lopende projecten gigabit uitrol en afschakeling analoge FM-kabelradio afgerond dienden te zijn voordat aan nieuwe projecten zoals uitbreiding HD begonnen kon worden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)