Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

  Voor de tweede keer zinspeelt Ziggo dat het aantal HD-zenders wordt uitgebreid. Wanneer en welke zenders wil eigenaar VodafoneZiggo echter niet verklappen.
  Jarco Kriek
  9 september 2021
  comments 11
  Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

  Uitbreiding van het HD-aanbod is een al maanden slepende materie die de gemoederen van een deel van de Ziggo-klanten bezig blijft houden. Een discussie over dit onderwerp op het eigen gebruikersforum van het kabelbedrijf liep onlangs zelfs zo ver uit de hand dat het tijdelijk werd gesloten om door leden geplaatste reacties te verwijderen of aan te passen. Ook werd een gebruiker tijdelijk de toegang tot het forum ontzegd. Ziggo zegt de vraag naar meer HD te begrijpen.

   

  Ziggo vs KPN

  Feit is dat Ziggo op dit moment van de grotere distributeurs in Nederland het minste aantal zenders in HD aan klanten levert. Het percentage HD-zenders ligt bij Ziggo onder de 50 procent, terwijl grootste concurrent KPN drie van de vier zenders – 75 procent dus – in HD aan klanten levert. Overigens wel met een bandbreedte (7,1Mbps) die in de meeste gevallen lager ligt dan bij Ziggo. KPN levert wel de tien belangrijkste Nederlandse zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa aan glasvezelklanten met een bandbreedte van meer dan 12Mbps dat weer hoger ligt dan bij Ziggo.

   

  Analoge tv

  Ziggo was tot vier jaar geleden een van de distributeurs met het grootste aantal HD-zenders in het zenderaanbod. Vanaf het moment dat Ziggo met het jarenlange durende gefaseerde afschakelingstraject van analoge tv begon, kwam de klad in de verdere uitbreiding van het HD-aanbod. Juist op dat moment zette KPN de versnelling bij het opwaarderen van kanalen van SD naar HD in. Dit heeft gezorgd voor de grote achterstand die Ziggo nu bij het leveren van zenders in HD heeft.

   

  Beste kijkervaring

  Maar Ziggo lijkt zich voor te bereiden op een inhaalslag. VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan: "De beste kijkervaring voor onze klanten staat bij ons voorop. Wij zijn daarom aan het kijken naar hoe wij ons HD-zenderaanbod het beste kunnen inrichten." De woordvoerder belooft dat Ziggo-klanten tijdig worden ingelicht zodra concrete details bekend zijn. Ziggo laat met dit antwoord een ander geluid horen dan enkele maanden geleden. Toen stelde het kabelbedrijf nog dat eerst de lopende projecten gigabit uitrol en afschakeling analoge FM-kabelradio afgerond dienden te zijn voordat aan nieuwe projecten zoals uitbreiding HD begonnen kon worden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDzenderaanbod

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Lodewijks groene geluk

  Lodewijks groene geluk
  RTL 4 om 11:30 uur
  In iedere aflevering wordt een project van begin tot eind gevolgd. Dit keer de aanleg van een tuin bij een kinderdagverblijf.

  TV-TIP The Predator

  The Predator
  Veronica om 20:00 uur
  De Predators keren terug naar de aarde en alleen een groepje ex-soldaten en een evolutiebioloog kunnen de aliens tegenhouden.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)