Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

    Voor de tweede keer zinspeelt Ziggo dat het aantal HD-zenders wordt uitgebreid. Wanneer en welke zenders wil eigenaar VodafoneZiggo echter niet verklappen.
    Jarco Kriek
    9 september 2021
    comments 11
    Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

    Uitbreiding van het HD-aanbod is een al maanden slepende materie die de gemoederen van een deel van de Ziggo-klanten bezig blijft houden. Een discussie over dit onderwerp op het eigen gebruikersforum van het kabelbedrijf liep onlangs zelfs zo ver uit de hand dat het tijdelijk werd gesloten om door leden geplaatste reacties te verwijderen of aan te passen. Ook werd een gebruiker tijdelijk de toegang tot het forum ontzegd. Ziggo zegt de vraag naar meer HD te begrijpen.

     

    Ziggo vs KPN

    Feit is dat Ziggo op dit moment van de grotere distributeurs in Nederland het minste aantal zenders in HD aan klanten levert. Het percentage HD-zenders ligt bij Ziggo onder de 50 procent, terwijl grootste concurrent KPN drie van de vier zenders – 75 procent dus – in HD aan klanten levert. Overigens wel met een bandbreedte (7,1Mbps) die in de meeste gevallen lager ligt dan bij Ziggo. KPN levert wel de tien belangrijkste Nederlandse zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa aan glasvezelklanten met een bandbreedte van meer dan 12Mbps dat weer hoger ligt dan bij Ziggo.

     

    Analoge tv

    Ziggo was tot vier jaar geleden een van de distributeurs met het grootste aantal HD-zenders in het zenderaanbod. Vanaf het moment dat Ziggo met het jarenlange durende gefaseerde afschakelingstraject van analoge tv begon, kwam de klad in de verdere uitbreiding van het HD-aanbod. Juist op dat moment zette KPN de versnelling bij het opwaarderen van kanalen van SD naar HD in. Dit heeft gezorgd voor de grote achterstand die Ziggo nu bij het leveren van zenders in HD heeft.

     

    Beste kijkervaring

    Maar Ziggo lijkt zich voor te bereiden op een inhaalslag. VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan: "De beste kijkervaring voor onze klanten staat bij ons voorop. Wij zijn daarom aan het kijken naar hoe wij ons HD-zenderaanbod het beste kunnen inrichten." De woordvoerder belooft dat Ziggo-klanten tijdig worden ingelicht zodra concrete details bekend zijn. Ziggo laat met dit antwoord een ander geluid horen dan enkele maanden geleden. Toen stelde het kabelbedrijf nog dat eerst de lopende projecten gigabit uitrol en afschakeling analoge FM-kabelradio afgerond dienden te zijn voordat aan nieuwe projecten zoals uitbreiding HD begonnen kon worden.

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDzenderaanbod

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview