Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

  Voor de tweede keer zinspeelt Ziggo dat het aantal HD-zenders wordt uitgebreid. Wanneer en welke zenders wil eigenaar VodafoneZiggo echter niet verklappen.
  Jarco Kriek
  9 september 2021
  comments 11
  Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

  Uitbreiding van het HD-aanbod is een al maanden slepende materie die de gemoederen van een deel van de Ziggo-klanten bezig blijft houden. Een discussie over dit onderwerp op het eigen gebruikersforum van het kabelbedrijf liep onlangs zelfs zo ver uit de hand dat het tijdelijk werd gesloten om door leden geplaatste reacties te verwijderen of aan te passen. Ook werd een gebruiker tijdelijk de toegang tot het forum ontzegd. Ziggo zegt de vraag naar meer HD te begrijpen.

   

  Ziggo vs KPN

  Feit is dat Ziggo op dit moment van de grotere distributeurs in Nederland het minste aantal zenders in HD aan klanten levert. Het percentage HD-zenders ligt bij Ziggo onder de 50 procent, terwijl grootste concurrent KPN drie van de vier zenders – 75 procent dus – in HD aan klanten levert. Overigens wel met een bandbreedte (7,1Mbps) die in de meeste gevallen lager ligt dan bij Ziggo. KPN levert wel de tien belangrijkste Nederlandse zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa aan glasvezelklanten met een bandbreedte van meer dan 12Mbps dat weer hoger ligt dan bij Ziggo.

   

  Analoge tv

  Ziggo was tot vier jaar geleden een van de distributeurs met het grootste aantal HD-zenders in het zenderaanbod. Vanaf het moment dat Ziggo met het jarenlange durende gefaseerde afschakelingstraject van analoge tv begon, kwam de klad in de verdere uitbreiding van het HD-aanbod. Juist op dat moment zette KPN de versnelling bij het opwaarderen van kanalen van SD naar HD in. Dit heeft gezorgd voor de grote achterstand die Ziggo nu bij het leveren van zenders in HD heeft.

   

  Beste kijkervaring

  Maar Ziggo lijkt zich voor te bereiden op een inhaalslag. VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan: "De beste kijkervaring voor onze klanten staat bij ons voorop. Wij zijn daarom aan het kijken naar hoe wij ons HD-zenderaanbod het beste kunnen inrichten." De woordvoerder belooft dat Ziggo-klanten tijdig worden ingelicht zodra concrete details bekend zijn. Ziggo laat met dit antwoord een ander geluid horen dan enkele maanden geleden. Toen stelde het kabelbedrijf nog dat eerst de lopende projecten gigabit uitrol en afschakeling analoge FM-kabelradio afgerond dienden te zijn voordat aan nieuwe projecten zoals uitbreiding HD begonnen kon worden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview