Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

  Voor de tweede keer zinspeelt Ziggo dat het aantal HD-zenders wordt uitgebreid. Wanneer en welke zenders wil eigenaar VodafoneZiggo echter niet verklappen.
  Jarco Kriek
  9 september 2021
  comments 11
  Ziggo zinspeelt op uitbreiding HD-aanbod

  Uitbreiding van het HD-aanbod is een al maanden slepende materie die de gemoederen van een deel van de Ziggo-klanten bezig blijft houden. Een discussie over dit onderwerp op het eigen gebruikersforum van het kabelbedrijf liep onlangs zelfs zo ver uit de hand dat het tijdelijk werd gesloten om door leden geplaatste reacties te verwijderen of aan te passen. Ook werd een gebruiker tijdelijk de toegang tot het forum ontzegd. Ziggo zegt de vraag naar meer HD te begrijpen.

   

  Ziggo vs KPN

  Feit is dat Ziggo op dit moment van de grotere distributeurs in Nederland het minste aantal zenders in HD aan klanten levert. Het percentage HD-zenders ligt bij Ziggo onder de 50 procent, terwijl grootste concurrent KPN drie van de vier zenders – 75 procent dus – in HD aan klanten levert. Overigens wel met een bandbreedte (7,1Mbps) die in de meeste gevallen lager ligt dan bij Ziggo. KPN levert wel de tien belangrijkste Nederlandse zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa aan glasvezelklanten met een bandbreedte van meer dan 12Mbps dat weer hoger ligt dan bij Ziggo.

   

  Analoge tv

  Ziggo was tot vier jaar geleden een van de distributeurs met het grootste aantal HD-zenders in het zenderaanbod. Vanaf het moment dat Ziggo met het jarenlange durende gefaseerde afschakelingstraject van analoge tv begon, kwam de klad in de verdere uitbreiding van het HD-aanbod. Juist op dat moment zette KPN de versnelling bij het opwaarderen van kanalen van SD naar HD in. Dit heeft gezorgd voor de grote achterstand die Ziggo nu bij het leveren van zenders in HD heeft.

   

  Beste kijkervaring

  Maar Ziggo lijkt zich voor te bereiden op een inhaalslag. VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan: "De beste kijkervaring voor onze klanten staat bij ons voorop. Wij zijn daarom aan het kijken naar hoe wij ons HD-zenderaanbod het beste kunnen inrichten." De woordvoerder belooft dat Ziggo-klanten tijdig worden ingelicht zodra concrete details bekend zijn. Ziggo laat met dit antwoord een ander geluid horen dan enkele maanden geleden. Toen stelde het kabelbedrijf nog dat eerst de lopende projecten gigabit uitrol en afschakeling analoge FM-kabelradio afgerond dienden te zijn voordat aan nieuwe projecten zoals uitbreiding HD begonnen kon worden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDzenderaanbod

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Star Trek Into Darkness

  Star Trek Into Darkness
  om 02:29 uur
  Benedict Cumberbatch deed zijn stinkende best om zijn rol geheim te houden, maar de fans wisten heel goed wie hij speelde.

  TV-TIP Marble mania

  Marble mania
  SBS6 om 12:50 uur
  Nadat de Meilandjes en het VI-trio de knikkers lieten rollen, zijn Roué Verveer, Jandino Asporaat en Jörgen Raymann aan de beurt.

  Interview

  • *

   Daan Schuurmans

   Het verhaal van Nederland

   In deze tiendelige serie neemt Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis.
   Reacties0 reactie(s)