Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-zusje stapt na televisie nu ook in radio

  Telenet – de Belgische kabelactiviteit van Liberty Global dat ook voor de helft eigenaar is van VodafoneZiggo – stapt na televisie ook in radio.
  Jarco Kriek
  25 februari 2023
  comments 0
  Ziggo-zusje stapt na televisie nu ook in radio
  Foto Getty Images

  Telenet en Mediahuis zijn overeengekomen dat het Belgische kabelbedrijf een belang van 20 procent neemt in het bedrijf Vlaanderen Een. Telenet doet dit via het bedrijf Play Media, dat voorheen SBS Belgium heette. In Vlaanderen Een is onder meer de exploitatie van de Vlaamse activiteiten van de commerciële radiozender Nostalgie ondergebracht. Na deze aandelentransactie blijft Mediahuis meerderheidsaandeelhouder van Vlaanderen Een.

   

  NRJ

  Nostalgie is een Europees concept van het Franse radiostation NRJ. In Vlaanderen is radiozender Nostalgie voor 25 procent in handen van NRJ. Het resterende belang van 75 procent is van Mediahuis (55 procent) en dus nu ook Telenet (20 procent). Liberty Global heeft een meerderheidsbelang in Telenet en is daarnaast onder meer voor 50 procent eigenaar van het Nederlandse mediabedrijf VodafoneZiggo waartoe de bedrijven Vodafone Nederland en Ziggo behoren. SBS België is in Vlaanderen al enige tijd actief met onder meer de tv-zenders Play 4, Play 5, Play 6 en Play 7. Bij Telenet worden onder de naam Play ook sportkanalen aangeboden.

   

  Nederland

  Mediahuis blijft na de komende aandelentransactie – die naar verwachting begin 2023 effectief wordt – nog wel de grootste aandeelhouder van Nostalgie Vlaanderen. De nieuwe situatie heeft geen gevolgen voor de Nederlandse uitzendingen van Nostalgie. Deze zender is als zusterzender van Sublime sinds enkele maanden in de ether te beluisteren via het digitale radionetwerk DAB+. Sublime en Nostalgie zijn net als NRC Media als Nederlandse activiteiten eigendom van Mediahuis. Omdat Mediahuis de grootste aandeelhouder van Nostalgie Vlaanderen blijft, zijn ook de Nederlandse uitzendingen – die overigens vanuit Antwerpen worden verzorgd – veiliggesteld.

  TelenetPlay MediaMediahuisLiberty GlobalZIggoVodafoneZiggoradioNostalgie

  Reacties

 1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

  Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
  RTL 5 om 20:30 uur
  Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

  TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

  Corsokoorts in Sint Jansklooster
  SBS6 om 20:30 uur
  Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

  Interview