Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-zusje stapt na televisie nu ook in radio

  Telenet – de Belgische kabelactiviteit van Liberty Global dat ook voor de helft eigenaar is van VodafoneZiggo – stapt na televisie ook in radio.
  Jarco Kriek
  25 februari 2023
  comments 0
  Ziggo-zusje stapt na televisie nu ook in radio
  Foto Getty Images

  Telenet en Mediahuis zijn overeengekomen dat het Belgische kabelbedrijf een belang van 20 procent neemt in het bedrijf Vlaanderen Een. Telenet doet dit via het bedrijf Play Media, dat voorheen SBS Belgium heette. In Vlaanderen Een is onder meer de exploitatie van de Vlaamse activiteiten van de commerciële radiozender Nostalgie ondergebracht. Na deze aandelentransactie blijft Mediahuis meerderheidsaandeelhouder van Vlaanderen Een.

   

  NRJ

  Nostalgie is een Europees concept van het Franse radiostation NRJ. In Vlaanderen is radiozender Nostalgie voor 25 procent in handen van NRJ. Het resterende belang van 75 procent is van Mediahuis (55 procent) en dus nu ook Telenet (20 procent). Liberty Global heeft een meerderheidsbelang in Telenet en is daarnaast onder meer voor 50 procent eigenaar van het Nederlandse mediabedrijf VodafoneZiggo waartoe de bedrijven Vodafone Nederland en Ziggo behoren. SBS België is in Vlaanderen al enige tijd actief met onder meer de tv-zenders Play 4, Play 5, Play 6 en Play 7. Bij Telenet worden onder de naam Play ook sportkanalen aangeboden.

   

  Nederland

  Mediahuis blijft na de komende aandelentransactie – die naar verwachting begin 2023 effectief wordt – nog wel de grootste aandeelhouder van Nostalgie Vlaanderen. De nieuwe situatie heeft geen gevolgen voor de Nederlandse uitzendingen van Nostalgie. Deze zender is als zusterzender van Sublime sinds enkele maanden in de ether te beluisteren via het digitale radionetwerk DAB+. Sublime en Nostalgie zijn net als NRC Media als Nederlandse activiteiten eigendom van Mediahuis. Omdat Mediahuis de grootste aandeelhouder van Nostalgie Vlaanderen blijft, zijn ook de Nederlandse uitzendingen – die overigens vanuit Antwerpen worden verzorgd – veiliggesteld.

  TelenetPlay MediaMediahuisLiberty GlobalZIggoVodafoneZiggoradioNostalgie

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)