Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten let goed op: Ziggo factureert deel klanten te hoog maandbedrag na systeemwijziging

  Duizenden, mogelijk zelfs tienduizenden Ziggo-klanten hebben deze maand een factuur ontvangen die hoger is dan voorheen.
  Jarco Kriek
  14 juli 2023
  comments 15
  Ziggo-klanten let goed op: Ziggo factureert deel klanten te hoog maandbedrag na systeemwijziging
  Foto Getty Images

  Dat Ziggo-klanten deze maand worden geconfronteerd met een hoger maandbedrag was al bekend. Door de hoge inflatie voerde het kabelbedrijf op 1 juli een prijsverhoging door die afhankelijk van het abonnement tot €7,75 kon oplopen. Maar buiten deze prijsverhoging ziet een deel van de klanten een nog hoger eindbedrag op de maandafrekening staan. Dit wordt veroorzaakt door een nieuw computersysteem dat VodafoneZiggo bij de bedrijfsonderdelen Ziggo en Vodafone in gebruik heeft genomen.

   

  Telenet

  VodafoneZiggo is net als Telenet voor een belangrijk deel eigendom van Liberty Global. Bij Telenet ontstond enkele maanden geleden een situatie met vele administratieve dwalingen na invoering van een nieuwe versie van het ERP-computersysteem. Of VodafoneZiggo hetzelfde computersysteem is gaan gebruiken, is op dit moment nog onduidelijk. Een deel van de klachten is in ieder geval wel identiek.

   

  Dubbele afschrijving

  Ziggo-klanten merken op dit moment aan een nieuwe lay-out van de maandelijkse factuur dat Ziggo een nieuw computersysteem gebruikt. Bij een deel van de klanten valt de maandelijkse factuur ook hoger uit dan verwacht. Dit komt omdat bepaalde onderdelen van het abonnement – bijvoorbeeld het aanvullende Viaplay-abonnement – dubbel in rekening is gebracht. Omdat dit met meerdere onderdelen van het abonnement kan gebeuren, kan het maandbedrag tientallen euro's hoger uitkomen dan verwacht. Verder zijn er via sociale media en het Ziggo-forum meldingen dat verhuizingen van diensten naar een ander adres niet altijd goed verlopen.

   

  Oudere abonnementen

  De overgang naar het nieuwe computersysteem zorgt er in enkele gevallen ook voor dat een al ouder UPC-abonnement automatisch door het nieuwe systeem naar een nieuwe abonnementsvorm wordt omgezet. Bij de redactie van Totaal TV is een geval bekend waarbij een al jaren trouwe klant vanaf deze maand plotseling 19 euro per maand meer moet gaan betalen omdat bij overgang naar het nieuwe systeem de oudere, weinig gebruikte abonnementsvorm niet meer werd herkend.

   

  Klantenservice

  Wie telefonisch contact opneemt met de klantenservice van Ziggo krijgt een bericht te horen dat de factuur hoger kan uitvallen als in juni het abonnement gewijzigd is. Ziggo geeft aan dat te veel betaald abonnementsgeld bij de eerstkomende factuur verrekend wordt. Klanten bij wie het abonnementsgeld automatisch van de rekening wordt afgeschreven moeten – ondanks dat de fout aan de kant van Ziggo ligt – alsnog eerst het te hoge bedrag naar de bankrekening van het kabelbedrijf overmaken.

   

  Opletten

  Het is voor alle klanten aan te raden om deze maand de maandelijkse factuur goed te controleren. Als het factuurbedrag nog hoger is geworden dan de eerder door Ziggo aan u gecommuniceerde inflatiecorrectie, let dan goed op of het te veel betaalde bedrag op de volgende factuur in mindering wordt gebracht. En of op deze factuur wel het correcte maandbedrag is opgevoerd. Ziggo-klanten die in de maand juni hun abonnementen hebben gedowngraded moeten eveneens de factuur goed nazien. Dit geldt ook voor abonnees die nog een oude abonnementsvorm bij Ziggo afnemen.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoLiberty Globaltvtelevisieabonnementprijsverhogingklantenservice

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)