Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten let op: internetcriminelen jagen op u

  Ziggo is wederom door internetcriminelen misbruikt om via phishingmails Nederlanders op te lichten. Dit meldt de platform Opgelicht.nl.
  Jarco Kriek
  6 oktober 2023
  comments 2
  Ziggo-klanten let op: internetcriminelen jagen op u
  Foto ProShots

  Het gaat om een nieuwe poging van internetcriminelen om via valse e-mails mensen op te lichten. De e-mails zijn verzonden uit naam van Ziggo. Dit kabelbedrijf heeft deze e-mail echter niet zelf verzonden. Wanneer op de in de e-mail geplaatste link wordt gedrukt, is de ontvanger in de val van de internetcriminelen getrapt. Dergelijke valse e-mailberichten worden phishingmails genoemd. Opvallend is dat de internetcriminelen niet exact weten of de ontvanger diensten bij Ziggo afneemt. Hierdoor ontvangen ook klanten van bijvoorbeeld KPN, Odido en Delta deze fictief uit naam van Ziggo verzonden e-mails.

   

  Niet drukken

  Bij deze nieuwe poging van internetcriminelen om slachtoffers te maken, wordt het slachtoffer aangespoord om op een link te drukken. Doet men dit niet, dan zou het Ziggo-account op non-actief worden gezet. Dit is natuurlijk niet het geval. Na het klikken op de link proberen internetcriminelen hun slag te slaan. Dit kan op meerdere manieren. Zo kunnen inloggegevens buit worden gemaakt. Ook kan een fictieve betaling op een bankrekening van de internetcriminelen worden opgezet. Verder is het mogelijk dat losgeld wordt geëist nadat de computer van het slachtoffer is gegijzeld met ransomware. Dit is schadelijke software waarmee belangrijke bestanden zoals documenten en foto’s door de internetcriminelen van een digitaal slot worden voorzien. Alleen na betaling van honderden tot zelfs tienduizenden euro's zouden internetcriminelen dit digitale slot ontgrendelen, maar er is natuurlijk geen enkele garantie dat dit ook echt gebeurt.

  ZiggoVodafoneZiggophishingmailinternetcriminelen

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview