Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten moeten vrezen voor forse prijsverhoging

  Liberty Global lijkt de fors gestegen kosten voor het leveren van tv en internet bij klanten thuis direct in de abonnementsprijzen door te willen berekenen.
  Jarco Kriek
  28 april 2022
  comments 19
  Ziggo-klanten moeten vrezen voor forse prijsverhoging
  Foto ProShots

  Liberty Global is het in Ierland gevestigde mediabedrijf – van Amerikaanse komaf – dat onder meer een meerderheidsbelang in het Belgische Telenet heeft en voor de helft eigenaar van het Nederlandse VodafoneZiggo is. In VodafoneZiggo zijn – zoals de naam van het bedrijf al verklapt – de bedrijven Vodafone en Ziggo ondergebracht.

   

  Gestegen kosten

  De afgelopen maanden zijn vooral de kosten van energie – gas en stroom – fors gestegen. Dit betekent indirect dat het voor aanbieders van tv en internet duurder is geworden deze diensten aan klanten te leveren. Deze hogere kosten worden via een meestal jaarlijkse prijsverhoging aan klanten doorberekend. Daarbij is de jaarlijkse prijsverhoging meestal gelijk of iets lager aan de officieel vastgestelde inflatiecorrectie van het jaar daarvoor. Lag de gemiddelde inflatie over heel 2021 nog rond de drie procent, is dit in de eerste vier maanden van dit jaar al minimaal verdubbeld.

   

  Telenet

  Liberty Global kiest in België ervoor om gestegen kosten voor het leveren van tv en internet direct grotendeels aan klanten door te berekenen. Zo gaan de abonnementsprijzen bij Telenet vanaf 19 juni gemiddeld met 4,7 procent omhoog.

   

  Ziggo

  De huidige ontwikkeling is een slecht voorteken voor Nederlanders die diensten bij VodafoneZiggo kopen. Zo maakt Ziggo naar verwachting volgende week een prijsaanpassing voor 1 juli bekend. Mocht Liberty Global de Belgische norm bij Telenet hanteren dan kunnen abonnementen voor vaste diensten bij Ziggo zelfs met bedragen van rond de vijf euro per maand stijgen. Bij de meest verkochte Alles-in-1-abonnementsvorm zou het met de Telenet-norm om een prijsverhoging van rond de drie euro per maand gaan.

  ZiggoVodafoneZiggoLiberty Globaltvtelevisieinternetprijsverprijsverhoging

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)