Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten moeten vrezen voor forse prijsverhoging

  Liberty Global lijkt de fors gestegen kosten voor het leveren van tv en internet bij klanten thuis direct in de abonnementsprijzen door te willen berekenen.
  Jarco Kriek
  28 april 2022
  comments 19
  Ziggo-klanten moeten vrezen voor forse prijsverhoging
  Foto ProShots

  Liberty Global is het in Ierland gevestigde mediabedrijf – van Amerikaanse komaf – dat onder meer een meerderheidsbelang in het Belgische Telenet heeft en voor de helft eigenaar van het Nederlandse VodafoneZiggo is. In VodafoneZiggo zijn – zoals de naam van het bedrijf al verklapt – de bedrijven Vodafone en Ziggo ondergebracht.

   

  Gestegen kosten

  De afgelopen maanden zijn vooral de kosten van energie – gas en stroom – fors gestegen. Dit betekent indirect dat het voor aanbieders van tv en internet duurder is geworden deze diensten aan klanten te leveren. Deze hogere kosten worden via een meestal jaarlijkse prijsverhoging aan klanten doorberekend. Daarbij is de jaarlijkse prijsverhoging meestal gelijk of iets lager aan de officieel vastgestelde inflatiecorrectie van het jaar daarvoor. Lag de gemiddelde inflatie over heel 2021 nog rond de drie procent, is dit in de eerste vier maanden van dit jaar al minimaal verdubbeld.

   

  Telenet

  Liberty Global kiest in België ervoor om gestegen kosten voor het leveren van tv en internet direct grotendeels aan klanten door te berekenen. Zo gaan de abonnementsprijzen bij Telenet vanaf 19 juni gemiddeld met 4,7 procent omhoog.

   

  Ziggo

  De huidige ontwikkeling is een slecht voorteken voor Nederlanders die diensten bij VodafoneZiggo kopen. Zo maakt Ziggo naar verwachting volgende week een prijsaanpassing voor 1 juli bekend. Mocht Liberty Global de Belgische norm bij Telenet hanteren dan kunnen abonnementen voor vaste diensten bij Ziggo zelfs met bedragen van rond de vijf euro per maand stijgen. Bij de meest verkochte Alles-in-1-abonnementsvorm zou het met de Telenet-norm om een prijsverhoging van rond de drie euro per maand gaan.

  ZiggoVodafoneZiggoLiberty Globaltvtelevisieinternetprijsverprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)