Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten moeten vrezen voor forse prijsverhoging

  Liberty Global lijkt de fors gestegen kosten voor het leveren van tv en internet bij klanten thuis direct in de abonnementsprijzen door te willen berekenen.
  Jarco Kriek
  28 april 2022
  comments 19
  Ziggo-klanten moeten vrezen voor forse prijsverhoging
  Foto ProShots

  Liberty Global is het in Ierland gevestigde mediabedrijf – van Amerikaanse komaf – dat onder meer een meerderheidsbelang in het Belgische Telenet heeft en voor de helft eigenaar van het Nederlandse VodafoneZiggo is. In VodafoneZiggo zijn – zoals de naam van het bedrijf al verklapt – de bedrijven Vodafone en Ziggo ondergebracht.

   

  Gestegen kosten

  De afgelopen maanden zijn vooral de kosten van energie – gas en stroom – fors gestegen. Dit betekent indirect dat het voor aanbieders van tv en internet duurder is geworden deze diensten aan klanten te leveren. Deze hogere kosten worden via een meestal jaarlijkse prijsverhoging aan klanten doorberekend. Daarbij is de jaarlijkse prijsverhoging meestal gelijk of iets lager aan de officieel vastgestelde inflatiecorrectie van het jaar daarvoor. Lag de gemiddelde inflatie over heel 2021 nog rond de drie procent, is dit in de eerste vier maanden van dit jaar al minimaal verdubbeld.

   

  Telenet

  Liberty Global kiest in België ervoor om gestegen kosten voor het leveren van tv en internet direct grotendeels aan klanten door te berekenen. Zo gaan de abonnementsprijzen bij Telenet vanaf 19 juni gemiddeld met 4,7 procent omhoog.

   

  Ziggo

  De huidige ontwikkeling is een slecht voorteken voor Nederlanders die diensten bij VodafoneZiggo kopen. Zo maakt Ziggo naar verwachting volgende week een prijsaanpassing voor 1 juli bekend. Mocht Liberty Global de Belgische norm bij Telenet hanteren dan kunnen abonnementen voor vaste diensten bij Ziggo zelfs met bedragen van rond de vijf euro per maand stijgen. Bij de meest verkochte Alles-in-1-abonnementsvorm zou het met de Telenet-norm om een prijsverhoging van rond de drie euro per maand gaan.

  ZiggoVodafoneZiggoLiberty Globaltvtelevisieinternetprijsverprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview