Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten moeten vrezen voor forse prijsverhoging

  Liberty Global lijkt de fors gestegen kosten voor het leveren van tv en internet bij klanten thuis direct in de abonnementsprijzen door te willen berekenen.
  Jarco Kriek
  28 april 2022
  comments 19
  Ziggo-klanten moeten vrezen voor forse prijsverhoging
  Foto ProShots

  Liberty Global is het in Ierland gevestigde mediabedrijf – van Amerikaanse komaf – dat onder meer een meerderheidsbelang in het Belgische Telenet heeft en voor de helft eigenaar van het Nederlandse VodafoneZiggo is. In VodafoneZiggo zijn – zoals de naam van het bedrijf al verklapt – de bedrijven Vodafone en Ziggo ondergebracht.

   

  Gestegen kosten

  De afgelopen maanden zijn vooral de kosten van energie – gas en stroom – fors gestegen. Dit betekent indirect dat het voor aanbieders van tv en internet duurder is geworden deze diensten aan klanten te leveren. Deze hogere kosten worden via een meestal jaarlijkse prijsverhoging aan klanten doorberekend. Daarbij is de jaarlijkse prijsverhoging meestal gelijk of iets lager aan de officieel vastgestelde inflatiecorrectie van het jaar daarvoor. Lag de gemiddelde inflatie over heel 2021 nog rond de drie procent, is dit in de eerste vier maanden van dit jaar al minimaal verdubbeld.

   

  Telenet

  Liberty Global kiest in België ervoor om gestegen kosten voor het leveren van tv en internet direct grotendeels aan klanten door te berekenen. Zo gaan de abonnementsprijzen bij Telenet vanaf 19 juni gemiddeld met 4,7 procent omhoog.

   

  Ziggo

  De huidige ontwikkeling is een slecht voorteken voor Nederlanders die diensten bij VodafoneZiggo kopen. Zo maakt Ziggo naar verwachting volgende week een prijsaanpassing voor 1 juli bekend. Mocht Liberty Global de Belgische norm bij Telenet hanteren dan kunnen abonnementen voor vaste diensten bij Ziggo zelfs met bedragen van rond de vijf euro per maand stijgen. Bij de meest verkochte Alles-in-1-abonnementsvorm zou het met de Telenet-norm om een prijsverhoging van rond de drie euro per maand gaan.

  ZiggoVodafoneZiggoLiberty Globaltvtelevisieinternetprijsverprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)