Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten opgelet: internetcriminelen hebben het voorzien op persoonlijke gegevens

  Het advies voor Ziggo-klanten is wederom om goed op te letten met e-mail van het kabelbedrijf. Die kan namelijk afkomstig zijn van internetcriminelen.
  Jarco Kriek
  11 maart 2024
  comments 8
  Ziggo-klanten opgelet: internetcriminelen hebben het voorzien op persoonlijke gegevens
  Foto Getty Images

  Wederom hebben internetcriminelen het vizier op klanten van kabelbedrijf Ziggo gericht. Ze proberen met een heel verleidelijke phishingmail persoonlijke gegevens en inloggegevens van Ziggo-klanten te ontfutselen. Terwijl ze zich voordoen als Ziggo melden ze dat het gebruikte e-mailadres in de afgelopen periode doelwit is geweest van veel spamberichten. Om dit te stoppen en veilig van e-mail gebruik te kunnen blijven maken, wordt een gratis antivirusprogramma aangeboden. En vanaf dat moment begint het vissen naar persoonlijke gegevens, zo bericht waarschuwingsplatform opgelicht.nl.

   

  Beheersing

  Het advies is om niet zomaar op elke link in een e-mail te klikken, en dus ook in dit geval niet. Wie twijfelt kan het beste contact opnemen met het bedrijf uit wiens naam de e-mail is verzonden om na te gaan of de mail met bijbehorende actie of aanbieding daadwerkelijk van hen afkomstig is. De ontvanger kan ook naar het e-mailadres kijken waarmee de mail verzonden is. Als het om een authentiek e-mailbericht van Ziggo gaat, is het bericht afkomstig van de domeinnamen @Ziggo.com of @Ziggo.nl. Dus niet van @vinkestates.nl, zoals bij deze phishingmail het geval is. Omdat de internetcriminelen niet weten of de ontvanger daadwerkelijk een Ziggo-klant is, kan deze e-mail ook belanden bij klanten van andere internetaanbieders zoals KPN, Odido of Delta.

   

  Actie

  Ziggo adviseert klanten die deze mail ontvangen hebben en een wachtwoord hebben ingevuld om hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Als een creditcard- of bankrekeningnummer is ingevuld, wordt geadviseerd om met de kaartverstrekker contact op te nemen en melding te maken van phishing.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetcriminelenphishingmail

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview