Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten opgelet: internetcriminelen hebben het voorzien op persoonlijke gegevens

  Het advies voor Ziggo-klanten is wederom om goed op te letten met e-mail van het kabelbedrijf. Die kan namelijk afkomstig zijn van internetcriminelen.
  Jarco Kriek
  11 maart 2024
  comments 8
  Ziggo-klanten opgelet: internetcriminelen hebben het voorzien op persoonlijke gegevens
  Foto Getty Images

  Wederom hebben internetcriminelen het vizier op klanten van kabelbedrijf Ziggo gericht. Ze proberen met een heel verleidelijke phishingmail persoonlijke gegevens en inloggegevens van Ziggo-klanten te ontfutselen. Terwijl ze zich voordoen als Ziggo melden ze dat het gebruikte e-mailadres in de afgelopen periode doelwit is geweest van veel spamberichten. Om dit te stoppen en veilig van e-mail gebruik te kunnen blijven maken, wordt een gratis antivirusprogramma aangeboden. En vanaf dat moment begint het vissen naar persoonlijke gegevens, zo bericht waarschuwingsplatform opgelicht.nl.

   

  Beheersing

  Het advies is om niet zomaar op elke link in een e-mail te klikken, en dus ook in dit geval niet. Wie twijfelt kan het beste contact opnemen met het bedrijf uit wiens naam de e-mail is verzonden om na te gaan of de mail met bijbehorende actie of aanbieding daadwerkelijk van hen afkomstig is. De ontvanger kan ook naar het e-mailadres kijken waarmee de mail verzonden is. Als het om een authentiek e-mailbericht van Ziggo gaat, is het bericht afkomstig van de domeinnamen @Ziggo.com of @Ziggo.nl. Dus niet van @vinkestates.nl, zoals bij deze phishingmail het geval is. Omdat de internetcriminelen niet weten of de ontvanger daadwerkelijk een Ziggo-klant is, kan deze e-mail ook belanden bij klanten van andere internetaanbieders zoals KPN, Odido of Delta.

   

  Actie

  Ziggo adviseert klanten die deze mail ontvangen hebben en een wachtwoord hebben ingevuld om hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Als een creditcard- of bankrekeningnummer is ingevuld, wordt geadviseerd om met de kaartverstrekker contact op te nemen en melding te maken van phishing.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetcriminelenphishingmail

  Reacties