Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-klanten opgelet: kijk uit voor aanval internetcriminelen

  Klanten van Vodafone en Ziggo moeten de komende periode goed opletten dat ze niet in de val van internetcriminelen lopen.
  Jarco Kriek
  30 maart 2023
  comments 7
  Ziggo-klanten opgelet: kijk uit voor aanval internetcriminelen
  Foto ProShots

  Door een datahack bij een softwareleverancier van marktonderzoeker Blauw zijn persoonlijke gegevens van honderdduizenden Nederlanders buitgemaakt. Het gaat onder meer om klanten van de NS en VodafoneZiggo. Ook KPN werkte samen met marktonderzoeker Blauw, maar een woordvoerder van dit telecombedrijf zegt dat er van hun klanten geen persoonlijke gegevens zijn gelekt. In totaal zijn bij de hack gegevens buitgemaakt van een deel van de klanten van veertien bedrijven waarvoor Blauw werkte. Het gaat hoofdzakelijk om gegevens van klanten die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek. VodafoneZiggo heeft de datahack bij Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gemeld.

   

  Opletten

  De buitgemaakte gegevens zijn veelal de namen, het e-mailadres en het telefoonnummer van VodafoneZiggo-klanten. Deze moeten in de komende periode goed opletten of ze niet via e-mail phishingmails en via SMS of WhatsApp berichten van internetcriminelen ontvangen. Op deze manieren proberen de internetcriminelen bijvoorbeeld bankrekeningen te plunderen of geld via valse redenen van mensen afhandig te maken. Bij de datahack zijn geen wachtwoorden of bankgegevens buitgemaakt. Wel kunnen de gegevens die bij deze hack zijn buitgemaakt worden samengevoegd met eerder bij andere hackpogingen buitgemaakte gegevens, waardoor een completer gegevensprofiel van slachtoffers ontstaat. VodafoneZiggo heeft betrokken klanten op de hoogte gebracht van de datahack.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggohackinternetcriminelenphishing

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)