Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-zusje komt met internationale vrouwensportzender

  Telenet – het Belgische zusje van Ziggo – begint in België met het aanbieden van de eerste sportzender die zich geheel richt op vrouwensporten.
  Jarco Kriek
  22 september 2022
  comments 1
  Ziggo-zusje komt met internationale vrouwensportzender
  Foto Getty Images

  W-Sport begint op 23 september met uitzenden bij Telenet. Het is de allereerste zender die uitsluitend vrouwensport uitzendt. Op het programma staat onder meer live verslaggeving van de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen. Alle Telenet TV-klanten kunnen gratis afstemmen op de zender.

   

  Filosofie

  “Met de integratie van W-Sport in ons aanbod zetten we vrouwensport weer wat meer in de kijker en spelen we in op de stijgende populariteit ervan in ons land. Het past in de filosofie van Telenet om meer meisjes en vrouwen aan te moedigen om te sporten. Zo organiseerden we de Soccer Sisters Cup, het eerste straatvoetbaltoernooi in Vlaanderen voor meisjes, en was er de voorbije jaren de online fictiereeks PANNA van SBS,” aldus Stefaan Kestens, verantwoordelijk voor Play Sports.

   

  Duizend uur live

  Het aanbod van W-Sport is uitgebreid en divers. Er is veel aandacht voor voetbal, met onder andere de Premier League voor vrouwen en de Italiaanse, Duitse en Nederlandse vrouwencompetities. Daarnaast heeft de zender de rechten van het PAC12 basketbaltornooi, de Superleague triatlon, de Global Champions Tour in het paardrijden en de IBA Wereldkampioenschappen boksen. Naast alle liveverslaggeving, staan er ook documentaires en shows rond vrouwensport op het programma, onder andere over Simone Biles, Venus Williams en Naomi Osaka.

   

  Originele taal

  Alle Telenet TV-klanten zullen gratis op W-Sport kunnen afstemmen via kanaal 219 in Vlaanderen en kanaal 624 in Brussel en Wallonië. Telenet zorgt voor een ‘plug & play’ van W-Sport. Dat betekent dat het originele Engelstalige commentaar behouden blijft. Op termijn - in de loop van 2023 - zal W-Sport ook gedeeltelijk Nederlandstalige ondertiteling aanbieden, en mogelijk ook Belgische competities aan hun aanbod toevoegen.

   

  Nederland

  Nederlandse tv-providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, Canal Digitaal, Delta en Caiway hebben nog geen aankondiging gedaan over de komst van de internationale vrouwensportzender W-Sport in hun aanbod.

  TelenetW-Sportsportvrouwensportzenderaanbodtvtelevisie

  Reacties