Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-zusje stapt in landelijke radiozender

  Telenet – het Belgische zusterbedrijf van VodafoneZiggo (Ziggo) – heeft volgens diverse media overeenstemming bereikt over de aankoop van een aandeel in radiozender Nostalgie.
  Jarco Kriek
  30 december 2022
  comments 1
  Ziggo-zusje stapt in landelijke radiozender
  Foto Getty Images

  Nostalgie is een Europees concept van het Franse radiostation NRJ. In Vlaanderen is radiozender Nostalgie voor 25 procent in handen van NRJ. Het resterende belang van 75 procent is eigendom van Mediahuis. SBS België wil een deel van het belang van Mediahuis overnemen. SBS is op zijn beurt eigendom van het Belgische kabelbedrijf Telenet. Liberty Global heeft een meerderheidsbelang in Telenet en is daarnaast onder meer voor 50 procent eigenaar van het Nederlandse mediabedrijf VodafoneZiggo waartoe de bedrijven Vodafone Nederland en Ziggo toebehoren. SBS België is in Vlaanderen al enige tijd actief met onder meer de tv-zenders Play 4, Play 5, Play 6 en Play 7. Bij Telenet worden onder de naam Play ook sportkanalen aangeboden.

   

  Nederland

  Mediahuis blijft na de komende aandelentransactie – die naar verwachting begin 2023 effectief wordt – nog wel de grootste aandeelhouder van Nostalgie Vlaanderen. Mediahuis en SBS België werken overigens op radiogebied al enige tijd samen bij NRJ Vlaanderen dat net als Nostalgie in vrijwel heel Vlaanderen in de ether te beluisteren is. De nieuwe situatie heeft geen gevolgen voor de Nederlandse uitzendingen van Nostalgie. Deze zender is als zusterzender van Sublime sinds enkele maanden in de ether te beluisteren via het digitale radionetwerk DAB+. Sublime en Nostalgie zijn net als NRC Media als Nederlandse activiteiten eigendom van Mediahuis. Omdat Mediahuis de grootste aandeelhouder van Nostalgie Vlaanderen blijft, zijn ook de Nederlandse uitzendingen – die overigens vanuit Antwerpen worden verzorgd – veiliggesteld.

  TelenetLiberty GlobalSBS BelgiëMediahuisDAB+FMradiodigitaalanaloogNostalgie
 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview