Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Zijn er veel opzeggingen voor Viaplay in aantocht bij Ziggo en KPN?

  Het Formule 1-seizoen loopt tegen het einde. Op 20 november wordt de laatste race van dit seizoen gereden. Een belangrijk moment voor Viaplay: hoeveel abonnees haken af?
  Jarco Kriek
  4 oktober 2022
  comments 5
  Zijn er veel opzeggingen voor Viaplay in aantocht bij Ziggo en KPN?
  Foto Getty Images

  Viaplay werd in Nederland in maart op de markt gebracht. Formule 1 is een van de belangrijkste onderdelen van de streamingdienst. Maar Viaplay biedt natuurlijk meer dan alleen Formule 1. Het sportaanbod bestaat onder meer uit darts en buitenlands voetbal, bijvoorbeeld de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga. Daarnaast heeft Viaplay ook een entertainmentdeel. Dit bestaat inmiddels uit meer dan 200 speciaal voor de streamingdienst gemaakte films, series en documentaires die ook wel Viaplay Originals worden genoemd. Ook is in dit entertainmentaanbod een selectie van aangekocht content te vinden.

   

  Formule 1

  Toch lijkt Formule 1 voor een aanzienlijk deel van de abonnees de belangrijkste reden te zijn voor het afsluiten van een Viaplay-abonnement. De vraag is dan ook wat deze groep abonnees gaat doen als de Formule 1 van eind november tot begin maart volgend jaar op winterreces gaat. Wordt het abonnement dan voorgoed of tijdelijk stopgezet? Hierbij speelt mee dat streamingdienst F1 TV Pro een goedkoper alternatief is voor de abonnees die het Viaplay-abonnement uitsluitend hebben voor Formule 1.

   

  Opzeggen

  Op sociale media-kanalen en de klant-helpt-klant forums van providers die Viaplay-abonnementen verkopen, worden steeds vaker vragen gesteld over het opzeggen van het abonnement. Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway zijn wederverkopers van Viaplay en bieden als extra gratis service het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Het opzeggen van het abonnement moet een maand vooraf gebeuren. Daarbij is het van belang om goed te kijken op welke datum het abonnement bij de betreffende provider is afgesloten. Is dit vóór de 20ste dag van de maand geweest, dan moet er nog even worden gewacht met opzeggen om op 20 november naar de laatste race te kunnen kijken. Is het abonnement na de 20ste dag van de maand begonnen dan kan het al in oktober worden opgezegd. Mocht er onduidelijkheid zijn over het moment van opzeggen, dan kan het beste contact worden gezocht met de provider bij wie het Viaplay-abonnement is afgesloten.

   

  Viaplay Xtra

  Het is overigens nog onduidelijk of het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway blijft uitzenden. Viaplay heeft eerder laten weten dat dit lineaire kanaal alleen voor Formule 1 is bestemd en slechts tot het einde van dit lopende Formule 1-seizoen beschikbaar zou zijn. Op vragen van Totaal TV over het mogelijk inzetten van het lineaire kanaal na het Formule 1-seizoen voor bijvoorbeeld het lineair uitzenden van darts of Premier League voetbal heeft eigenaar Viaplay Group tot op heden geen antwoord gegeven. Hetzelfde geldt voor de vraag of Viaplay Xtra beschikbaar blijft tijdens het komende Formule 1-seizoen.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1abonnementOTTonlinestreamingdienst

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)